مرباي انگور؛ تجربه اي جديد در آشپزي
غذالند/ مربا انگور دستور پخت راحتي دارد و افراد علاقه مند به تهيه اين مربا مي توانند در فصل پاييز که فصل رسيدن اين ميوه شيرين است، به پخت اين مربا اقدام کنند. اين مربا خاصيت و انرژي بخشي فوق العاده اي دارد و يکي از محبوب ترين مرباها در بين کودکان مي باشد. انگور گونه هاي بسيار زيادي دارد و به دو نوع انگور دانه دار و انگور بدون دانه تقسيم مي شوند و ميوه اي همه پسند محسوب است. اين ميوه سرشار از پتاسيم و فسفر بوده و کاملا شيرين است. شيريني طبيعي انگور باعث شده تا اکثرا اين ميوه که ملکه ميوه ها نيز لقب گرفته است را در تهيه مارمالاد، مربا و خوراکي جات ديگر، بدون نياز به شکر فراوان به کار ببرند. علاوه بر اين از انگور در تهيه خورش ها و ترشي ها نيز استفاده مي شود. کشمش به انگور خشک شده گفته مي شود که به اندازه انگور شيرين است و اکثرا همراه با آجيل ها و يا همراه با پلوهاي شيرين به کار مي رود. انگور با توجه به گونه اي که دارد در رنگ هاي سبز، زرد و قرمز يافت مي شود. تمامي اين انگورها را با توجه به ميل و سليقه خود مي توانيد در پخت مربا به کار بگيريد. البته بهتر است که در پخت اين مربا، از انگور بدون دانه استفاده کنيد تا مربا به پخت کمتري احتياج داشته باشد و ديگر نيازي نباشد که دانه هاي آن را جدا کنيد. مربا انگور بايد قوام و غلظت کافي داشته باشد. زماني که مربا شروع به خنک شدن مي کند غلظتش افزايش پيدا مي کند؛ پس مناسب اين است که قبل از خنک شدن مربا آن را کمي رقيق تر از روي حرارت برداريد. از انواع مرباهاي مشابه مي توان به مربا زردآلو، مربا توت فرنگي ، مربا ليمو شيرين و مربا گلابي اشاره کرد. چي لازم دارم: انگور:500 گرم شکر: 500 گرم وانيل: يک قاشق چاي خوري آبليمو: يک قاشق سوپ خوري آب: سه پيمانه چطور بپزم: مرحله 1 ابتدا بايد شربت مربا را تهيه کنيد. مرحله 2 براي اين کار لازم است آب و شکر را داخل قابلمه اي ريخته و روي حرارت ملايم بگذاريد تا حدود ده دقيقه به جوش بيايند. مرحله 3 زماني که شربت به جوش آمد، حرارت را کم کرده و قابلمه را در دماي محيط بگذاريد تا کمي خنک تر شود؛ مرحله 4 سپس صافي فلزي آماده کنيد و شربت را از صافي رد کنيد. مرحله 5 شربتي که از صافي رد کرده ايد را مجددا روي حرارت قرار دهيد و اين بار بگذاريد مقداري غلظت پيدا کند. مرحله 6 تا زماني که شربت قوام پيدا مي کند انگورها را آماده کنيد و بعد آن را به شربت اضافه کنيد. مرحله 7 اجازه دهيد به مدت 20 الي 30 دقيق انگورها همراه با شربت حرارت ببينند و نرم شوند. مرحله 8 قبل از خاموش کردن گاز و زماني که مربا پخته شد، وانيل و آبليمو را به آن اضافه کنيد و بعد از 5 دقيقه قابلمه را از روي حرارت برداريد. مرحله 9 اجازه دهيد مربا خنک شود سپس آن را درون ظرف هاي شيشه اي در يخچال نگهداري کنيد.