سوپ و آش/ آش هفت ترشي؛ غذاي محبوب مازندراني
زندگي آنلاين/ چي لازم دارم: نخود يک چهارم پيمانه لوبيا قرمز يک چهارم پيمانه عدس يک چهارم پيمانه گندم يک چهارم پيمانه جو يک چهارم پيمانه چغندر پوست گرفته 300 گرم برنج نيم دانه يک پيمانه باقالي يک دوم پيمانه پياز داغ 3 قاشق سوپخوري سير داغ به ميزان لازم سبزي خرد کرده (اناريجه، زلنگ، گزنه، پونه، نعنا، گشنيز،برگ سير) 1 کيلوگرم آب نارنج، آب انار ترش، آب ليمو، آبغوره، سرکه قرمز از هر کدام يک چهارم پيمانه رب ازگيل و رب گوجه سبز از هرکدام يک چهارم پيمانه نمک و فلفل به ميزان لازم نعنا داغ 1 قاشق سوپخوري چطور بپزم: حبوبات، گندم و جو را از شب قبل بخيسانيد و بپزيد. آن گاه چغندر را پوست گرفته، بپزيد و حبه قندي خرد کنيد. سپس حبوبات، چغندر، برنج، باقالي، پياز و سير را در آب در حال جوش بريزيد و اجازه دهيد به مدت 15 دقيقه بپزد. حالا سبزي را افزوده و با حرارت ملايم 30 دقيقۀ ديگر آش را بپزيد. اينک آب نارنج، آب انار ترش، آب ليمو، آبغوره، سرکه قرمز، رب ازگيل، رب گوجه سبز، نمک و فلفل را بيفزائيد و اجازه دهيد آش جا بيفتد. اينک آش را در ظرف مناسبي بکشيد و با سيرداغ، پياز داغ و نعنا داغ بياراييد. يادآوري اين آش به دليل استفاده از انواع ربها رنگ تيرهاي دارد. ميتوانيد بجاي آب انار از رب انار استفاده کرد. ميتوانيد از جعفري و پيازچه نيز استفاده نمائيد. برنج را حتما از قبل خيس کنيد. بهتر است آش طعم ترشي رب انار يا آب انار را بگيرد و سپس در صورت تمايل با افزودن شکر طعم آن را ترش و شيرين نمائيد. ميتوانيد از استاک مرغ يا گوشت جهت خوشمزه تر شدن آش استفاده کنيد. اين غذا به آش گزنه نيز معروف است. همانطور که از نام اين آش مشخص است اين آش داراي 7 نوع ترشي، 7 نوع حبوبات و 7 نوع سبزي مي باشد.