زولبيا هندي، زولبياي بدون نشاسته!
ستاره/اگر کمي حوصله به خرج دهيد به راحتي ميتوانيد يک زولبيا خوشمزه خانگي و سالم درست کنيد. طرز تهيه زولبيا بدون نشاسته مانند ديگر زولبياهاست، فقط به جاي نشاسته بايد از آرد استفاده کنيد. مواد لازم براي مواد خمير آرد صاف شده نصف فنجان آرد نخودچي يک و نيم قاشق چايخوري مايه خمير خشک (مايه خمير خشک مدت زمان آماده سازي خمير را کاهش ميدهد) نصف قاشق چايخوري روغن يا کره آب شده نصف قاشق چايخوري شکر نصف قاشق چايخوري آب ولرم نصف فنجان کره آب شده براي سرخ کردن به مقدار لازم پودر پسته يا خلال پسته به مقدارلازم براي تزيين مواد لازم براي شربت زولبيا شکر يک و نيم فنجان آب دو فنجان پودر هل (يا هل خرد شده) يک چهارم قاشق چايخوري زعفران دم کرده سه قاشق غذاخوري آب ليمو يک قاشق چايخوري زمان لازم براي تهيه و آماده سازي زولبيا دو ساعت دستور تهيه شربت زولبيا آب و شکر را در يک تابه گود ريخته و با هم مخلوط کنيد. تابه را روي شعله بگذاريد تا بجوشد. سپس زعفران دم کرده و پودر هل را به آن اضافه کنيد. پس از اينکه شربت کمي جوشيد، غليظ شد و قوام آمد کمي از آن را در يک بشقاب بريزيد و انگشت خود را در آن فرو کنيد. اگر پس از جدا کردن انگشتهايتان از يکديگر بين دو انگشت شما رشتهاي تشکيل شد يعني شربت آماده است. شعله را خاموش کنيد و آن را کنار بگذاريد تا کمي خنک شود و به سراغ درست کردن زولبيا برويد. دستور تهيه زولبيا شکر را با کمي آب ولرم در يک کاسه کوچک بريزيد و خوب هم بزنيد تا شکرها حل شوند. پس از آن مخمر را نيز اضافه کنيد و هم بزنيد تا مخمر کاملا حل شود. روي کاسه را با پلاستيک کامل بپوشانيد و حدود ۱۰ دقيقه صبر کنيد تا مخمر عمل کند. (قابل ذکر است که در روشهاي ديگر براي تخمير از ماست استفاده ميشود، ولي در اين روش براي تخمير از خمير مايه خشک استفاده ميکنيم.) آردها را الک کنيد و در يک ظرف بريزيد و همهي مواد تشکيل دهندهي خمير را به آن اضافه کنيد و با هم مخلوط کنيد. سپس مخمر را به آن اضافه کنيد. اکنون مواد را به قدري هم بزنيد تا کاملا يکدست شود و هيچ تودهاي در آن باقي نماند. اگر خمير به قوام مورد نظر نرسيده بود کمي آب ولرم به مخلوط اضافه کنيد تا خمير به قوام مورد نظرتان برسد. حال کاسه خمير را با يک پلاستيک بپوشانيد و يک ساعت آن را کنار بگذاريد. پس از يک ساعت ميتوانيد زولبيا را سرخ کنيد. براي اين کار بايد خمير را داخل قيف بريزيد. (اگر قيف نداريد ميتوانيد يک ظرف سس را خوب بشوييد تا بوي آن گرفته شود و سپس به عنوان قيف از آن استفاده کنيد.) کرهي آب شده يا روغن را در يک تابه نچسب بريزيد تا گرم شود. حال قيف را فشار دهيد تا خميرها بيرون بيايند و سريع دست خود را به حالت دايره و مارپيچ بچرخانيد. صبر کنيد تا يک طرف زولبيا سرخ شود سپس آن را برگردانيد تا طرف ديگرش هم سرخ شود. به تعدادي زولبيا در روغن بريزيد که زولبياها به هم نچسبند و فضاي کافي براي پف کردن داشته باشند. پس از سرخ شدن، زولبياها را در يک توري بگذاريد تا روغن اضافي آن گرفته شود و سپس آن را به مدت نيم ساعت در ظرف حاوي شربت بگذاريد تا خوب شيرين و عسلي شوند. دوباره آنها را در يک توري بگذاريد تا شربتهاي اضافي آن گرفته شود. آنها را در ظرف مورد نظر براي پذيرايي بچينيد. نوش جان ...