نان مغزدار را در ايام نوروز در کنار خانواده ميل کنيد
نازخاتون/ اين نان هاي مغزدار را درست کنيد و در بعد از ظهر با چاي، از خوردن آن لذت ببريد. چي لازم دارم: شير ولرم سه چهارم پيمانه آب ولرم يک چهارم پيمانه شکر يک قاشق چايخوري تخم مرغ يک عدد کره ذوب شده سه قاشق غذاخوري نمک يک هشتم قاشق چايخوري خمير مايه دو قاشق مرباخوري آرد تقريبا چهار پيمانه کره ذوب شده دو قاشق اضافي براي ماليدن روي خمير چطور بپزم: 1. ابتدا شکر و آب ولرم را مخلوط و بعد خمير مابه را مخلوط کنيد و بگذاريد کنار تا عمل بيايد کره و شير و تخم مرغ و نمک را مخلوط و خمير مايه عمل آمده را اضافه و بعد سه پيمانه از آرد را اضافه و مخلوط کرده ورز بدهيد اگر چسبنده بود آرد را کم کم اضافه کنيد تا خمير نرم و لطيفي بدست بيايد خمير را در جاي گرم يک ساعت استراحت بدهيد تا اينکه حجم آن دو برابر شود. 2. براي مواد مياني چهار پنج عدد سيب را به صورت ورقه هاي نازک بريده با سي گرم کره ذوب شده تفت بدهيد تا نرم شود و آب آن کشيده شود بعد به دلخواه کمي شکر اضافه کرده و کمي گردوي خرد شده و دو قاشق مرباخوري دارچين افزوده و مي گذاريم کاملا نرم شود بعد مي گذاريم خنک شود و داخل خمير استفاده مي کنيم. 3. بعد اينکه حجم خمير دو برابر شد خمير را روي سطح آرد پاشي شده دوباره ورز بدهيد سپس بدلخواه شکل داده با برس از کره آب شده روي خمير بماليد و از مواد مياني داخل آن بگذاريد و ببنديد و در سيني فر آرد پاشي شده با فاصله چيده و دوباره نيم ساعت استراحت داده بعد با مخلوط زرده تخم مرغ و کمي زعفران دم کرده و يک قاشق چايخوري روغن مايع رومال کنيد در فر دويست درجه که از نيم ساعت قبل گرم شده به مدت تقريبي بيست دقيقه پخته براي سرخ شدن روي نان ها چند دقيقه گريل را روشن کنيد. 4. من با وردنه خمير را نازک باز کردم قالب زدم روي آن کره ماليدم از مواد مياني داخل آن گذاشتم و يک ورقه خمير ديگر روي آن گذاشتم لبه ها را به هم چسباندم و رومال کردم فقط موقع شکل دادن سطح کار را آرد پاشي کردم. 5. يک ظرف کوچک آب کف فر براي بخار کردن يادتان نرود موقع گرم کردن فر بگذاريد تا خوب بخار کند.