افطاري روز چهاردهم ماه رمضان؛ قارچ پلو
برترين ها/ قارچ پلو يکي از غذاهاي آسان و در عين حال مقوي است که به سرعت و در زماني کوتاه درست ميشود. اين غذاي خوشمزه حاوي قارچ، سبزيجات و برنج است. به دليل وجود قارچ نيازي به گوشت يا مرغ نيست. پلوها جايگاه ويژهاي در آشپزي ايراني دارند. شما انواع پلو را چه با سبزيجات چه با انواع گوشت و مواد پروتئيني ميشناسيد. سبزي پلو، لوبيا پلو و خيلي موارد ديگري که اغلب شما بارها و بارها درست کردهايد. قارچ پلو هم يکي از پلوهايي است که بهتر است آن را درست کنيد. اين پلوي خوشمزه و ساده در اصل از منطقه قفقاز ميآيد جايي که مثل ما پلو جزو غذاهاي مهمشان است. شما ميدانيد که اغلب افراد قارچ را جايگزين گوشت ميدانند و بخصوص براي افرادي که گياهخوار هستند عالي است. چي لازم دارم: آب مرغ يا آب: ۲ و ۲/۳ پيمانه کره: ۱/۳ پيمانه نمک دريا: ۱ قاشق چايخوري پودر سير: ۱/۲ قاشق چايخوري فلفل سياه: ۱/۴ قاشق چايخوري پاپريکا: ۱/۲ قاشق چايخوري پودر پياز: کمي روغن زيتون: ۲ قاشق غذاخوري هويج: ۱ عدد بزرگ نگيني شده ورميشل: ۱/۳ پيمانه برنج سفيد: ۱ پيمانه قارچ: ۱۰ عدد متوسط سير: ۲ حبه رنده شده جعفري تازه: ۱ قاشق غذاخوري خرد شده چطور بپزم: ۱. ماهيتابهاي با اندازه متوسط را روي حرارت ميانه گاز بگذاري و آب مرغ، کره، نمک، پودر سير، فلفل، پاپريکا و پودر پياز را به آن اضافه کنيد. وقتي مخلوط شروع به قل زدن کرد، حرارت را کاهش دهيد. ۲. يک ماهيتابه بزرگ را روي گاز با حرارت پايين بگذاريد. ۱ و ۱/۲ قاشق غذاخوري روغن زيتون داخل آن بريزيد. وقتي که روغن داغ شد، هويج را اضافه کنيد و به مدت ۲ دقيقه تفت دهيد. به آرامي بهم بزنيد. ورميشل را اضافه کنيد و بپزيد تا زماني که قهوهاي شود يعني حدود ۴ تا ۶ دقيقه. برنج را اضافه کنيد و تفت دهيد تا کمي رنگ آن تغيير کند يعني ۵ تا ۷ دقيقه. ۳. مخلوط آب مرغ را داخل ماهيتابه بريزيد، بهم بزنيد تا ترکيب شوند. وقتي مخلوط به قل زدن افتاد، درب قابلمه را بگذاريد و به مدت ۱۵ دقيقه بپزيد. ۴. در حين پختن برنج، در يک ماهيتابه کوچک باقيمانده روغن را بريزيد. وقتي روغن داغ شد، قارچهاي ورقه شده را اضافه کنيد؛ و آنها را تفت دهيد و بپزيد تا موقعي که قهوهاي شوند و اين ۵ دقيقه طول ميکشد. بعد سير را اضافه کنيد و به مدت ۲ دقيقه ديگر پختن و تفت دادن را ادامه دهيد. ۵. درب ماهيتابه برنج را برداريد، مخلوط قارچ و سير و جعفري را اضافه کنيد. مواد را بهم بزنيد، درب قابلمه را بگذاريد و اجازه دهيد به مدت ۵ دقيقه يا تا زماني که همه آب بخار شود، پختن برنج انجام شود. پس از اين زمان آن را سرو کنيد. ۶. براي درست کردن قارچ پلو روش آسانتري نيز وجود دارد که در اين روش ابتدا سير و قارچ را سرخ ميکنيد پس از افزودن ادويهها، برنج شسته شده را به قابلمه اضافه ميکنيد، سپس آب را داخل قابلمه ميريزيد و ميگذاريد بپزد همانند دمپخت. نکات مهم براي درست کردن اين پلو سعي کنيد از قارچهاي سفت استفاده کنيد. قارچهاي دکمهاي ريز خيلي نرم هستند. ميتوانيد به جاي آب مرغ از آب ساده استفاده کنيد. اين پلو کمي چرب به نظر ميرسد ميتوانيد کره را حذف کنيد. ورميشل اجباري نيست، اما بافت زيباتري به پلوي شما ميدهد. در صورتي که مايکروويو داريد ميتوانيد، مخلوط آب مرغ را در يک کاسه مخصوص مايکروفر به مدت دقيقه دقيقا قبل از ريختن آن داخل برنج بگذاريد.