برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo

پلو کدو حلوايي يکي از قديمي ترين غذاهاي شمال ايران

منبع
غذالند
بروزرسانی
پلو کدو حلوايي يکي از قديمي ترين غذاهاي شمال ايران
غذالند/ پلو کدو حلوايي يکي از خوشمزه ترين و قديمي ترين غذاهاي شمال ايران و به خصوص مازندران است. اين غذا به دليل طعم شيرين و رنگ جالبي که دارد علاوه بر بزرگسالان، توجه کودکان را نيز جلب مي کند. کدو حلوايي طعم شيريني دارد که بدون مواد افزودني قندي در اعياد و به ويژه شب يلدا پخته شده و افراد خانواده ميل مي کنند. اين طعم شيرين شايد به تنهايي مورد پسند برخي افراد نباشد، اما بايد دانست که با استفاده کدو حلوايي در اين پلو به همراه انواع ادويه ها و چاشني ها مي توان طعم آن را مطابق ميل تغيير داد. کدو حلوايي علاوه بر پلو ها و مصرف اعيادي چون شب يلدا در انواع خورش ها و مرباها نيز به ميزان فراواني استفاده مي شود. کدو حلوايي از خانواده کدوها است و از گروه ميوه هايي با ابعاد بزرگ و شيرين از جمله خربزه ها و هندوانه ها محسوب مي شود. گياه اين ميوه داراي برگ هاي پهن است که از برگ، دانه و پوست اين ميوه نيز استفاده هاي گوناگون دارويي و آشپزي مي شود. بيشترين ماده اي که در کدو حلوايي يافت مي شود، ويتامين A است که در درمان و تقويت قوه بينايي بسيار مفيد مي باشد. کدو حلوايي در طب سنتي به عنوان تب بر و ضد حساسيت کاربرد فراوان دارد. از ديگر خواص کدو حلوايي مي توان به تقويت ذهن، مقاومت بافت بدني، رفع بي خوابي، درمان خستگي و نيز درمان گلو درد و افرايش دهنده اشتها اشاره کرد. اين پلو خوشمزه را مي توان در دو وعده ناهار و يا شام به صورت تنها و يا همراه خورش هاي متفاوت نوش جان کرد. از ديگر پلوهاي مشابه مي توان به پلو يوناني ، بريان ماهي ، چشم بلبلي پلو و کلم پلو شيرازي اشاره داشت. مواد لازم برنج : دو و نيم پيمانه گوشت چرخ کرده:250 گرم پياز رنده شده: 1 عدد کره: 100 گرم نمک: به مقدار لازم شکر: 2 قاشق سوپ خوري کدوحلوايي پوست کنده : 300 تا 400 گرم پياز داغ: 3 قاشق سوپخوري ادويه پلويي: 1 قاشق چايخوري فلفل قرمز: نصف قاشق چايخوري زعفران دم کرده: 1 قاشق سوپخوري تخم مرغ :2 عدد( در صورت دلخواه) مراحل پخت مرحله 1 ابتدا برنج را در آب نمک بگذاريد تا خيس شود. مرحله 2 گوشت چرخ کرده را به همراه پياز رنده شده و ادويه ها با يک ديگر مخلوط کرده و به خوبي هم بزنيد تا خمير مناسبي از آنها حاصل شود. مرحله 3 سپس آنها را به شکل دايره هاي کوچک و مناسب درآوريد. مرحله 4 در ظرفي مقداري روغن بريزيد و کره را نيز به آن اضافه کنيد و شروع به سرخ کردن گوشت هاي گرد شده کنيد. مرحله 5 بعد از سرخ شدن کامل مواد، کدو حلوايي را نيز به همراه پياز داغ و شکر اضافه کرده و مجددا تفت دهيد.(شيريني زياد يا کم اين غذا بستگي به خودتان دارد.) مرحله 6 در اين مرحله اقدام به آبکش کردن برنج کنيد و مواد را در هنگام دم کردن پلو، به صورت لايه لايه در ميان پلو بريزيد. مرحله 7 ادويه هاي لازم را به برنج اضافه کرده و قابلمه را روي شعله کم قرار دهيد. مرحله 8 هنگام سرو مي توانيد زعفران را نيز به پلو اضافه کرده و آن را سرو کرده و نوش جان کنيد. مرحله 9 همچنين مي توانيد تخم مرغ ها را به صورت نيمرو در آورده و زماني که غذا را کشيديد آن را روي برنج بگذاريد و سرو کنيد.
ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره
اخبار بیشتر درباره