شيريني ها/ دستور تهيه شيريني برنجي خانگي
آخرين خبر/ چي لازم دارم:
آرد برنج 250 گرم (معادل يک ونيم پيمانه)
پودر قند 90 گرم (معادل سه چهارم پيمانه)
روغن جامد صاف شده يا کره يا روغن کرمانشاهي. . . . 125 گرم(معادل نصف پيمانه)
پودر هل يک قاشق چاي خوري
گلاب يک چهارم پيمانه
زرده تخم مرغ يک عدد
تخم خرفه مقداري
زعفران دم کرده نصف قاشق جاي خوري
منظور از پيمانه همان ليوان فرانسوي دسته دار است
نکته براي پخت شيريني خانگي :
نکاتي که در شيريني هاي خانگي استفاده ميشود و با کيفيت ترش ميکند اين است که حتما بايد آرد را از صافي خيلي ريز رد کنيد تا کاملا ناخالصي آرد جدا بشود و سعي کنيد از برنج طارم اصل که خودتان آرد کرديد استفاده کنيد و حتما اگر از کره استفاده ميکنيد دوغ آن را بگيريد حتي کره پاستوريزه.
چه جوري درست ميشه:
روغن و پودر قند الک شده را با همزن به مدت پنج دقيقه ميزنيم تا خامه اي شود. زرده تخم مرغ و پودر هل را اضافه کرده و يک دقيقه ديگر هم ميزنيم آرد برنج الک شده را به مواد افزوده و مخلوط ميکنيم حالا گلاب را اضافه ميکنيم و با دست شروع به ورز دادن ميکنيم تا خمير نرم و لطيفي بدست آيد (زياد ورز دادن نميخواهد همين که نرم و لطيف شود کافي است )ميتوان مواد را نصف کرده و به نصف آن، نصف قاشق غذاخوري زعفران دم کرده بزنيد
خمير را داخل کيسه فريزر به مدت دوازده ساعت در دماي آشپزخانه ميگذاريم سپس از مواد گلولههايي به اندازه گردوي ريز برداشته و با دست گرد ميکنيم روي آن مهر ميزنيم يا با ته ماسوره روي آنها شکل ميدهيم و تخم خرفه ريخته و در فر ۱۶۰ درجه به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقيقه ميگزاريم
بعد از فر در آورده و تا وقتي سرد نشده است بهآنها دست نميزنيم .