فرهنگ غذا/ کيک اسفناج از جذابترين انواع کيکهايي است که تا بحال پخته و يا ميل کردهايد. يکي از ويژگيهاي اين کيک علاوه بر ارزش غذايي خوب آن، اين است که اگر کودکاني تمايل به خوردن اسفناج نداشته باشند، با اين کيک سبز رنگ ميتوانيد آنان را شگفت زده و مشتاق به خوردن اين گياه ارزشمند کنيد. اسفناج يک گياه سودمند و حاوي مقادير قابل توجهي از ويتامين E، ويتامين C، بتاکارون، روي و سلنيوم است که همگي آنان از آنتي اکسيدانهاي قوي براي مقابله با پوکي استخوان، گرفتگي رگها و فشارخون بالا است. قطعا نميتوان از طبخ اين کيک اسفناج با رنگ سبز جذابش گذشت.
چي لازم دارم:
وانيل 1 قاشق چايخوري
شکر 1 پيمانه
پوره اسفناج ¾ پيمانه
روغن مايع نصف پيمانه
آرد سفيد 2 پيمانه
آب ليموترش تازه 1 قاشق چايخوري
بکينگ پودر 2 قاشق چايخوري
نمک ½ قاشق چايخوري
تخم مرغ 3 عدد
چطور بپزم:
مرحله اول :
براي تهيه پوره اسفناج برگهاي اسفناج را به خوبي بشوئيد. سپس آنها را درون آب جوش ريخته تا به مدت ده دقيقه بپزد و نرم شود. بعد از آن اسفناجها را درون مخلوط کن (ميکسر) بريزيد تا کاملا له و يکدست شود. همچنين ميتوانيد برگهاي تازه اسفناج را بدون پختن و به همراه کمي ماست شيرين درون مخلوط کن ريخته تا پوره اسفناج بدست آوريد.
مرحله دوم :
تخم مرغها را به همراه شکر با همزن خوب هم بزنيد تا شکر کاملا حل شود و حالت کرمي پيدا کند. وانيل را نيز به اين مواد بيافزائيد. سپس روغن، آب ليموترش تازه و پوره اسفناج را اضافه کنيد و به آرامي هم بزنيد تا مواد کاملا مخلوط شود. در ظرفي جداگانه آرد، بکينگ پودر و نمک را مخلوط کنيد و چند بار الک کنيد. مواد خشک را به مايه اسفناج آهسته آهسته اضافه کنيد تا تمام مواد کيک اسفناج کاملا يکدست شوند.
مرحله سوم :
قالب مناسبي را انتخاب کرده و مايه کيک را درون قالب بريزيد. کيک را درون فر 170 درجه سانتيگراد به مدت 30 دقيقه بگذاريد تا بپزيد. بعد از اين زمان اگر از پخت کامل کيک اطمينان حاصل کرديد، آن را بيرون آورده و اجازه دهيد سرد شود و سپس ميل نمائيد.
نکات :
فر را از قبل در دماي 170 درجه سانتيگراد گرم نمائيد.
قالب کيک را بايد کمي چرب کنيد و با کاغذ روغني بپوشانيد.
بعد از مرحله اول از زياد هم زدن مايه کيک پرهيز کنيد.
براي درست کردن پوره اسفناج راههاي مختلفي وجود دارد، ميتوانيد بعد از پخت اسفناجها و هنگام مخلوط کردن به آن کره يا آبليمو نيز اضافه کنيد.
بازار