دستور تهيه شربتي که با بيماري گوارشي مبارزه مي کند
ايران کوک/ هر سال با نزديک شدن به فصل گرما و تابستان اصولا به فکر درست کردن شربت هاي گوناگون مي افتيم که اتفاقا تنوع بسيار داره . با انواع ميوه و سبزيجات فصل شربت هاي خوشمزه و پر خاصيتي مي شه تهيه کرد . يکي از سبزيجات پر خاصيت اين فصل که فايده بسيار داره نعنا است که به شيوه هاي متفاوت مورد استفاده قرار مي گيره که يک شيوه اش تهيه شربت نعنا تقويت کننده معده و دستگاه گوارش است. شربت نعنا هم مثل دمنوش نعنا قابليت مبارزه با بيماري هاي گوارش رو داره که در فصل گرما بسيار رواج پيدا مي کنه مثل بيماري هاي عفوني و گوارشي مانند تهوع و اسهال و البته اين شربت خوشمزه يکي از نوشيدني هايي است که براي سرو در وقت افطار و سحر در ماه رمضان گزينه مناسبي است. در اين دستور قصد دارم روش تهيه شربت نعنا خوشمزه خونگي و سالم رو آموزش بدم تا با درست کردن و نوشيدنش از فوايد بي شمار نعنا برخوردار بشيد. چي لازم دارم: نعنا تازه 500 گرم شکر 1 کيلو آب 6 پيمانه آب ليمو تازه 2 قاشق غذاخوري رنده پوست ليمو 1 قاشق غذاخوري چه جوري درست ميشه: مرحله اول: آب و شکر را با هم مخلوط کنيد و ظرف را روي حرارت قرار دهيد تا شهد نسبتا غليظي بدست آيد. مرحله دوم: براي تهيه اين شربت خوشمزه مي توان نعنا را از ساقه جدا و کمي خرد کرد و يا اينکه نعنا را به همان صورت يعني با ساقه در ظرف قرار داد . نعنا را در ظرف شهد قرار دهيد و اجازه دهيد کمي بجوشد و عطر نعنا بلند شود بعد حرارت را کم کنيد تا آرام آرام نعنا در شهد بپزد و طعم و مزه اش وارد شهد شود.(در اين مرحله مي توان ظرف را روي شعله پخش کن قرار داد و در ظرف را با پارچه تميز پوشاند و شربت را به مدت 1 ساعت دم گذاشت تا حسابي جا بيافتد اما مراقب باشيد سر نرود شعله بسار کم باشد) مرحله سوم: پس از اينکه نيم ساعت گذشت آب ليمو و پوست ليمو را در ظرف شربت بريزيد (اضافه کردن ليمو از شکرک زدن شربت جلوگيري مي کند و البته عطر بهتري به شربت و نوشيدني مي دهد) مرحله چهارم: پس از کامل شدن زمان پخت شربت را از صافي رد کنيد تا ناخالصي هايش گرفته شود. اجازه دهيد شربت خنک شود بعد آن را در شيشه مناسب بريزيد و در يخچال نگهداري کنيد. نکات کليدي تهيه شربت نعنا -براي اينکه متوجه شويد شربت به غلظت مناسب رسيده يا نه در اواخر زمان گفته شده مقداري از شربت را در آب سرد بريزيد و اگر در آب سرد به راحتي حل شد يعني هنوز نياز به زمان بيشتري براي پخت دارد اما اگر در آب سرد کمي خودش را بست نشان دهنده غلظت مناسب است. -اگر مايل هستيد مقداري گلاب پس از برداشتن شربت از روي حرارت به شربت اضافه کنيد. -افزودن مقداري زنجبيل تازه هم براي افزودن خواص اين شربت بسيار مناسب است. براي درست کردن شربت نعناع زنجبيلي از ابتدا دو برش نازک از زنجبيل تازه در ظرف شربت قرار دهيد. -اگر مايل هستيد شربت رنگ سبز داشته باشد، در دقايق پاياني زمان پخت يک قطره رنگ سبز خوراکي به شربت اضافه کنيد.