سوپ و آش/ آش گوشت بابلي
کوکپد/ مواد لازم 4 نفر و بيشتر 300 گرم گوشت گوسفند (گردن) 250 گرم نخود 260 گرم گندم پوست کنده 50 گرم عدس 125 گرم برنج ترجيحا نيم دانه 1 کيلو پياز 2 قاشق مرباخوري پودر دارچين نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم روغن به مقدار لازم مراحل2 ساعت عدس، نخود، گندم، برنج همه رو جداگانه به مدت 10_12 ساعت خيسانده شود. بعد همه جداگانه پخته شود چون مدت هر کدوم فرق داره نميشه با هم مخلوط کرد، وقتي همه اين مواد پخت به غير از برنج بزرگ بقيه رو ميکس کنيد يا با گوشت کوب يا چرخ گوشت کاملا له کنيد گوشت رو با مقداري فلفل و زردچوبه بپزيد بعد پخت گوشت و استخوان را جدا کرده و گوشت رو ريش ريش کنيد، پياز رو خلالي خرد کرده و با نمک و فلفل و زردچوبه در روغن سرخ کنيد و بعد تمام مواد + 2 قاشق مرباخوري دارچين و 3 ليتر آب رو به پياز سرخ شده اضافه ميکنيم از لحظه اي که مواد با هم مخلوط ميشن تا زماني که مثل حليم کشدار بشه و جا بيافته مدام بايد آش رو هم بزنيد در عين حال که هم ميزنيد با کفگير گاهي مواد رو بکشيد تا کشدار بشه، بعد پخت با پياز داغ تزيين کنيد اين آش فوق العاده خوشمزه و مقوي هست و براي افطار بسيار مناسبه اميدوارم اين آش رو درست کنيد و ازش لذت ببريد کمي خستگي داره ولي به زحمتش ميارزه براي تزيين روي آش از پياز داغ داخل آش کم کنيد جداگانه پياز سرخ کنيد و به آن مقداري،نمک و فلفل و زردچوبه و دارچين اضافه کرده بعد روي آش بدين عدس قابل حذف هست، برنج نيم دانه خيلي خوبه چون پختش سريعتر و لعابش بيشتره، برنج بايد مثل شله زرد پخته بشه