سوپ و آش/ دستور تهيه آش کلم ترش
بانوي شهر/ چي لازم دارم (براي 4 - 6 نفر): لپه : نصف استکان کشمش : نصف استکان برنج : يک پيمانه هويج : دو عدد زرد آلو خشک شده : ۱۰-۸ عدد کلم سفيد : يک عدد متوسط رشته : نصف استکان سماق قرمز : يک پيمانه نعنا خشک (براي نعنا داغ) : يک قاشق چاي خوري پياز : ۵ عدد زرشک : نصف استکان زردچوبه : يک قاشق چاي خوري فلفل قرمز و فلفل سياه : از هر کدام نصف قاشق چاي خوري نمک : به مقدار لازم مرغ : ۴ -۳ تکه ( بال، پشت و گردن ) چطور بپزم: مرحله اول : ابتدا برگ هاي کلم را از هم جدا مي کنيم و خوب مي شوريم و سپس آن را به طور متوسط خرد مي کنيم. ( درشت يا ريز بودن آن به سليقه خودتان بستگي دارد). مرحله دوم : ۲ عدد هويج را تميز شسته، پوستش را بکنيد و خرد کنيد و کنار بگذاريد. مرحله سوم : زرشک را در يک ظرف تميز قرار ميدهيم مقداري آب روي آن مي ريزيم تا خيس شود و کنار مي گذاريم. مرحله چهارم : سماق را به مدت ۳۰ دقيقه در آب خيسانده و آن را آبکش مي کنيم و در ۲ پيمانه آب جوشانده، بايد به قدري بجوشد که اندازه يک پيمانه آب ته قابلمه باقي بماند سپس آن را از صافي رد کرده و آب آن را کنار مي گذاريم. مرحله پنجم : لپه ها را خوب ميشوريم سپس در يک قابله قرار مي دهيم و ۳ ليوان آب به آن اضافه مي کنيم و به مدت ۲۰ دقيقه روي شعله ملايم اجاق مي گذاريم تا نيم پز شود، وقتي نيم پز شد آب آن را دور مي ريزيم و لپه را کنار مي گذاريم. مرحله ششم : روغن را در يک قابلمه مي ريزيم و روي حرارت ملايم اجاق قرار مي دهيم تا کمي گرم شود. سپس ۲ عدد پياز را نگيني خرد مي کنيم و در روغن مي ريزيم و تفت مي دهيم تا کمي سرخ شود سپس تکه هاي بال، پشت و گردن مرغ را به همراه زردچوبه، فلفل سياه و فلفل قرمز هر کدام نصف قاشق چاي خوري، يک قاشق چاي خوري نعنا و يک قاشق غذا خوري نمک را در روغن تفت مي دهيم تا سرخ شوند، سپس لپه نيم پز شده و کلم خرد شده را اضافه مي کنيم و مقداري آب روي آن مي ريزيم، ( آب به اندازه اي باشد که روي کلم را بپوشاند) حالا برنج و آب سماق را اضافه مي کنيم و خوب هم مي زنيم تا همه مواد باهم مخلوط شوند، زردآلو، کشمش، زرشک و رشته را اضافه مي کنيم و در قابلمه را به مدت ۴۰ دقيقه مي گذاريم تا همه مواد باهم خوب بپزد و آش جا بيفتند. نرمي رشته ها دقيقا به اندازه نرمي رشته در آش رشته شود. براي تزئين آش ميتوانيد از نعنا داغ، پياز داغ و کلم خرد شده استفاده کنيد. براي تهيه نعنا داغ يک قاشق نعنا خشک را در ۳ قاشق غذا خوري روغن سرخ کنيد. براي تهيه پياز داغ تزييني، ۳ عدد پياز را خلالي خرد کرده و در روغن سرخ کنيد تا رنگ آن طلايي شود. وقتي آش را در ظرف مورد نظر قرار داديد با نعنا داغ و پياز داغ و مقداري کلم تزيين کنيد.