راهنماي جامع اسموتيهاي کمشيرين ويژه روزهاي داغ تابستاني
خراسان/ در اين روزهاي گرم تابستاني بازار نوشيدنيهاي خنک بسيار داغ شده است. اما بسياري از اين نوشيدنيهاي آماده که تحت عناويني چون اسموتي، گلاسه يا شيک به فروش ميروند، ميزان بالايي شکر دارند. دريافت اين ميزان بالاي شکر جدا از اين که ميتواند ميزان کالري دريافتي روزانه را افزايش دهد، خود ميتواند احساس تشنگي ما را تشديد کند. در اين مطلب ما به دنبال بيان نکات کليدي در زمان تهيه اسموتيهاي کمشيرين هستيم و فهرستي از گزينههاي متفاوت را براي شما آماده کردهايم. شما بنا به ذائقه و مواد در دسترس، با توجه به نکات کليدي اين راهنما، ميتوانيد نوشيدنيهاي متفاوتي را تهيه کنيد. البته توجه داشته باشيد که نتيجه نهايي بر مبناي اين توصيهها يک اسموتي با طعم طبيعي، کمي متمايل به ترشي و البته سرشار از ويتامين و مواد مغذي خواهد بود که ميزان شکر موجود در آن کمتر از يک چهارم شکر اسموتيهاي آماده بيرون است. انتخاب مايع اصلي براي درست کردن اسموتي شما نياز به مقداري مايع داريد. البته اگر از ميوهها و سبزيجات آبدار شما مانند طالبي، خيار يا سيب استفاده ميکنيد، به ميزان کمتري مايع نياز خواهيد داشت. فهرست زير ميتواند به شما کمک کند تا به غير از آب به گزينههاي ديگر نيز فکر کنيد: شير، آب سبزيجات آماده شده مانند آب هويج يا کرفس، چاي خنک، دوغ انتخاب ماده اصلي در انتخاب اين ماده اصلي کمي جسور باشيد، نگران طعم يا عطر کم ماده انتخابي خود نيز نباشيد، چرا که در مراحل بعدي با افزودن مواد ديگر ميتوانيد طعم و عطر اسموتي را بهبود بخشيد. البته توجه داشته باشيد که چون قرار است محصول نهايي کمشيرين باشد، از ميوههاي شيرين در اين بخش چندان خبري نيست. حالا به فهرست زير نگاه کنيد: هندوانه، طالبي، گرمک، ملون، گوجه فرنگي خام (بهتر است پوست آن را بگيريد)، فلفل دلمهاي، توت فرنگي (تازه يا يخزده)، هويج (خام يا بخارپز شده)، خيار، کدو سبز (خام)، کدو حلوايي (پخته شده)، اسفناج با برگهاي کوچک (خام)، کرفس (ساقههاي ظريف و خام) بهبود بافت اگر قرار باشد يکي دو گزينه از فهرست بالا را انتخاب کنيد و با آب داخل مخلوط کن بريزيد، به احتمال زياد گزينه به دست آمده بافت دلچسبي نخواهد داشت و خيلي زود آب آن جدا ميشود. براي بهبود بافت ميتوانيد از گزينههاي زير استفاده کنيد: ميوههاي يخزده: توتفرنگي، موز، انبه، آناناس ماست، دانههاي آجيل خام: بادام درختي (بدون پوست) يا بادام هندي، کره بادام درختي يا بادام هندي آسياب شده پوره سبزجات پخته شده (هويج، کدو حلوايي يا گل کلم) بهبود طعم و عطر انتخاب درست از فهرست زير نياز به تجربه دارد؛ انتخاب درست ميتواند به شما يک اسموتي جادويي بدهد و يک انتخاب غلط ... اصلا بياييد فکرش را نکنيم. فقط يادتان باشد اگر مادهاي را براي اولين بار ميخواهيد امتحان کنيد، از ميزان بسيار کم شروع کنيد و اگر طعمش را پسنديد، ميزان آن را افزايش دهيد. چند برگ از يک نوع سبزي تازه: جعفري، ريحان، نعناع يا رزماري ادويه: زنجفيل تازه، پودر پياز، پودر سير يا کمي فلفل پوست رنده شده ليموترش يا پرتقال (نهايت به قدر يک قاشق چاي خوري)، آب ليمو ترش، سرکه کمي (اگر طرفدار طعم ترش در اسموتي هستيد)، فلفل تند تازه، پياز تازه، پيازچه به ميزان کم و در نهايت کمي نمک نکته پاياني: اگر از ميوهها يا سبزيجات يخزده در هيچ کدام از مراحل استفاده نکردهايد، اضافه کردن يخ را فراموش نکنيد! نويسنده : شيوا رضايي | روزنامهنگار