جام جم/ در این روزها که شاهد افزایش بیماری‌های گوناگون هستیم باید به تغذیه مان توجه بیشتری داشته باشیم.
غذاهای سالم شاید ظاهر ساده‌ای داشته باشند اما سرشار از ویتامین و خاصیت هستند و با کمی حوصله در پخت بسیار خوش طعم هم می‌شوند. در این شماره طرز تهیه سه نوع غذا را به شما آموزش می‌دهیم تا آنها را طبخ کرده و بدن‌تان را در مقابل انواع بیماری‌ها ایمن کنید.


ناگت سبزیجات

مواد لازم:
سینه‌مرغ یا گوشت چرخ کرده: 250 گرم / سیب‌زمینی بزرگ: 2 عدد / اسفناج: یک کیلو
پودرسوخاری: نصف لیوان / روغن: به میزان لازم / نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
سینه مرغ را با یک پیاز، نمک، زردچوبه و کمی آب پخته و بعد آن را ریش ریش می‌کنیم.
اگر از گوشت‌چرخ کرده استفاده می‌کنیم آن را با پیاز رنده شده و کمی نمک و زردچوبه مخلوط کرده، تفت داده و سرخ می‌کنیم. سیب‌زمینی‌ها را پخته، پوست کنده و پوره می‌کنیم. اسفناج را هم شسته، خرد کره و بخارپز می‌کنیم. سپس پوره سیب‌زمینی، گوشت یا مرغ ریش شده، بورانی اسفناج و نمک و فلفل را با خوب با هم مخلوط می‌کنیم تا تقریبا یکدست شود.
در ظرفی پودر سوخاری و نصف قاشق چایخوری نمک را با هم مخلوط کرده و کنار می‌گذاریم. در ظرف مخصوص فر لایه‌ای فویل قرار داده و آن را با کمی روغن چرب می‌کنیم. با دست مقداری از مواد را برداشته، کمی فرم داده و در آردسوخاری می‌غلطانیم و سپس ناگت‌ها را در ظرف چیده و پانزده دقیقه در فر با حرارت 200درجه قرار می‌دهیم. این غذای خوش طعم را با سبزیجات تزئین کرده و سرو می‌کنیم. 
 
پلومکزیکی

مواد لازم:
گوشت چرخ کرده: 250 گرم / برنج ترجیحا ایرانی و معطر: 2 پیمانه / پیاز متوسط: 2 عدد / پودر سیر: یک قاشق‌غذاخوری / گوجه فرنگی متوسط: 2 عدد / جعفری: 100 گرم / نخودفرنگی: 100 گرم / ذرت: 100 گرم / رب گوجه: 2 قاشق غذاخوری / روغن: به میزان لازم / نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
گوشت چرخ کرده را با یک پیاز رنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کرده و به صورت قلقلی درآورده یا ساده سرخ می‌کنیم. پیاز دیگر را خرد کرده و با کمی روغن تفت می‌دهیم تا نرم شود. پوست گوجه‌ها را گرفته، رنده می‌کنیم و به پیاز اضافه کرده و خوب تفت می‌دهیم. رب گوجه را هم اضافه کرده و بعد از چند دقیقه تفت دادن نخود فرنگی نیم پز، ذرت پخته، پودر سیر، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کرده و خوب مخلوط کرده و تفت می‌دهیم و در نهایت جعفری شسته و خرد شده و گوشت را هم اضافه می‌کنیم و قابلمه را از روی حرارت برمی داریم. برنج را که یک ساعت با آب و کمی نمک خیس کرده ایم، پخته و آبکش می‌کنیم. در قابلمه‌ای مناسب ته دیگ دلخواه را گذاشته و برنج را که کاملا با مواد مخلوط کرده ایم در آن ریخته و دم می‌کنیم. وقتی پلو آماده شد آن را در ظرف مناسبی ریخته و با سالاد سرو می‌کنیم. 

پوره گوشت، لوبیاسفید و بادمجان

مواد لازم:
گوشت گوسفندی: 250 گرم / بادمجان متوسط: 2 عدد / فلفل دلمه‌ای ترجیحا قرمز متوسط: یک عدد / پیاز: یک عدد / لوبیا سفید: 250 گرم / سیر: 2 حبه / جعفری: 100 گرم / آبلیمو ترش: 3 قاشق غذاخوری / روغن زیتون: 5 قاشق غذاخوری / نمک و فلفل: به میزان لازم
گوشت را با یک پیاز خوب پخته و ریش‌ریش کرده و کنار می‌گذاریم. بادمجان‌ها را پوست کنده، خرد کرده و کمی نمک می‌زنیم و تلخی‌اش را می‌گیریم. فلفل دلمه‌ای خرد کرده را و با بادمجان در کمی روغن تفت داده و سرخ می‌کنیم. لوبیا سفید را که حداقل از پنج شش ساعت قبل خیس کرده‌ایم پخته و به مخلوط اضافه می‌کنیم. سپس جعفری راشسته، خرد کرده و با سیر رنده شده، نمک، فلفل سیاه و آبلیمو ترش اضافه کرده و مخلوط می‌کنیم. مخلوط به‌دست آمده را در غذاساز ریخته و میکس می‌کنیم و در انتها گوشت ریش شده را به پوره اضافه کرده و خوب هم می‌زنیم تا یکدست شود. البته می‌توانید گوشت را مخلوط نکرده و به‌عنوان تزئین روی پوره بریزید. پوره را در ظرف مناسبی ریخته و به دلخواه تزئین کرده و با نان سنتی و سبزیجات سرو می‌کنیم.

ما را در کانال «آخرین خبر» دنبال کنید

نسخه جديد
آگهی