سوپ و آش/ آش ترش؛ حالتان را خوب مي کند
خراسان/ چي لازم دارم: لوبياي پخته شده - يک پيمانه نخود پخته شده - يک پيمانه هويج پخته و خرد شده - يک پيمانه پياز - يک عدد چغندر خرد شده و پخته شده - يک و نيم ليوان سبزي آش شامل اسفناج، تره،گشنيز، جعفري - 300 گرم برگه زردآلو - يک پيمانه آلوچه - يک پيمانه رشته آش - 200 گرم آب غوره - نصف ليوان چطور بپزم: حبوبات را از شب خيس مي کنيم تا هم نفخ شان از بين برود و هم راحت تر پخته شود. براي شروع هويج را به صورت نگيني و ريز خرد مي کنيم و در يک قابلمه به همراه آب روي حرارت مي گذاريم تا بپزد. همچنين چغندر را به همين روش خرد مي کنيم و مي پزيم.نخود و لوبيا را در قابلمه هاي جداگانه روي حرارت قرار مي دهيم تا بپزند. توجه کنيد نبايد در يک قابلمه آن ها را بپزيد چون لوبيا در مدت دو ساعت مي پزد ولي نخود به زمان بيشتري نياز دارد.پياز را به صورت ريز و نگيني خرد مي کنيم و به همراه روغن، روي حرارت تفت مي دهيم سپس سبزي آش را به همراه يک پيمانه برگه زردآلو ، يک پيمانه آلوچه و يک ليتر آب به آش اضافه و حدود 40 دقيقه صبر مي کنيم تا همه مواد باهم بپزند. نخود و لوبياي پخته شده را به همراه هويج و چغندر پخته و خرد شده به مواد داخل قابلمه اضافه مي کنيم و هم مي زنيم تا همه مواد باهم مخلوط شود. 200 گرم رشته آش را هم اضافه مي کنيم و زمان مي دهيم تا همه مواد آش به خوبي بپزند.در انتهاي پخت، کمي نمک به همراه نصف ليوان آب غوره يا هر مقداري که تمايل داشتيد به آش اضافه و صبر مي کنيم تا آش با حرارت ملايم بپزد و جا بيفتد. توجه کنيد مقدار آب غوره کاملا به سليقه و ذائقه شما بستگي دارد .