دستور تهيه 3 غذا براي ايمني بيشتر
جام جم/ در اين روزها که شاهد افزايش بيماريهاي گوناگون هستيم بايد به تغذيه مان توجه بيشتري داشته باشيم. غذاهاي سالم شايد ظاهر سادهاي داشته باشند اما سرشار از ويتامين و خاصيت هستند و با کمي حوصله در پخت بسيار خوش طعم هم ميشوند. در اين شماره طرز تهيه سه نوع غذا را به شما آموزش ميدهيم تا آنها را طبخ کرده و بدنتان را در مقابل انواع بيماريها ايمن کنيد.
ناگت سبزيجات
مواد لازم:
سينهمرغ يا گوشت چرخ کرده: 250 گرم / سيبزميني بزرگ: 2 عدد / اسفناج: يک کيلو
پودرسوخاري: نصف ليوان / روغن: به ميزان لازم / نمک و فلفل سياه: به ميزان لازم
سينه مرغ را با يک پياز، نمک، زردچوبه و کمي آب پخته و بعد آن را ريش ريش ميکنيم.
اگر از گوشتچرخ کرده استفاده ميکنيم آن را با پياز رنده شده و کمي نمک و زردچوبه مخلوط کرده، تفت داده و سرخ ميکنيم. سيبزمينيها را پخته، پوست کنده و پوره ميکنيم. اسفناج را هم شسته، خرد کره و بخارپز ميکنيم. سپس پوره سيبزميني، گوشت يا مرغ ريش شده، بوراني اسفناج و نمک و فلفل را با خوب با هم مخلوط ميکنيم تا تقريبا يکدست شود.
در ظرفي پودر سوخاري و نصف قاشق چايخوري نمک را با هم مخلوط کرده و کنار ميگذاريم. در ظرف مخصوص فر لايهاي فويل قرار داده و آن را با کمي روغن چرب ميکنيم. با دست مقداري از مواد را برداشته، کمي فرم داده و در آردسوخاري ميغلطانيم و سپس ناگتها را در ظرف چيده و پانزده دقيقه در فر با حرارت 200درجه قرار ميدهيم. اين غذاي خوش طعم را با سبزيجات تزئين کرده و سرو ميکنيم.
پلومکزيکي
مواد لازم:
گوشت چرخ کرده: 250 گرم / برنج ترجيحا ايراني و معطر: 2 پيمانه / پياز متوسط: 2 عدد / پودر سير: يک قاشقغذاخوري / گوجه فرنگي متوسط: 2 عدد / جعفري: 100 گرم / نخودفرنگي: 100 گرم / ذرت: 100 گرم / رب گوجه: 2 قاشق غذاخوري / روغن: به ميزان لازم / نمک، فلفل سياه و زردچوبه: به ميزان لازم
گوشت چرخ کرده را با يک پياز رنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کرده و به صورت قلقلي درآورده يا ساده سرخ ميکنيم. پياز ديگر را خرد کرده و با کمي روغن تفت ميدهيم تا نرم شود. پوست گوجهها را گرفته، رنده ميکنيم و به پياز اضافه کرده و خوب تفت ميدهيم. رب گوجه را هم اضافه کرده و بعد از چند دقيقه تفت دادن نخود فرنگي نيم پز، ذرت پخته، پودر سير، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کرده و خوب مخلوط کرده و تفت ميدهيم و در نهايت جعفري شسته و خرد شده و گوشت را هم اضافه ميکنيم و قابلمه را از روي حرارت برمي داريم. برنج را که يک ساعت با آب و کمي نمک خيس کرده ايم، پخته و آبکش ميکنيم. در قابلمهاي مناسب ته ديگ دلخواه را گذاشته و برنج را که کاملا با مواد مخلوط کرده ايم در آن ريخته و دم ميکنيم. وقتي پلو آماده شد آن را در ظرف مناسبي ريخته و با سالاد سرو ميکنيم.
پوره گوشت، لوبياسفيد و بادمجان
مواد لازم:
گوشت گوسفندي: 250 گرم / بادمجان متوسط: 2 عدد / فلفل دلمهاي ترجيحا قرمز متوسط: يک عدد / پياز: يک عدد / لوبيا سفيد: 250 گرم / سير: 2 حبه / جعفري: 100 گرم / آبليمو ترش: 3 قاشق غذاخوري / روغن زيتون: 5 قاشق غذاخوري / نمک و فلفل: به ميزان لازم
گوشت را با يک پياز خوب پخته و ريشريش کرده و کنار ميگذاريم. بادمجانها را پوست کنده، خرد کرده و کمي نمک ميزنيم و تلخياش را ميگيريم. فلفل دلمهاي خرد کرده را و با بادمجان در کمي روغن تفت داده و سرخ ميکنيم. لوبيا سفيد را که حداقل از پنج شش ساعت قبل خيس کردهايم پخته و به مخلوط اضافه ميکنيم. سپس جعفري راشسته، خرد کرده و با سير رنده شده، نمک، فلفل سياه و آبليمو ترش اضافه کرده و مخلوط ميکنيم. مخلوط بهدست آمده را در غذاساز ريخته و ميکس ميکنيم و در انتها گوشت ريش شده را به پوره اضافه کرده و خوب هم ميزنيم تا يکدست شود. البته ميتوانيد گوشت را مخلوط نکرده و بهعنوان تزئين روي پوره بريزيد. پوره را در ظرف مناسبي ريخته و به دلخواه تزئين کرده و با نان سنتي و سبزيجات سرو ميکنيم.