خورشت خاص و اصيل جنوبي مخصوص بهار و تابستان
بانوي شهر/ هرکدام از شهرهاي ايران به داشتن غذاهاي خوشمزه و محلي شهرت دارند، خورشت باميه هم از غذاهاي خوش طعم جنوبي است که نه تنها در جنوب بلکه در همه ي ايران طرفداران خاص خود را دارد. بهار و تابستان فصل وفور باميه است به همين دليل اين خورشت لذيذ در ميان علاقمندان به آن بسيار سرو مي شود. باميه گياهيست از خانواده پنيرکيان که به دليل داشتن فيبر بالا در درمان يبوست، مصرف سنتي دارد. باميه سرشار از مواد معدنيست که مصرف آن براي درمان پوکي استخوان، ديابت، کم خوني،کاهش قند و چربي خون توصيه ميشود. همچنين اين گياه را به عنوان تقويت کننده بينايي، شاداب کننده پوست، و…. ميشناسند. بعد از معرفي تعداد اندکي از فوايد بيشمار باميه قصد داريم دستور پخت خورشت باميه را به صورت مرحله اي آموزش دهيم تا بتوانيد يک غذاي خوشمزه و مقوي را براي دورهمي هاي خانوادگي يا پذيرايي از مهمانان تهيه کنيد. چي لازم دارم (براي 4 نفر): پياز : ۲ عدد گوجه فرنگي : ۵۰۰گرم باميه : ۳۰۰ گرم گوشت گوسفند : ۵۰۰ گرم (استفاده از گوشت مرغ يا گوشت گوسفند بسته به ذائقه خانواده توصيه مي شود.) آبليمو يا آبغوره : ۲ قاشق غذا خوري سير : ۲ حبه رب گوجه فرنگي ۱ قاشق غذا خوري نمک و زردچوبه : به مقدار لازم چطور بپزم: ۱ ) ابتدا پيازها را کاملا خرد کرده سپس در ادامه سير را رنده و به آن اضافه ۲ ) گوجه فرنگي ها را در ظرفي جدا رنده کنيد. ۳ ) داخل قابلمه اي مناسب ۲ قاشق غذاخوري روغن ريخته، و روي حرارت متوسط قرارداده و سپس پياز را اضافه کرده و تفت دهيد تا رنگ آن کاملا طلايي شود. نکته : براي افرادي که داراي چربي خون هستند استفاده از روغن زيتون توصيه مي شود. ۴ ) پس از طلايي شدن پياز، سير را نيز اضافه کرده و يک دقيقه تفت دهيد. ۵ ) در ادامه گوشت گوسفند را به مواد اضافه کرده و همراه با ادويه و رب گوجه فرنگي خوب ترکيب کرده و تفت دهيد. ۶ ) گوجهفرنگي رنده شده را به مواد اضافه کرده و کاملا هم بزنيد، حدود ۵ دقيقه تفت داده و به ميزان مناسب آب را به مواد داخل ظرف اضافه کنيد. وقتي آب خورشت قل قل کرد، شعله را کم کرده و در قابلمه را ببنديد تا گوشت به آرامي بپزد نکته: زمان پخت گوشت بسته به نوع گوشت متفاوت است. ۷ ) در يک تابه، کمي روغن ريخته و باميهها را براي چند دقيقه تفت دهيد تا فقط رنگ آنها کمي پررنگ شود.(نيازي نيست که باميه ها به طور کامل سرخ شوند) نکته : حتما قبل از پخت به مقدار کمي دم باميه ها را بگيريد. ۸ ) بعد از پخته شدن گوشت، آبليمو و باميهها را به خورشت اضافه کرده و نمک بزنيد. اجازه دهيد روي شعله کم، باميهها بپزند و خورشت به خوبي جابيفتد. ۹ ) در پايان دقت کنيد که باميهها پخته باشند، ولي له نشوند و آب خورشت نيز غلظت مناسب داشته باشد. آماده است نوش جان! نکات براي خوشمزه تر شدن خورشت سعي کنيد به آن کمي زعفران اضافه کنيد. پيشنهاد مي شود قبل از تهيه خورشت باميه حتما گوشت گوسفند را به مدت ۱ ساعت خوب بپزيد. پيشنهاد مي شود حتما همراه با خورشت باميه، سالاد شيرازي يا ترشي محلي نيز سرو کنيد. اگر باميه ها ريز باشد، ميتوانيد ته آن را گرفته و مقداري دم داشته باشد. اگر باميه ها درشت باشد، مي توانيد بعد از شستن سر و ته باميه ها را بگيريد سپس با دادن برش هاي مقطعي خوب تفت دهيد.