سمنوي عيد را خودتان بپزيد!
کوکپد/ مواد لازم۶ نفر و بيشتر ۱ کيلو گندم ۳ کيلو آرد گندم سبوس دار ۲۵۰ گرم بادام با پوست مراحل۲ روز گندم ها رو پاک ميکنيم و ميشوريم تو ظرف ميريزم و براي دو روز ميذاريم خيس بخوره. تو اين مدت چند بار آبش رو عوض ميکنيم تا بو نگيره، من بعد از دو روز تو آبکش ميريزم و روش دستمال ميندازم هر روز آب ميکشمشون تا ترش نشن و با دست ريشه هاش رو از هم جدا ميکنم تا حسابي بلند بشن و بعضياشون يه ذره جونه سبزشون از غلاف نقره ايش بياد بيرون اينطوري سمنومون قهوه ايش پررنگ تر ميشه، وقتي جونه ها اندازه جونه تو عکس شد کافيه جونه ها رو با چرخ گوشت چرخ ميکنم، بهش آب ولرم اضافه ميکنم و تو پارچه ميريزم حسابي فشار ميدم تا شيرش گرفته بشه، دوباره روي تفاله ها آب ولرم ميريزم و مجدد شيرش ميگيرم، اين شيره رو با آرد مخلوط ميکنم و ميذارم روي حرارت و مدام تا زماني که جوش بياد هم ميزنم تا گلوله نشه. جوش که امد کمش ميکنم و ميذارم بجوشه، درش رو کامل نميبندم که سر نره، هر يه ربع يه بار همش ميزنيم تا ته نگيره، يکم که رنگ گرفت بادوم هايي که شستيم و تو آب خيس کرديم رو اضافه ميکنيم و بازم هر چند وقت يه بار هم ميزنيم تا ته نگيره وقتي سمنومون رنگ گرفت و غليظ شد با حرارت کم دم ميکنيم تا حسابي خوشرنگ بشه، نوش جان