سوپ و آش/ طرز تهيه سوپ جو و ماش
ديگچه/ چي لازم دارم (براي 4 نفر): جو و يا پرک جو 100 گرم مرغ 300 گرم ماش 100 گرم برنج نيم دانه 50 گرم هويج 2 عدد متوسط نمک و فلفل و جعفري به ميزان لازم چطور بپزم: براي تهيه سوپ جو و ماش ، ابتدا جو و ماش را بشوييد و به مدت يکساعت خيس کنيد. و سپس همراه با برنج نيم دانه داخل قابلمه اي بريزيد، آب را اضافه کنيد و با حرارت ملايم بگذاريد مواد نيم پز شوند. مرغ را بپزيد و به جو و ماش و برنج اضافه کنيد. هويج را پوست بگيريد و درشت رنده کنيد. سپس هويج رنده شده را به مواد سوپ اضافه کنيد. پس از اينکه مواد پختند شير را داغ کنيد و به سوپ اضافه نماييد. در اواخر طبخ جعفري خرد شده، نمک و فلفل را به سوپ جو و ماش اضافه کنيد. اجازه دهيد سوپ جا بيفتد و غليظ شود سپس سوپ را در ظرف بريزيد و با آبليموي تازه سرو کنيد. مي توانيد به جاي شير از يک قاشق غذاخوري رب گوجه فرنگي استفاده کنيد. همچنين ميتوانيد به جاي برنج در اواخر طبخ از مقداري نودل و يا رشته فرنگي خرد شده استفاده کنيد. خواندن طرز تهيه سوپ کدو تنبل نيز خالي از لطف نيست.