بانوی شهر/ دستور برای: ۶ نفر – زمان آماده سازی: ۲۰ دقیقه – زمان پخت: ۱۰ دقیقه – سطح دشواری: متوسط
مواد لازم برای تهیه رولت خامه‌ای:
تخم مرغ: ۵ عدد
پودر قند: ۱۲۵ گرم
آرد: ۱۲۵ گرم
بیکینگ پودر: یک چهارم قاشق چایخوری
نمک: یک پنس
وانیل: نصف قاشق چای خوری
آبمیوه برای خیس کردن کیک (یا هر طعمی که دوست دارید.)
طرز تهیه رولت خامه‌ای:
سینی مخصوص فر را داخل فر قرار داده و فر را به مدت ۲۰ دقیقه در دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد روشن کنید.
آرد، بیکینگ پودر و نمک را مخلوط کنید و سه بار الک کنید تا فضای بین آرد باز شود. (این کار را دقیقا ۳ مرتبه انجام دهید.)
سفیده و زرده را جدا کنید سپس در یک ظرف تمیز سفیده را به مدت ۶ تا ۸ دقیقه با همزن برقی خوب هم بزنید تا به رنگ سفید برفی دربیاید و پف کند.
۷۵ گرم از پودر قند را کم کم به زرده اضافه کنید و مدام با همزن هم بزنید تا کامل مخلوط شوند. تا مراحل بعدی را انجام میدهید مخلوط را در یخچال نگه دارید.
در یک کاسه بزرگ باقیمانده شکر و زرده تخم مرغ‌ها و وانیل را باهم مخلوط کرده و با همزن به مدت ۵ دقیقه هم بزنید تا مواد به شکل کرم رنگ و کشدار دربیاید.
سفیده را از یخچال بیرون آورده و طی ۳ مرحله به مواد اضافه کنید، زیاد هم نزنید فقط در حد مخلوط شدن هم بزنید.
آرد الک شده را کم کم در ۳ مرحله به مواد اضافه کنید و همزمان که اضافه می‌کنید مدام در یک جهت و به صورت دورانی با همزن هم بزنید. دقت کنید که جهت دست را تغییر ندهید.
وقتی مواد آماده شد:
سینی را از فر بیرون آورده، کاغذ روغنی را روی آن قرار دهید و با یک فرچه سطح کاغذ روغنی را چرب کنید و به اندازه نصف قاشق چایخوری آرد روی آن بپاشید.
مواد را روی کاغذ روغنی بریزید و به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه در دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد در فر قرار دهید.
سینی را بیرون آورده و روی آن را با یک پارچه تمیز آشپزخانه بپوشانید تا به مدت ۶ دقیقه با دمای محیط کمی خنک شود، بعد از خنک شدن پارچه را از روی آن بردارید.
یک پارچه بزرگ نخی پهن کنید و کاغذ روغنی را روی پارچه قرار دهید سپس رولت را به آرامی روی کاغذ روغنی برگردانید و خیلی آرام و آهسته رولت را با کاغذ روغنی و پارچه تا انتها رول کنید. به مدت ۳ ساعت رولت را با پارچه کنار بگذارید تا با دمای محیط سرد شود. در این مدت اصلا به آن دست نزنید تا رولت نشکند.
رولت را همراه با پارچه و کاغذ روغنی به آرامی باز کرده مقداری آبمیوه روی آن بپاشید سپس خامه را روی آن بریزید و با پشت قاشق روی آن را صاف کنید.
دوباره به آرامی رولت خامه‌ای را رول کنید این بار بدون پارچه و کاغذ روغنی.
روی رولت خامه‌ای را با سلیقه خود با میوه، خامه یا تکه‌های شکلات تزیین کنید.
نکته:
کاغذ روغنی را به ابعاد ۴۰ در ۵۰ برش دهید و روی سینی قرار دهید.
فر حتما باید ۲۰ دقیقه قبل در دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد روشن شود.
در تهیه رولت خامه‌ای از شکر اصلا استفاده نکنید، حتما باید از پودر قند استفاده کنید.
وقتی رولت گرم است هیچ وقت خامه را روی آن نریزید، چون خامه زود ذوب میشود، حتما باید ۳ ساعت در دمای محیط یا یخچال بماند تا سرد شود.
یکی از مهارت‌های درست کردن کیک خامه ای، کیک شکلاتی یا کیک وانیلی و… و بعضی از شیرینی‌ها مانند رولت خامه‌ای و … برای پف کردن آن باید سفیده و زرده تخم مرغ را از هم جدا کنید، برای جدا کردن سفیده از زرده دقت کنید که:
هنگام جدا کردن نباید حتی یک ذره کوچک از زرده قاطی ظرف سفیده شود.
همزن و ظرفی که سفیده‌ها را در آن هم میزنیم را باید تمیز بشوییم تا هیچ گونه مواد یا چربی روی آن نباشد و خوب خشک کنیم تا خیس نباشد.
سفیده را آنقدر با همزن هم بزنید تا به رنگ سفید برفی دربیاید و پف کند یعنی وقتی ظرف را برعکس می‌کنیم نباید سفیده از آن بریزد. این کار تقریبا ۸-۶ دقیقه طول می‌کشد.
اگر این سه نکته را رعایت کنید کیک یا شیرینی شما به خوبی پف خواهد کرد، اگر هم احیانا هنگام جدا کردن، کمی از زرده قاطی ظرف سفیده شد، زود سفیده را با قاشق مربا خوری از زرده جدا کنید و سفیده را به ظرف دیگری منتقل کنید، البته اگر فقط یک ذره کوچک قاطی شد این کار را انجام دهید اگر بیشتر بود مجددا این کار را انجام دهید.
طرز جدا کردن سفیده از زرده:
یک ظرف را زیر دستتان قرار دهید و تخم مرغ را با دقت از وسط بشکنید، در یک طرف تخم مرغ که زرده وجود دارد را به آرامی و دقت زیاد روی طرف دیگر تخم مرغ بریزید، دوباره طرف زرده را روی طرف دیگر بریزید، مدام این کار را تکرار کنید، کم کم سفیده به ظرفی که زیر دستتان قرار دارد میریزد و از زرده جدا می‌شود، و زرده را در ظرف دیگری بریزید، اگر هم کمی سفیده داخل زرده باشد هیچ مشکلی نیست فقط نباید زرده در ظرف سفیده باشد.

ما را در کانال «آخرین خبر» دنبال کنید