خراسان/ رولت غذای گوشتی مجلسی است که از گوشت گوسفند و مرغ تهیه می شود داخل آن را می توان انواع سبزیجات و تخم مرغ قرار داد.
تکنیک سرآشپز غذای مجلسی
مواد لازم
گوشت بدون چربی گوساله - ۷۰۰ گرم
قلوه گاه گوسفندی - ۳۰۰ گرم
پیاز آب گرفته شده - ۳۰۰ گرم
تخم مرغ - ۲ عدد
سینه مرغ - ۵۰۰ گرم
خلال بادام و خلال پسته - ۵۰ گرم
جعفری ریز شده - ۱۰۰ گرم
زرشک - ۳۰ گرم
هویج رنده شده - ۵۰ گرم
نخود فرنگی - ۵۰ گرم
نمک - ۱۸ گرم
فلفل قرمز- ۳ گرم
مواد سس رولت
پیازریز خردشده نگینی - ۱۵۰ گرم
رب گوجه - ۲۰۰ گرم
زردچوبه - ۵ گرم
نمک - 3 گرم
فلفل قرمز- ۳ گرم
زعفران حل شده در آب جوش - یک دوم استکان
سیر ریز شده - ۳۰ گرم
سرکه - ۱۵۰ گرم
روغن - ۱۵۰ گرم
طرز تهیه
ابتدا گوشت بدون چربی گوساله را به همراه قلوه گاه گوسفندی چرخ کنید. سپس ۲۰۰ گرم پیاز رنده شده آب گرفته شده و یک عدد تخم مرغ را با ۱۳گرم نمک و ۲ گرم فلفل خوب مخلوط و مجددا چرخ کنیدو حال یک تکه فویل آلومینیم به ابعاد ۴۰×۵۰ سانتی متری را با کمی آب خیس کنید به طوری که مایع رولت راحت روی فویل پهن شود.مایع رولت را بعد از ورز دادن به ابعاد ۳۰×۴۰روی فویل به صورت یک دست پهن کنید. در این فاصله سینه مرغ را چرخ کنید و ۱۰۰ گرم پیاز آب گرفته، ۵گرم نمک، یک گرم فلفل قرمز و یک عدد تخم مرغ را خوب ورز دهید و روی مایه گوشت قرمز پهن کنید طوری‌که کامل و یک دست روی گوشت قرمز را بگیرد حال مواد داخل رولت را که شامل خلال بادام و خلال پسته جعفری ریز شده، زرشک نخود فرنگی و هویج رنده شده است در وسط رولت به صورت خطی قرار دهید و حدود ۳سانتی متر از هر طرف هم فاصله دهید در این مرحله رولت را طوری بپیچید که مواد دقیقا در وسط رولت قرار داده شود . فویل آلومینیم را به صورت شکلات بپیچید .در این فاصله یک ظرف آب را روی گاز قرار دهید و آن را به جوش بیاورید و رولت را در فویل داخل آب جوش بگذارید . باید توجه داشته باشید که رولت در داخل این ظرف کاملا جا گرفته و راحت زیر و رو شود، به مدت ۴۵ دقیقه در داخل آب جوش رولت بپزد وسپس رولت را درآورده و فویل دور آن را باز کنید و با کارد اره ای برش های ۲سانتی متری بزنید.برای تهیه سس پیاز نگینی را در مقدار ی روغن تفت دهید تا طلایی شود سپس سیر ریز شده را ریخته و تفت دهید و در ادامه رب، نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران حل شده و در خاتمه سرکه را اضافه کنید و بعد از آماده شدن سس مخصوص رولت این سس را روی رولت ها بریزید و با حرارت کم بجوشانید سپس رولت ها را در داخل ظرف مد نظر ریخته به همراه دورچین سرو کنید.
نکته : تکه های رولت از ۱۰۰ گرم بیشتر نشود.نمک این غذا زیاد و مناسب بیماران با فشار خون بالا نیست .
نویسنده : سید جواد غفوریان |سرآشپز بین المللی

ما را در کانال «آخرین خبر» دنبال کنید