آشپزی من. جذاب ترین ها. برگزیده2019-05-22T22:30:00+04:30 (۲۲:۳۰) ۱۳۹۸/۰۳/۰۱
ايلنا
با بهترين غذاهاي بومي اهواز آشنا شويم
سایز متن
الف الف
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد!http://akhr.ir/5288671
۳۲.۱K
۱۰۸
ايلنا/ اهواز به عنوان مرکز استان خوزستان، يک فرهنگ غذايي غني که وابسته به خوزستان بزرگ است را نمايندگي ميکند. غذاهايي خوشمزه که در عين طعم لذيذ و منحصربهفردشان به لحاظ طب سنتي ايراني کاملا مناسب با آب و هواي منطقه است. بنابراين در اين خطه بايد غذاي بومي بخوريد تا نسبت به آب و هوا و اقليم گرم اين ناحيه مقاومت جسمي پيدا کنيد و کمتر بيمار شويد. فرصت را از دست ندهيد و براي تجربه غذاهاي خوشمزه، وقت آن رسيده است که يک بليط اتوبوس بخريد و به اين شهر سفر کنيد.
علاوه بر دستورهاي پخت، شيوه سرو و فرهنگ مردم در خوردن غذا هم بخش جداناشدني از غذاهاي خوزستان است. مردم در اين استان به شدت خونگرمند و از زندگي در حلقههّاي بزرگ اجتماعي و خانوادگي لذت ميبرند. به همين دليل است که کمتر خوزستاني را در حال تنها غذا خوردن و يا حتي غذا خوردن در کنار خانواده سه يا چهار نفره کوچکش ميبيند. همين امروز بليط هواپيما اهواز را خريد کرده و به اين شهر زيبا سفر کنيد.
مردم استان خوزستان علاقه دارند يا در مهمانيها شرکت کنند و يا خود ميزبان جمع بزرگي از مردم باشند. اگر هم براي شام و نهار به خانه هم نروند در دل طبيعت و يا در فضاهاي شهري مانند خيابان لشکر آباد اهواز گرد هم ميآيند و لحظات شاد و مفرحي را دور هم به خوردن فلافل، سمبوسه، چاي و قهوه عربي و باقلوا ميگذرانند. بنابراين از بهترين جاهاي ديدني اهواز ميتواند غذاهيا آن باشد.
قليه ماهي
قليه ماهي را در بسياري از شهرهاي جنوبي ايران ميتوانيد تجربه کنيد. تفاوت قليه ماهي اهوازيها با شهرهايي مانند بندر عباس اين است که در اين شهر اين غذا را با رب گوجه طبخ نميکنند.
اينکه ريشه فلافل در اصل لبناني است يا هندي و يا به کشور و فرهنگي ديگر ميرسد روايتّهاي رايجي است که معمولا زياد ميشنويم. به هر حال فلافل با هر اصل و ريشهاي در اهواز زياد طبخ و صرف ميشود. خيابان لشکرآباد هم به عنوان يکي از مهمترين مراکز فلافل ايران يا به ادعاي خودش پايتخت فلافل ايران، بهترين جا براي قدمزدنهاي شبانه و شکمگردي در اهواز است.
اين لينک به شما کمک مي کند فلافل خوشمزه اي بپزيد.
نافله خوزستان
نافله غذايي شبيه شامي کبابي است که با سرکه و شکر طعمي ملس ميگيرد. در نهايت هم مانند دونات ميان هر نافله را سوراخ و بعد سرخ ميکنند.
در اين لينک طرز تهيه نافله را ببينيد.
امگشت
امگشت بيشتر در ميان اعراب اهواز رواج دارد. به اين صورت که ماهي نمکسود شده تن را کباب يا سرخ ميکنند و لاي پلويي با ادويههاي مخصوص ميگذارند.
براي مشاده دستور تهيه امگشت به اين لينک رجوع کنيد.
بوراني باقالا
اين بوراني ترکيبي از باقلا، ماست و سبزيجات است و بيشتر در ميان شوشتريها رواج دارد.
حميص توله يا پنيرک
اين غذا بيشتر بين دزفوليّها رواج دارد و شياهت زيادي به بوراني دارد. با اين تفاوت که از گياه پنيرک با حميص توله، رب انار و نارنج در طبخ آن استفاده ميکنند.
پاکوره يا پاکورا
اين غذا از آرد نخود و تخم مرغ تهيه ميشود و يک غذاي اصلتا هندي است. اما به دليل تردد زياد هنديها به خوزستان در فرهنگ غذاي اين مردمان جاي خودش را باز کرده و طرفداران زيادي دارد.
اينها فقط بخشي از غذاهاي خوزستاني بودند که در سفر به اهواز يا ديگر شهرهاي اين استان ميتوانيد نوش جان کنيد.
اين لينک به شما کمک مي کند پاکوره اي خوشمزه بپزيد.