شربت ريحان با چند روش مختلف
سايت ستاره/ در تابستان به دليل گرماي بيش از حد هوا همه به دنبال انواع نوشيدني خنک گياهي و سالم براي رفع تشنگي و عطش هستند. يکي از انواع نوشيدنيها براي رفع تشنگي و عطش شربت ريحان است که طرز تهيه بسيار راحتي دارد. اين شربت را تهيه و آن را جايگزين نوشيدنيهاي مضر مانند نوشابه، دلستر و ... کنيد. در ادامه طرز تهيه چهار نوع شربت ريحان خوشمزه را خواهيد خواند. ۱. طرز تهيه شربت ريحان بنفش مواد لازم (براي ۲ نفر) ريحان بنفش ۱/۲ بسته شکر ۱ ليوان آب ۲ ليوان فرانسوي تکههاي يخ نصف ليوان زمان لازم براي آماده شدن شربت ريحان ۳۰ دقيقه دستور تهيه ابتدا برگهاي ريحان را خوب بشوييد و آنها را در يک قابلمه بريزيد. بهتر است قابلمه مورد استفاده استيل باشد. آب و شکر را در يک کاسه با هم مخلوط کنيد و هم بزنيد، سپس آن را به قابلمه حاوي برگ ريحان اضافه کنيد. قابلمه را به مدت ۳۰ دقيقه روي حرارت بگذاريد تا هم شکرها کامل حل شوند و هم عطر و رنگ برگ ريحان به آب پس داده شود. پس از ۳۰ دقيقه حرارت را خاموش کنيد تا خنک شود. سپس شربت را در ليوان بريزيد و تکههاي يخ را به مخلوط اضافه کنيد. صبر کنيد تا شربت حسابي يخ شود سپس نوش جان کنيد. ۲. طرز تهيه شربت دانه ريحان مواد لازم دانه يا تخم ريحان ۲ قاشق غذا خوري گلاب ۱/۴ ليوان آب ۱ ليوان شکر ۲ ليوان زمان لازم براي آماده شدن شربت ريحان ۱ ساعت دستور تهيه دانه ريحان را مانند خاکشير به روش ريگ شويي بشوييد، سپس روي آن آب بريزيد و آن را به مدت يک الي دو ساعت کنار بگذاريد تا خيس بخورد و حجيم شود. آب و شکر را با هم مخلوط کنيد و روي حرارت ملايم بگذاريد تا شکرها حل شده و قوام آيد و غليظ شود. وقتي مخلوط آب و شکر غليظ شد حرارت را خاموش کنيد و صبر کنيد تا شربت خنک شود. گلاب را نيز به مواد اضافه کنيد و هم بزنيد. در پايان دانه ريحان خيس خورده را اضافه کنيد. مواد را هم بزنيد و بنا به ذائقه خود چند قاشق از اين شربت را در آب و يخ ريخته و هم بزنيد. صبر کنيد تا خنک شود، سپس نوش جان کنيد. ۳. طرز تهيه شربت ريحان قرمز مواد لازم آب جوش ۱ ليوان پودر ژله با طعم با طعم زعفران يک بسته برگ ريحان دو مشت شکر ۴ قاشق غذاخوري زعفران دم کرده به مقدار لازم زمان لازم براي آماده شدن شربت ريحان ۱ ساعت دستور تهيه ۴ قاشق غذاخوري پودر ژله را در يک ليوان آب جوش حل کنيد و آن را در يک کاسه ريخته و در يخچال بگذاريد تا نيم بند شود. توجه کنيد که نبايد سفت شود. سپس شکر را با يک ليوان آب و برگ ريحان شسته شده مخلوط کنيد و روي حرارت بگذاريد تا شکرها حل شوند. وقتي شکرها حل شدند در دقايق پاياني زعفران دم کرده را به آن اضافه کنيد و پس از يک دقيقه حرارت را خاموش کنيد و عرق نعنا را اضافه کنيد. حال مخلوط را به پودر ژله نيم بند شده اضافه کنيد و با همزن هم بزنيد. شربت شما آماده شد آن را در ليوان مورد نظر بريزيد و نوش جان کنيد. ۴. طرز تهيه شربت ريحان سبز مواد لازم (براي ۲ ليتر) آب ۲ ليتر هل ۱۰ گرم عسل نيم کيلو گل سرخ ۲۰ گرم ريحان سبز خشک ۷۵ گرم ريحان بنفش خشک ۳۵ گرم زمان لازم براي آماده شدن شربت ريحان ۱ ساعت دستور تهيه ريحان بنفش، ريحان سبز، گل سرخ و هل کوبيده شده را داخل آب بريزيد و ۱ ساعت آن را کنار بگذاريد. پس از ۱ ساعت به مدت ۵ دقيقه آن را روي حرارت بگذاريد تا بجوشد. سپس حرارت خاموش کنيد تا کمي خنک شود، آن را در صافي بريزيد و بعد عسل را به آن اضافه کنيد. شربت را خوب هم بزنيد. اکنون سه الي چهار قاشق غذاخوري از اين شربت را داخل يک ليوان بريزيد و ليوان را با آب پر کنيد. چند تکه يخ به ليوان اضافه کنيد و صبر کنيد تا خنک شود، سپس آن را نوش جان کنيد. مابقي شربت را در يک ظرف شيشهاي در دار بريزيد و در يخچال بگذاريد تا براي روزهاي گرم تابستان شهد شربت ريحان آماده را در يخچال داشته باشيد. سخن آخر شربت ريحان را درست کنيد و از خواص بينظير ريحان بهره ببريد. ريحان جزو سبزيجات معطر است که به رفع اسپاسم و درد کمک قابل توجهي ميکند. همچنين ضد التهاب مفاصل است و از بروز آلزايمر جلوگيري ميکند. ريحان داراي ترکيبات آنتياکسيدان و خاصيت ضد سرطاني است. توجه کنيد که بر حسب ذائقه و ميل خودتان ميتوانيد کمي ليمو ترش نيز به شربت ريحان اضافه کنيد.