غذاي اصلي/ شامي هويج؛ غذاي محلي اصفهان
آکا ايران/ شامي هويج از غذاهاي خوشمزه محلي استان اصفهان مي باشد. اين شامي سس مخصوص به خود دارد که حتماً بايد با آن سس سرو شود. براي آموزش تهيه اين شامي خوشمزه با ما همراه باشيد. چي لازم دارم: گوشت چرخ کرده: ۴۰۰ گرم هويج رنده شده: ۲۵۰ گرم تخم مرغ: ۳ عدد سرکه: يک دوم پيمانه پياز رنده شده: ۱ عدد متوسط نمک، فلفل و زردچوبه: به ميزان لازم رب گوجه فرنگي: ۲ قاشق غذاخوري آرد نخودچي: ۳ قاشق غذاخوري شکر: ۲ قاشق غذاخوري روغن: به ميزان لازم چطور بپزم: 1- پياز و هويج رنده شده را داخل ظرفي مي ريزيم و گوشت را اضافه مي کنيم زردچوبه، فلفل سياه و نمک اضافه مي کنيم ۳ قاشق آرد نخوچي اضافه مي کنيم و ۲ عدد از تخم مرغ ها را اضافه مي کنيم بعد اگر لازم بود و مواد شل بود تخم مرغ سوم را اضافه خواهيم کرد. 2- مواد را خوب ورز مي دهيم. بهتر است آرد نخودچي را خودتان در منزل تهيه کنيد يعني نخودچي را تهيه کرده و آسياب کنيد. در آن صورت کيفيت آن بهتر خواهد بود. 3- ماهي تابه را روي حرارت مي گذاريم روغن را داخل آن مي ريزيم. 4- به اندازه نارنگي از مواد را برمي داريم در دست صاف مي کنيم وسط آن با انگشت حفره ايجاد مي کنيم و داخل روغن که کامل داغ شده مي گذاريم ضخامت شامي يک سانتي متر باشد. وقتي يک طرف آن کامل طلايي شد برمي گردانيم تا طرف ديگر نيز طلايي شود. 5- اگر شامي داخل ماهي تابه کامل سرخ شده باشد به راحتي مي توانيم آن را برگردانيم اما اگر يک طرف آن کامل سرخ نشده باشد وقتي قاشق را زير آن مي گذاريم و بلند مي کنيم مي شکند و بر نمي گردد. 6- براي شامي ها حرارت بايد زياد باشد و مقدار روغن نيز زياد باشد دقت کنيد اگر ميزان روغن کم باشد بيشتر جذب شامي مي شود و اگر ميزان روغن بيشتر و حرارت زياد باشد کمتر جذب مي شود. 7- پس از اينکه شامي ها آماده شد روي دستمال مي گذاريم تا روغن اضافي اگر داشته باشند گرفته شود. 8- براي سرو اين غذا با سس دو روش وجود دارد يا سس را در آخر که همه شامي ها سرخ شد داخل ماهي تابه شامي ها ريخته و مي گذاريم شامي ها داخل سس چند جوش بزنند تا سس به خورد آن ها برود يا اينکه وقتي شامي ها آماده شد آنها را داخل ديس مي کشيم و سس را روي آنها مي ريزيم که اين روش براي مهماني ها مناسب تر است. طرز تهيه سس: ظرف را روي حرارت مي گذاريم تا داغ شود مقداري روغن داخل آن مي ريزيم رب را داخل آن تفت مي دهيم بعد از اينکه رب تفت خورد شکر را اضافه مي کنيم و دوباره تفت مي دهيم وقتي که شکر کمي حل شد سرکه اضافه مي کنيم سس رقيقي به دست مي آيد وقتي شامي آماده شد اين سس را روي آن مي ريزيم. نکات: 1- در نوع سنتي اين شامي گاهي يک قاشق چاي خوري رب انار و يک قاشق غذاخوري پياز داغ هم به سس اضافه مي کنند همراه مواد گفته شده. 2- مي توان براي داخل شامي از سيب زميني هم استفاده کرد که در آن صورت شبيه کتلت مي شود.