تلفيقي از کربوهيدرات، پروتئين، سبزيجات و فيبر در سالادي جديد
برترين ها/ سالاد بلغور همراه با سبزيجات تازه، گياهان معطر و نخود درست ميشود. اين سالاد خود يک غذاي کامل است، چون تلفيقي از کربوهيدرات، پروتئين، سبزيجات و فيبر است. اين سالاد هم ميتواند يک غذا باشد و هم يک بغل بشقابي براي ساير غذاها و همراهي مناسب براي انواع ساندويچ بخصوص ساندويچ فلافل که هر دو هم از منطقه خاورميانه هستند. بلغور يا گندم خرد شده نقش مهمي در آشپزي خاورميانه دارد. اين ماده پاي ثابت تبوله غذاي معروف لبناني است. علاوه بر کشورهاي عربي اين ماده غذايي مفيد در جنوب ايران نيز بسيار محبوب است و بسياري اوقات جايگزين برنج ميشود. اين ماده طعمي آجيلي و خوشمزه دارد بخصوص اينکه در صورتي که بخواهيد آن را کته کنيد بايد آن را بو بدهيد و به همين دليل طعمي خاص و کاملا متفاوت با برنج دارد. من که اغلب کته بلغور را به برنج ترجيح ميدهم بخصوص ته ديگ آن که فوق العاده است. اگر بتوانم يک روز آن را به شما ياد خواهم داد به همراه خورشهاي همراه آن. بلغور از لحاظ تغذيهاي نيز بسيار غني است و حاوي ويتامين، پروتئين و کربوهيدرات است برخلاف برنج که بخش زيادي از آن را فقط کربوهيدرات چاق کننده تشکيل ميدهد. سالاد بلغور هم از اين ماده جالب به همراه سبزيجات معطر تازه، سبزيجات خرد شده و نخود کرهاي بهره ميگيرد. اين سالاد خاورميانهاي همانند تبوله است. استفاده از آن بخصوص براي افرادي که به دنبال يک وعده ناهار سالم و بدون چربيهاي اضافي هستند، پيشنهاد خوبي است. چي لازم دارم (براي ۲ تا ۳ نفر ) بلغور روشن: ۱ پيمانه نمک: ۱ و ۱/۲ قاشق چايخوري پياز قرمز: ۱/۳ پيمانه (نگيني شده) فلفل قرمز: ۱ عدد خيار: ۱ عدد نگيني شده و بدون هسته شويد تازه: ۱/۲ پيمانه ريز خرد شده جعفري تازه: ۱/۳ پيمانه ريز خرد شده کنسرو نخود: ۱ قوطي (بدون آب) آب ليموي تازه: ۱/۴ پيمانه روغن زيتون فوق بکر: ۱/۴ پيمانه سير: ۱ حبه بزرگ ريز شده فلفلسياه تازه آسياب شده: ۱/۲ قاشق چايخوري زيره: ۱ قاشق چايخوري شکر: ۱ قاشق چايخوري چه جوري درست ميشه: ۱. ابتدا بلغور را کمي در ماهيتابه (بدون روغن) و روي حرارت متوسط بو بدهيد تا بوي خامي آن گرفته شود، فقط در همين حد کافي است، قرار نيست تغيير رنگ آن چناني بدهد. يک کتري را پر از آب کنيد و بگذاريد روي گاز تا آب آن به جوش آيد. بلغور را در کاسهاي بزرگ با ۱/۲ قاشق چايخوري نمک و ۱/۴ پيمانه آب جوش بريزيد. ۲. روي کاسه را با پلاستيک سلفون کاملا بپوشانيد و بگذاريد به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقيقه بماند يا تا زماني که نيمي از آب جذب شود. ۳. در اين حين سبزيجات را آماده کنيد. سبزيهاي معطر را ساطوري کنيد و فلفل دلمه قرمز، پياز و خيار را نگيني کنيد. قسمت وسط خيار که حاوي دانههاست نبايد استفاده شود، چون نرم است و آب مياندازد. ۴. پياز نگيني شده را در آب سرد بخيسانيد تا طعم خامي آن از بين برود. اين امر کاملا اختياري است، اگر شما طعم پياز خام را دوست داريد، ميتوانيد اين مرحله را حذف کنيد. پس از اينکه پيازها چند دقيقه خيس خوردند، آب آنها را خالي کنيد. ۵. بلغور پخته را با چنگال بهم بزنيد تا از هم باز شود. ۶. حالا ابتدا نخود پخته، سبزيجات معطر، فلفل و پياز و ادويهها را داخل کاسه مخصوص سالاد بريزيد بعد بلغور و باقيمانده نمک را هم به آن اضافه کرده و بهم بزنيد. ۷. ليمو را برش زده و آب آن را بگيريد و همراه با روغن زيتون روي سالاد بريزيد. ۸. سالاد آماده شده را مزه کنيد و در صورت نياز، نمک و فلفل بيشتري به آن اضافه کنيد. اين سالاد را ميتوان همراه با حمص و يا ساندويچ فلافل مصرف کرد. البته اين کاسه به تنهايي يک غذاي کامل است.