پلوي تند و تيز عربي را امتحان کنيد
جام جم/ مجبوس يا مکبوس يک غذاي عربي است که از مخلوط پلو با ادويههاي مختلف به همراه مرغ درست ميشود. با درست کردن اين غذا طعم و مزهاي متفاوت را تجربه ميکنيد. در ادامه مطلب با مواد لازم و طرز تهيه مجبوس آشنا ميشويد. چي لازم دارم (براي ۴ نفر): برنج: ۴ پيمانه مرغ: ۴ تکه پياز: ۱ عدد، نگيني ريز شده گوجه فرنگي: ۵ تا ۴ عدد رنده شده تخم گشنيز: ۱ قاشق چايخوري رازيانه: ۱/۲ قاشق چايخوري زيره سبز: ۱ قاشق چايخوري فلفل سياه نکوبيده: ۱ قاشق مرباخوري ميخک درسته: ۳ تا ۵ عدد چوب دارچين: ۲ عدد هل درسته: ۵ دانه زردچوبه: ۱ قاشق چايخوري نمک: به مقدار لازم چطور بپزم:
مرحله ۱ – تکههاي مرغ را به همراه زردچوبه، چوب دارچين، ۳ عدد از ميخک درسته، فلفل سياه نکوبيده، هل و رنده گوجه فرنگي روي حرارت متوسط قرار داده و اجازه دهيد تا پخته شود به طوري که آب آن تمام نشود.
مرحله ۲ – مرغها را پس از پختن از آب آن جدا کرده و آب باقيمانده را براي پخت برنج کنار بگذاريد. (ادويههاي درسته را از آب مرغ جدا نکنيد تا هنگام پخت برنج طعم و مزه مطبوعي بخود بگيرد).
مرحله ۳ – تخم گشنيز، رازيانه، ميخک و زيره سبز را با يکديگر آسياب کرده و کنار بگذاريد.
مرحله ۴ – برنج را که از قبل شسته و خيس کردهايد با آب مرغ پيمانه کرده و روي حرارت گذاشته تا آب مرغ بخورد برنج برود.
مرحله ۵ – مرغها را بهمراه ۱ قاشق چايخوري از ادويههاي آسياب شده لا به لاي برنج داده و دم کنيد، يعد از اينکه برنج دم کشيد آنرا در ظرف مورد نظر کشيده و سرو نمائيد.