سایت ستاره/ کوفته سویا یکی از انواع غذا با سویا بوده که به کار بردن گوشت در آن ضروریست، زیرا در غیر این صورت، کوفته وا می‌رود.

مواد لازم

سویا 2 پیمانه
گوشت با چربی 250 گرم
تخم مرغ 1 عدد
برنج 1/4 پیمانه
لپه 1/4 پیمانه
زرشک 1/3 پیمانه
مرزه ساطوری شده 2 قاشق غذاخوری
شوید ساطوری شده 2 قاشق غذاخوری
آرد نخودچی 2 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی 5 قاشق غذاخوری
پیاز رنده شده 3 قاشق غذاخوری
پیاز متوسط 1 عدد
آبلیمو 1 قاشق غذاخوری
آب 4 پیمانه
نمک، زردچوبه و فلفل به میزان لازم
روغن به میزان لازم
دستور تهیه
برنج را شسته و ۱-۲ ساعت با مقداری نمک خیس کنید، سپس آب آن را خالی کنید.
لپه را شسته، حدود ۱ ساعت در آب خیس کرده و سپس آبکش کنید.
سویا را به روش ارائه شده در فوق آماده کرده و سپس همراه با گوشت، لپه و برنج در غذاساز بریزید یا چرخ کنید تا کاملا له شوند.
به مواد فوق، پیاز رنده شده، نمک، زردچوبه، فلفل، مرزه، شوید، آرد نخودچی، تخم مرغ و زرشک را اضافه کرده و مواد را حدود ۱۰ دقیقه ورز دهید تا کاملا با یکدیگر مخلوط و یکدست شوند.
مایه‌ کوفته را به صورت گلوله‌هایی به اندازه دلخواه درآورید و دقت کنید که روی سطح گلوله‌ها هیچ ترکی نباشد.
پیاز را پوست گرفته و با ۲-۳ قاشق غذاخوری روغن بر روی حرارت ملایم تفت دهید تا به رنگ طلایی درآید.
رب گوجه فرنگی را به پیاز اضافه کرده و دو سه دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید تا رب خوشرنگ شود، سپس آبلیمو، کمی مرزه و شوید خرد شده و مقداری زرشک اضافه کنید و مواد را هم بزنید.
آب را به قابلمه اضافه کرده و صبر کنید تا به جوش آید.
وقتی آب شروع به جوشیدن کرد، حرارت را کم کرده و کوفته‌ها را به آرامی در قابلمه قرار دهید.
درب قابلمه را ببندید و حدود ۲ ساعت صبر کنید تا کوفته‌ها بر روی حرارت ملایم پخته و آماده سرو شوند.
این غذا را همراه با نان و سبزی خوردن به عنوان یک وعده غذایی کامل برای نهار مورد استفاده قرار دهید.
چند نکته
هنگام گلوله کردن مایه‌ی کوفته دقت کنید که هیچ ترکی روی سطح کوفته‌ها نباشد، چون در غیر این صورت هنگام قرار گرفتن در سس، وا می‌روند.
استفاده از گوشت چرخ کرده در تهیه کوفته ضروریست، چون در غیر این صورت کوفته وا می‌رود.
مواد را خوب ورز دهید تا کوفته‌ها پس از قرار گرفتن در سس، وا نروند.
پس از قرار دادن کوفته‌ها در سس، درب قابلمه را بسته و در اوایل پخت، درب قابلمه را باز نکنید. همچنین اجازه دهید کوفته‌ها بر روی حرارت ملایم بپزند تا شکل خود را از دست ندهند.
سعی کنید ظرفی که برای طبخ کوفته در نظر می‌گیرید، بزرگ و فضادار باشد و کوفته‌ها را با فاصله در آن قرار دهید.
پیمانه مورد استفاده برای اندازه گیری، لیوان دسته دار فرانسوی است.

ما را در کانال «آخرین خبر» دنبال کنید