شام/ نان مغزدار اسپانيايي؛ به خوشمزگي پيراشکي
منودليار/ امروز طرز تهيه يک غذاي خوشمزه و هيجان انگيز را داريم به اسم امپاندا يا نان مغزدار اسپانيايي. مي دانم اسم اين غذا خيلي جينگيلي فتينا است اما درواقع شبيه همان پيراشکي گوشت خودمان است. اين غذاي خوشمزه و کامل اگر در تعداد کم باشد مي تواند به عنوان پيش غذا و اگر به تعداد زياد باشد مي تواند به عنوان غذاي اصلي استفاده شود. اين نان هاي مغزدار يا همان پيراشکي ها با مواد مختلفي پر مي شوند از مواد پيتزا و گوشت چرخ کرده گرفته تا مرغ يا حتي ترکيبي از سبزيجات. امروز مي خواهيم با هم مدل گوشت چرخ کرده آن را ياد بگيريم؛ پس اگر موافقي برويم ببينيم براي تهيه اين نان مغزدار اسپانيايي به چه موادي نياز داريم. چي لازم دارم: ۶۰۰ گرم گوشت چرخ کرده ۱ عدد گوجه فرنگي بزرگ ۲ عدد پياز متوسط رنده شده کمي نمک و فلفل سياه ۱/۲ قاشق چاي خوري گرانول فلفل قرمز ۳ پيمانه آب ۵ پيمانه آرد ذرت ۱۰۰ ميلي ليتر عصاره سبزيجات ۲۵ گرم کره (۱ قالب کوچک تک نفره) ۲ قاشق چاي خوري زيره چطور بپزم: خب براي شروع کار ابتدا پياز ها را رنده يا در مخلوط کن حسابي ساطوري کن. گوجه فرنگي ها را هم خرد کرده و سپس آن ها را داخل کره اي که در ماهيتابه ذوب کرده اي تفت بده. حرارت را روي متوسط بگذار و بعد از نرم شدن پياز ها و پختن گوجه فرنگي، فلفل قرمز را به آن اضافه کن. نمک و زيره را به گوشت چرخ کرده اضافه کن و آن را به مخلوط پياز داغ و گوجه فرنگي اضافه کن. در اين مرحله سريع به کمک يک کفگير چوبي گوشت چرخ کرده را از هم باز کن تا گلوله نشود. گوشت را به مدت ۵ دقيقه تفت بده. حالا برويم سراغ درست کردن خمير ماجرا. براي اين کار آب را به همراه آرد ذرت و کمي نمک در يک کاسه متوسط خوب مخلوط کن و با دست آن را ورز بده. خوبي اين خمير اين است که نيازي به استراحت کردن ندارد. هر بار يک مشت از خمير را بردار، با وردنه صاف کن و يک قاشق از مخلوط گوشتي در مرکز آن بريز. دقيقا مانند پيراشکي گوشت آن را تا کن، لبه هايش را کمي مرطوب کن و آن را با دست فرم بده. اگر فرم دادن لبه نان ها برايت سخت است مي تواني از يک چنگال کمک بگيري و آن ها را به هم بچسباني. يک قابلمه متوسط بردار آن را روي حرارت بگذار تا گرم شود. بعد اندازه ۱ الي ۲ بند انگشت روغن در آن بريز و بگذار روغن هم داغ شود. پيراشکي ها را يکي يکي داخل روغن بريز و يک بار آن را زير و رو کن. براي سرخ شدن امپاندا ها حدود ۲ الي ۳ دقيقه کافيست در حدي که طلايي شوند. حالا اين نان هاي مغزدار اسپانيايي را روي يک دستمال حوله اي قرار بده تا روغن اضافي آن گرفته شود و سپس در ظرف سرو مورد علاقه ات قرار بده. مي تواني اين پيراشکي هاي خوشمزه را همراه کمي جعفري و سس تند و شيرين يا سس کچاپ نوش جان کني.