طرز تهيه مارمالاد زردآلو
سايت ستاره/ مارمالاد نوعي خوراکي خوشمزه است که از پختن ميوه در شکر درست ميشود و به عنوان صبحانه و عصرانه مصرف شده يا در صنعت شيريني پزي به کار ميرود. براي تهيه مارمالاد، ميوه را همراه با پوست در شربتي از شکر ميپزند تا کاملا له شود و سپس همراه با نان تست مورد استفاده قرار ميدهند يا در انواع کيک و شيريني به کار ميبرند. مارمالاد زردآلو همانند قيسي زردآلو، رب زردآلو و مرباي زردآلو، يکي از فراورده هاي تهيه شده از ميوه زردآلو و روشي براي نگهداري آن به مدت طولانيست. در ادامه با طرز تهيه مارمالاد زردآلو به صورت مرحله به مرحله با ما همراه باشيد ... مواد لازم زردآلوي رسيده و سالم 3 کيلوگرم شکر 2.1 کيلوگرم آب 1/2 ليوان کره 1 قاشق غذاخوري موم زنبور عسل به ميزان لازم دستور تهيه ابتدا زردآلوها را شسته، آنها را از وسط به دو نيم تقسيم کرده و هستهي زردآلو را خارج کنيد، سپس هر زردآلو را با يک برش ديگر به ۴ قسمت تقسيم کنيد. زردآلوي خرد شده را در قابلمهاي ريخته و شکر را به آن اضافه کنيد. قابلمه را کمي تکان دهيد تا دانههاي شکر در بين تکههاي زردآلو نفوذ کند. درب قابلمه را بسته و مخلوط زردآلو و شکر را به مدت يک روز در يک اتاق تاريک قرار دهيد. پس از يک روز، زردآلو آب انداخته و آمادهي طبخ ميشود. قابلمه را روي حرارت متوسط رو به بالا قرار داده و ۱/۲ ليوان آب در آن بريزيد. به سرعت شروع به هم زدن مواد کنيد تا شکر موجود در قابلمه در آب ميوه حل شود و دقت کنيد که هيچ گونه شکري در قابلمه ته نشين نشود. براي هم زدن مواد بهتر است از يک قاشق چوبي استفاده کنيد، زيرا قاشق استيل در اثر حرارت بالا داغ ميشود. حدود ۱۵ دقيقه صبر کنيد تا مواد موجود در قابلمه به جوش آيند و به محض مشاهده اولين حباب ها، حرارت را کمتر کنيد طوريکه مواد ريز جوش بزنند. اجازه دهيد مواد به مدت ۲۰ دقيقه روي حرارت ملايم بجوشند و در اين فاصله گاهي آن را هم بزنيد. هنگام جوشيدن مواد، روي سطح آن کف ظاهر ميشود که براي از بين بردن آن ميتوانيد از دو روش استفاده کنيد. يا با استفاده از يک قاشق، کف موجود روي مواد را برداريد يا ۱ قاشق غذاخوري کره به مواد اضافه کرده و هم بزنيد. با ذوب شدن کره، کف روي مواد از بين ميرود. پس از ۲۰ دقيقه، حرارت را خاموش کرده و چند دقيقه صبر کنيد تا مواد از داغي بيفتند، سپس با استفاده از مخلوط کن آن را ميکس کنيد تا تکههاي بزرگ زردآلو، کاملا له شده و مواد يکدست شوند. بطريهاي شيشهاي مورد نظر را آماده کرده و پس از خنک شدن مارمالاد، آنها را پر کنيد طوريکه ۱ سانتيمتر از انتهاي هر شيشه خالي بماند. ۲ الي ۳ ساعت صبر کنيد تا مارمالاد موجود در بطريهاي شيشهاي کاملا خنک شود. مقداري موم زنبور عسل در يک قوطي کنسرو ريخته و روي حرارت ملايم قرار دهيد تا ذوب شود. سپس به آرامي موم ذوب شده را روي مارمالاد موجود در بطريها بريزيد طوريکه لايهاي از موم به ضخامت ۱ سانتي متر روي سطح آن را بپوشاند. چند دقيقه صبر کنيد تا موم روي سطح مارمالاد خنک شود و در اين فاصله بطريها را تکان ندهيد. پس از بسته شدن موم روي سطح مارمالاد، يک تکه پلاستيک فريزر روي درب بطري قرار داده و با يک کش آن را محکم کنيد. مارمالاد زردآلوي تهيه شده به اين روش را ميتوانيد تا چند ماه در محلي خنک و تاريک نگهداري کنيد. ذکر چند نکته در تهيه مارمالاد زردآلو براي تهيه مارمالاد زردآلو از ميوههاي رسيده، سالم و بدون لک استفاده کنيد. از آنجا که در تهيه مارمالاد خانگي از مواد نگهدارنده استفاده نميشود، به منظور جلوگيري از کپک زدن و نگهداري آن به مدت طولاني، موم زنبور عسل به کار ميرود تا مارمالاد در معرض هوا قرار نگيرد. به منظور جلوگيري از شکرک زدن مارمالاد زردآلو، ميتوانيد ۱/۴ قاشق چايخوري جوهر ليمو را به آن اضافه کنيد. شيشههاي مورد استفاده براي نگهداري مارمالاد را قبل از مصرف، تميز بشوييد و اجازه دهيد کاملا خشک شوند. نتيجه گيري مارمالا زردآلو يکي از بهترين و لذيذترين مارمالادهاست که عطر و طعم فوقالعادهاي دارد. شما ميتوانيد اين ماده را به عنوان يک صبحانه يا عصرانه مغذي مورد استفاده قرار دهيد يا در تهيه شيرينيجات از آن استفاده کنيد. مارمالادها انواع گوناگوني دارند و با ميوهجات مختلفي تهيه ميشوند.