ستاره/ ذرت تازه، یخ زده یا کنسرو ذرت، در تهیه انواع سالاد مانند سالاد ماکارونی و سالاد الویه و انواع غذا مورد استفاده قرار می‌گیرد. از آنجا که ذرت تازه در فصول گرم سال در دسترس است برای برخورداری از این ماده غذایی با ارزش در سایر فصول سال، می‌توان کنسرو ذرت تهیه کرد یا ذرت را به صورت فریز شده، نگهداری کرد. کنسرو ذرت حاوی ویتامین C بوده که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و سلامت پوست می‌شود. کربوهیدرات موجود در کنسرو ذرت، انرژی بدن را افزایش داده و باعث رشد ماهیچه‌ها می‌شود و فیبر موجود در آن نیز به سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند. در ادامه با طرز تهیه کنسرو ذرت خانگی با بهترین روش‌های ممکن با ما همراه باشید.

بررسی تازگی ذرت
قبل از خرید ذرت (بلال) حتما آن را از نظر تازگی و سالم بودن بررسی کنید. برای این منظور موارد زیر را به خاطر داشته باشید:
بلال‌های تازه دارای کاکل تازه، طلایی و چسبنده‌ای هستند؛ کاکل خشک، سیاه و یا سفید بلال نشان دهنده ماندگی و سفت بودن دانه‌های آن است.
با لمس کردن دانه‌های بلال از روی پوسته به راحتی می‌توانید نرمی یا سفت بودن دانه‌های ذرت را بررسی کنید.
پوست بلال‌های تازه، مرطوب و سفت بوده، به سختی جدا می‌شود و به رنگ سبز روشن است.
وجود سوراخ‌های قهوه‌ای در پوسته بلال و به خصوص در قسمت‌های بالایی آن، نشان دهنده کرم زدگی بلال و سوراخ بودن دانه‌های ذرت است و باید از خرید آن صرف نظر کرد.

بهترین روش دانه کردن ذرت

پس از خرید بلال‌های تازه و شیرین، نوبت دانه کردن بلال است. دانه کردن بلال به دو روش امکان‌پذیر است:
۱. دانه کردن بلال خام
۲. دانه کردن بلال پخته
بهترین روش برای دانه کردن ذرت این است که بلال را قبل از پختن و به صورت خام، دانه کنید. چون دانه کردن ذرت پس از پختن بلال، باعث بد شکل و له شدن دانه‌های ذرت و خارج شدن شیره آن می‌شود؛ بنابراین برای دانه کردن ذرت، ابتدا یک ردیف عمودی از بلال خام را با چاقو جدا کرده و سپس ردیف‌های بعدی را به راحتی با دست جدا کنید.

طرز تهیه کنسرو ذرت خانگی با بلال تازه
مواد لازم

بلال مکزیکی تازه 4 عدد
شکر 1 قاشق غذاخوری سرپر
نمک 1/4 قاشق چای‌خوری
آب به میزان لازم
دستور تهیه
دانه‌های بلال را در ظرفی ریخته و روی آن آب بریزید تا پوسته‌ها و پرز‌های باقیمانده روی آب قرار گیرند.
سپس آب را خالی کرده و این عمل را چند بار تکرار کنید تا دانه‌های ذرت کاملا تمیز شوند.
دانه‌های ذرت را در قابلمه‌ای ریخته و روی آن آب بریزید تا به اندازه یک بند انگشت آب روی آن را بگیرد.
قابلمه را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید دانه‌های ذرت به مدت ۱۰ الی ۲۰ دقیقه بپزند.
در این فاصله مرتب پخته شدن دانه‌های ذرت را تست کنید و پس از نرم شدن دانه‌ها، حرارت را خاموش کنید.
دانه‌های ذرت پخته شده را در شیشه‌های مورد نظر (با درب فلزی) ریخته و سپس شیشه‌ها را با آبی که ذرت را در آن پخته‌اید، پر کنید.
در شیشه‌ها را محکم بسته و شیشه‌ها را در قابلمه بزرگی بچینید.
درون قابلمه را با آب پر کنید، به‌طوری که سطح آب تا زیر در شیشه‌ها باشد.
قابلمه را روی حرارت قرار داده و پس از جوش آمدن آب، حرارت را ملایم کنید.
اجازه دهید شیشه‌ها به مدت ۳۰-۲۰ دقیقه در آب بجوشند.
بدین ترتیب شیشه‌ها پلمب شده و از ورود هوا به داخل آن‌ها جلوگیری می‌شود.
کنسرو ذرت خانگی آماده است، اجازه دهید شیشه‌ها کاملا خنک شوند و سپس آن‌ها را در یخچال نگهداری کنید.

طرز تهیه کنسرو ذرت خانگی با ذرت خشک
کنسرو ذرت خانگی با ذرت خشک را به همان روش فوق درست کنید؛ تنها توجه کنید که ذرت خشک را فقط با شکر بپزید و این نکته را در نظر داشته باشید که مدت زمان پختن و نرم شدن دانه‌های ذرت خشک بیشتر از ذرت تازه است.
نکات مهم
پختن بیش از حد دانه‌های ذرت باعث سفت شدن آن‌ها می‌شود، بنابراین پخته شدن دانه‌های ذرت را به صورت مداوم تست کنید.
افزودن بیش از حد نمک به دانه‌های ذرت باعث سفت شدن آن‌ها می‌شود، اما افزودن شکر باعث نرم شدن دانه‌های ذرت در حین پخت می‌شود.
اگر دانه‌های ذرت را با نمک پختید و سفت شد، مجددا آن‌ها را با شکر بپزید تا نرم شوند.
مدت زمان پخت و آماده شدن کنسرو ذرت بستگی به نوع بلال دارد و بهتر است برای این منظور از ذرت مکزیکی استفاده کنید که دانه‌های شفاف، روشن و شیرین دارند.

طرز تهیه کنسرو ذرت خانگی در مایکروفر

بهترین روش برای تهیه ذرت خانگی، پختن دانه‌های ذرت در قابلمه است، اما در مایکروفر نیز می‌توان آن را تهیه کرد.
دانه‌های ذرت خام را در ظرف شیشه‌ای قابل استفاده در مایکروفر ریخته و روی آن آب بریزید.
ظرف را در مایکروفر قرار دهید و هر ۵-۶ دقیقه یک بار مایکروفر را خاموش کرده و پخته شدن ذرت‌ها را تست کنید.
پس از پختن و نرم شدن دانه‌های ذرت، به آن نمک اضافه کنید و در ظرف در بسته نگهداری کنید.

طرز تهیه کنسرو ذرت به صورت بخارپز

دانه‌های ذرت را در یک آبکش فلزی بریزید.
قابلمه‌ای که دهانه آن به اندازه آبکش باشد، انتخاب کرده و تا نیمه آب کنید.
قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید، سپس آبکش را روی دهانه قابلمه بگذارید و درب قابلمه را ببندید.
پخته شدن و نرمی دانه‌های ذرت را مرتب تست کنید و پس از نرم شدن دانه‌ها به آن نمک بزنید و در ظرف در بسته نگهداری کنید.
نکته: پختن ذرت به صورت بخارپز زمان بر است و نسبت به پختن آن در قابلمه زمان بیشتری می‌طلبد.

ما را در کانال «آخرین خبر» دنبال کنید