فوت و فن تهيه نان قندي براي عصرانه
ايران کوک/ از وقتي يادم مياد پخت نان و مراحل عمل آوردن خمير و حتي خريد انواع نان و ديدن تنور و دستگاه هاي پخت نان براي من هيجان انگيز بوده تا جايي که خوردن هيچ چيز به اندازه نان خانگي و تازه براي من لذت بخش نيست. البته عشقي که به پخت نان دارم به سال هاي کودکي بر مي گرده که هميشه وقتي به خونه مادربزرگ مي رفتم جايي نبود که به اندازه تنورستان يعني همون اتاقک مخصوص پخت نان حال خوب به من بده. پخت نان هاي سنتي ايران هم چيزي کم از نان حجيم يا نان فانتزي نداره و حس و حال تهيه نان خانگي سنتي به اندازه پخت نان هاي باگت و همبرگر لذت بخش و دلنشينه. در بين انواع نان سنتي مثل فطير، شيرمال، ساجي، کسمه و … پخت و خوردن نان قندي يعني همون نان نازک و شيريني که در بيشتر قنادي ها و فروشگاه ها وجود داره هم خيلي دوست داشتني است و هم خيلي راحت که خوشبختانه تهيه اش نيازي به دستگاه و وسيله خاصي نداره و هر کسي به راحتي با کمترين هزينه مي تونه توي خونه نان شيرين تهيه کنه و در وعده هاي صبحانه و عصرانه همراه شير و چاي سرو کنه که خوردنش حسابي مي چسبه. تهيه نان خانگي از اين جهت که با مواد اوليه مرغوب تهيه مي شه طرفدار بسيار داره و به راحتي مي شه مواد و طعم دهنده هاي مختلف و مفيدي رو با مواد مخلوط کرد تا نان هاي متنوع و متفاوتي داشته باشيد و هم چنين هنگام بافت نان مي توان خلاقيت به خرج داد و افراد خانواده رو به راحتي براي خوردن دست رنجتون ترغيب کنيد. چي لازم دارم (براي 4 نفر): آرد سفيد 90 گرم سبوس گندم 10 گرم کره ذوب شده 50 گرم شير 1/4 پيمانه بيکينگ پودر 1 قاشق چايخوري پودر هل 1 قاشق چايخوري پودر شکر 1/3 پيمانه زرده تخم مرغ 1 عدد کنجد و سياهدانه به ميزان لازم چه جوري درست ميشه: مرحله اول: کرده ذوب شده و پودر شکر را با همزن به خوبي مخلوط کنيد تا يکدست و سبک شود. مرحله دوم: در اين مرحله شير، هل و بيکينگ پودر را اضافه کنيد و خوب هم بزنيد تا مواد مخلوط شود. مرحله سوم: سبوس گندم را اضافه کنيد و هم بزنيد. مرحله چهارم: آرد را به تدريج بيافزاييد تا خمير نسبتا شل و چسبناکي داشته باشيد. (دقت کنيد خمير نان قندي سفت نيست) مرحله پنجم: سيني فر يا قالب 20 در 30 را کمي چرب و آرد پاشي کنيد و خمير را به ضخامت دو ميلي متر به طور يکسان و با دست چرب شده در سيني پهن کنيد و روي آن را با چنگال سوراخ کنيد. (مي توان به جاي آرد پاشي کردن کف سيني کاغذ روغني پهن کرد) مرحله ششم: زرده تخم مرغ را با چنگال بزنيد تا از حالت لختگي خارج شود و بعد با برس قنادي روي سطح خمير بماليد و سپس روي خمير مقداري کنجد، سياه دانه يا انواع مغز خوراکي بپاشيد . مرحله هفتم: سيني را در فر از قبل گرم شده با دماي 200 درجه سانتي گراد به مدت 15 دقيقه قرار دهيد و بعد از آن گريل فر را به مدت ده يا پانزده دقيقه روشن کنيد تا روي نان قندي حسابي طلايي شود. نکات کليدي تهيه نان قندي – براي تهيه اين نان صبحانه مي توان از آرد سبوس دار کامل به ميزان 100 گرم استفاده کرد. – کره را به روش بن ماري ذوي کنيد يعني ظرف کره را روي بخار کتري قرار دهيد تا به صورت غير مستقيم ذوب شود. – روغن جامد را مي توان جايگزين کره کرد. – اگر مي خواهيد نان قندي نرم داشته باشيد آن را در ظرف دربسته قرار دهيد وگر نه بگذاريد در مجاورت هوا تا خشک شود.