خراسان/ لپه را به همراه دو لیوان آب و یک‌‌ چهارم قاشق مرباخوری نمک ۳۰ دقیقه بپزید، سپس آن را آبکش کنید.
تخم‌مرغ‌ها را با هم مخلوط کنید و ادویه‌ را به آن بیفزایید.
پیاز رنده‌شده را به همراه گوشت چرخ‌کرده، سبزی‌ها، لپه و برنج نیم ‌پخته به آن اضافه کنید. ۲۰ دقیقه آن را ورز دهید تا جایی که مواد به صورت یک خمیر چسبناک درآید.
در یک قابلمه رب گوجه فرنگی را با روغن تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود. کمی پیاز را جداگانه تفت دهید.
لپه و پیازداغ و آب را به آن اضافه کنید.اگر تمایل داشتید به آن چند عدد آلو هم بیفزایید و اجازه دهید تا کاملا آب به جوش آید و غلیظ شود. ادویه را به آن بیفزایید تا طعم‌دار شود.
دست را کمی‌ مرطوب کنید و از مایه گوشت به اندازه یک پرتقال بردارید و کمی آن را کف دست باز کنید، سپس گوجه یا آلوچه وسط آن بگذارید و دوباره مواد را ببندید و در دست آن را کاملا گرد و بدون ترک کنید.
حرارت زیر قابلمه را بیش از متوسط تنظیم کنید و سپس کوفته‌ها را داخل آن بیندازید.
در قابلمه را نیمه ‌باز بگذارید و ۳۰ دقیقه روی حرارت ملایم بپزید و پس از نیم‌ساعت آب زعفران را روی کوفته‌ها بریزید و ۳۰ دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بپزید.
دقت کنید آب کوفته تمام نشده و حداقل یک پیمانه آب داشته باشد.
لپه پاک‌ کرده و خــیسانده - یک‌ دوم پیمانه
برنج آبکش شده - یک پیمانه
تخم‌مرغ - ۳ عدد
پیاز - ۴ عدد
گوشت چرخ‌کرده - ۵۰۰ گرم
جعفری ساطوری - ۳ قاشق سوپ‌خوری
مرزه ساطوری - ۲ قاشق سوپ‌خوری
ترخون - ۲ قاشق سوپ‌خوری
روغن - یک‌ دوم پیمانه
آب لیمو – یک ‌دوم پیمانه
زعفران حل شده – به میزان لازم
نمک‌، فلفل و زردچوبه – به میزان لازم
رب گوجه فرنگی - ۲ قاشق سوپ‌خوری
سیر - ۲ عدد
گوجه یا آلوچه - به میزان لازم


ما را در کانال «آخرین خبر» دنبال کنید