ستاره/ نارنگی از میوه‌های خوش‌عطر و طعم پاییزی است که فواید زیادی برای سلامتی بدن دارد. این میوه در تهیه انواع دسرها و غذاها مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ از تهیه مربای نارنگی و چیز کیک نارنگی گرفته تا تهیه یک خورش نارنگی لذیذ و متفاوت. خورش خوش‌رنگ و لعاب نارنگی از غذا‌های خوشمزه‌ای است که با گوشت و پوست نارنگی تهیه شده و اگر از پختن غذاهای تکراری خسته شده باشید، یک گزینه عالی برای شماست. در این مطلب طرز تهیه خورش خوش‌عطر نارنگی را به صورت کاملا تصویری به شما آموزش خواهیم داد.

مواد لازم
ران مرغ 4 عدد
هویج متوسط 4 عدد
پیاز کوچک 1 عدد
نارنگی 450 گرم
آبلیمو 1/4 فنجان
آرد 1/2 قاشق غذاخوری
شکر 1 قاشق غذاخوری
زعفران ساییده 1/4 قاشق چای‌خوری
نمک و روغن به میزان لازم

دستور تهیه

پیاز را به صورت خلالی ریز خرد کرده و با کمی روغن روی حرارت ملایم تفت دهید تا سبک شود؛ سپس مرغ‌ها را به پیاز اضافه کرده و اطراف آن‌ها را سرخ کنید تا به رنگ طلایی درآیند.

هویج‌ها را پوست گرفته و رنده کنید، سپس به مدت ۵ دقیقه با کمی روغن تفت دهید تا نرم شوند.

هویج تفت داده را به مرغ اضافه کرده و ۱.۵ فنجان آب در قابلمه بریزید. پس از جوش آمدن محتویات قابلمه، درب آن را ببندید، حرارت را کم کرده و اجازه دهید خورش به مدت ۳۰ دقیقه بپزد.

در این فاصله، پوست نارنگی‌ها را تمیز بشویید و سپس لایه نارنجی رنگ روی آن‌ها را جدا کنید (مطابق شکل زیر).

کمی روغن در همان تابه‌ای که هویج‌ها را تفت دادید، بریزید و ۱/۲ قاشق غذاخوری آرد به آن اضافه کنید.

مخلوط آرد و روغن را هم بزنید تا رنگ آرد طلایی شود، سپس آن را به خورش اضافه کنید. خورش را خوب هم بزنید تا آرد کاملا در مایع خورش حل شود.

پوست سفیدرنگ نارنگی‌ها را بگیرید و گوشت نارنگی‌ها را فیله کنید.

پس از گذشت ۳۰ دقیقه از پختن خورش، آبلیمو را به آن اضافه کنید.

در این مرحله شکر را به خورش اضافه کنید.

طرز تهیه خورش خوشمزه نارنگی

10. حال زعفران ساییده (یا دم کرده زعفران) را به خورش اضافه کنید.
11. در اینجا خلال پوست نارنگی را به خورش اضافه کنید، خورش را هم بزنید و در صورت نیاز کمی نمک بیافزایید. سپس اجازه دهید خورش نارنگی به مدت ۱۵ دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بپزد.
12. پس از ۱۵ دقیقه، فیله نارنگی را به خورش اضافه کنید.
13. اجازه دهید خورش به مدت ۵ دقیقه دیگر بپزد، سپس حرارت را خاموش کنید.
14. ابتدا تکه‌های مرغ را در ظرف سرو بکشید و سپس بقیه محتویات خورش را روی آن بریزید.
15. روی خورش را با خلال پوست نارنگی تزیین کرده و همراه با پلو نوش جان کنید.

نکات مهم
- این خورش را می‌توانید به جای مرغ، با ۵۰۰ گرم گوشت قرمز بدون استخوان درست کنید.
- در صورت تمایل می‌توانید کمی گلاب در پایان پخت به خورش اضافه کنید.
- میزان ترشی و شیرینی خورش را بسته به ذائقه خود با کم و زیاد کردن شکر تنظیم کنید.
- قسمت سفیدرنگ پوست نارنگی تلخ مزه است، بنابراین این قسمت را کاملا جدا کنید.



ما را در کانال «آخرین خبر» دنبال کنید