مجله کوروش/ در روزهای گرم سال چه چیزی بیشتر از یک نوشیدنی یا دسر خنک به شما می‌چسبد؟ به نظر می‌رسد از انواع نوشیدنی، میلک‌ شیک، اسموتی و گلاسه گرفته تا دسرهای سنتی‌تر مثل بستنی و فالوده هم سرحال‌تان می‌آورند و هم دل و جگرتان را خنک می‌کنند. در این میان پالوده یا فالوده شیرازی و یزدی هر کدام با پیشینه‌ای تاریخی مدعی‌اند که خوشمزه‌ترین فالوده را آن‌ها درست می‌کنند. ۲ طرز درست کردن فالوده شیرازی و یزدی در خانه که دو سبک متفاوت هستند را بخوانید.

مواد لازم

آب جوشیده گرم: ۲ پیمانه
آب سرد: ۸ پیمانه
نشاسته گل: ۲ پیمانه
گلاب: ۴ قاشق غذاخوری
تخم شربتی: ۳ قاشق غذاخوری
مواد لازم برای شهد فالوده
شکر: ۴ پیمانه
گلاب: ۴ قاشق غذاخوری
آب: ۲ پیمانه
طرز تهیه
برای درست کردن فالوده یزدی در خانه ابتدا باید شکر را با دو پیمانه آب در یک قابلمه بریزید و زیر شعله را زیاد کنید تا به دمای جوش برسد. سپس زیر شعله را کم کنید تا قوام پیدا کند و به غلظت مناسب برسد. در این فاصله مرتب آب و شکر را هم بزنید. وقتی شهد به غلظت مورد نظر شما رسید گلاب را اضافه کنید و شعله گاز را خاموش کنید.
برای درست کردن فالوده ابتدا تخم شربتی را در مقداری آب خیس کنید تا نرم و باز شود. در یک ظرف جداگانه نشاسته، آب سرد و ۲ قاشق گلاب را با هم مخلوط کنید تا نشاسته در آب و گلاب حل شود. برای این‌که ترکیب یکدستی داشته باشید و مایه نشاسته صاف‌تر شود آن را از صافی رد کنید.
مایه نشاسته را در یک قابلمه مناسب بریزید و به مدت ۲۰ دقیقه روی شعله ملایم گاز مرتب هم بزنید تا طعم خامی آن گرفته شود و به غلظتی مثل غلظت ماست برسد. مایه را در یک سینی فلزی بریزید و در تمام نقاط سینی پخش کنید تا یکدست شود. سینی را به مدت ۶ ساعت در یخچال بگذارید تا حسابی سرد شود و خودش را بگیرد. سپس سینی را از یخچال بیرون بیاورید و با یک چاقوی تیز آن را به صورت نوارهای کوچک یا مربعی برش بزنید و تکه تکه کنید (فالوده یزدی معمولا به جای رشته حاوی تکه‌های مربعی نشاسته است). شهد را با آب سرد و تخم شربتی و چند قالب یخ مخلوط کنید و اجازه دهید حسابی سرد شود سپس رشته‌های نواری یا مکعبی فالوده را به آن اضافه کنید و هم بزنید. مقداری عرق بیدمشک یا هر نوع عرقیجات دیگری که دوست دارید به فالوده یزدی اضافه و سپس میل کنید. خوب است بدانید که کرمانی‌ها هم فالوده را به همین روش درست می‌کنند.


طرز درست کردن فالوده شیرازی با رشته در خانه

مواد لازم
رشته برنجی چینی یا همان نودل: ۱ بسته (از فروشگاه‌های زنجیره‌ای یا سوپر مارکت‌ها تهیه کنید)
آب: ۲ لیوان
گلاب: ¼ پیمانه
شکر: ۱ و نیم پیمانه
طرز تهیه
برای درست کردن فالوده شیرازی در خانه شکر و آب را در یک قابلمه بریزید و روی شعله زیاد گاز بگذارید. وقتی این محلول به جوش آمد شعله گاز را کم کنید و مرتب هم بزنید تا شکر در آب حل شود و یک شهد غلیظ به دست بیاورید. گلاب را اضافه کنید و شعله گاز را خاموش کنید. وقتی این شهد در دمای محیط خنک شد به مدت ۶ ساعت در فریزر بگذارید تا یخ بزند. برای این‌که فالوده زعفرانی داشته باشید می‌توانید در صورت دلخواه به شهد در حال درست شدن مقداری زعفران دم کرده هم اضافه کنید.
در یک قابلمه آب را جوش بیاورید و رشته چینی را به ۲ یا چهار تکه تقسیم کنید و در آن بریزید تا به مدت ده دقیقه در آب جوش روی شعله ملایم گاز نرم شود. سپس آن‌ها را مثل ماکارونی آبکش کنید و زیر آب سرد. شهد یخ زده را بعد از شش ساعت از فریزر بیرون بیاورید. با یک قاشق چوبی شهد یخ زده را بخراشید و حالت پوره کنید.
در یک ظرف فلزی ابتدا یک لایه رشته بریزید و روی آن یک لایه پوره شهد یخ زده بگذارید. به همین ترتیب عمل کنید تا به لایه آخر برسید. لایه آخر باید پوره شهد یخ زده باشد. ترکیب فوق را به مدت ۳۰ دقیقه در فریزر بگذارید سپس به آرامی با هم ترکیب کنید و در ظرف‌های مناسب سرو کنید. فالوده شیرازی را معمولا با آبلیمو یا شربت آلبالو و بستنی سرو می‌کنند.

ما را در کانال «آخرین خبر» دنبال کنید