برياني مرغ کويتي غذاي سنتي عربي
غذالند/ برياني مرغ کويتي يک غذاي خوشمزه و سنتي عربي است. يک غذاي سنگين و مقوي است که در ماه رمضان سرو مي شود. اين غذا براي کودکان و نوجوانان در حال رشد بسيار مفيد است. برياني مرغ بخاطر داشتن مقدار زيادي کربوهيدارت، پروتئين و چربي غذاي کاملي است. اين غذا را مي توانيد همراه با سالاد شيرازي يا سالاد فصل سرو کنيد. اگر اين غذا را براي وعده سحري خود سرو مي کنيد شربت آبليمو يا سنکنجبين کم شکر را فراموش نکنيد. نوشيدن عرق بيدمشک همراه با اين غذا بسيار دلچسب است. اگر کمي سبزي خوردن و ترشي داشته باشيد که ديگر عالي است. فوت و فن پخت برياني مرغ کويتي ۱- بهتر است به جاي روغن مايع يا جامد از کره استفاده کنيد. ۲- برياني اصالتا يک غذاي پرادويه و بسيار تند است. اما اگر تندي با مذاق شما چندان سازگار نيست پس از آب کردن کره مقداري برگ بو را همراه با پياز تفت بدهيد تا عطر غذا بهتر شود و ديگر لازم نباشد از ادويه هاي تند استفاده کنيد. ۳- از زردچوبه و کاري براي تهيه اين غذا حتما استفاده کنيد. ۴- براي تزئين پلو اين غذا از کشمش سرخ شده استفاده کنيد. ۵- اگر دوست داشتيد اين غذا را به شيوه عربي طبخ کنيد لازم نيست برنج آن را دم کنيد. همين که به مدت ۲۰ دقيقه در آب مرغ يا گوشت بپزيد کافي است. ۶- افزودن مقداري زعفران دم داده به برنج اين غذا ، آن را خوش عطر و خوش بو و لذيذ مي کند. ۷- سير از واجبات اين غذا است. اما اگر قصد طبخ اين غذا به عنوان سحري را داريد بهتر است سير را از مواد اوليه اين غذا حذف کنيد. برنج : 4 پيمانه(يا 400 گرم) زنجبيل : به مقدار لازم زردچوبه : به مقدار لازم عصاره مرغ : 2 عدد ماست : نصف پيمانه رب گوجه فرنگي : 2 قاشق غذاخوري مراحل پخت مرحله 1 ابتدا به ازاي هر پيمانه برنج، 1.5 پيمانه آب بريزيد. مرحله 2 براي 400 گرم برنج، 1.5 قاشق غذاخوري کره و نصف قاشق چاي خوري نمک استفاده کنيد. مرحله 3 زماني که آب برنج کشيده شد و شما در ظرف را براي دم کردن برنج گذاشتيد، وقت آن است که برياني مرغ را آماده کنيد. مرحله 4 تابه نچسبي را روي حرارت ملايم بگذاريد و بقيه کره را داخل آن بريزيد. مرحله 5 پس از ذوب شدن کره، پيازهاي خرد شده را که بهتر است به صورت خلالي خرد شده باشند را حدود 5 دقيقه در کره تفت بدهيد تا کاملا طلايي شوند. مرحله 6 فيله هاي مرغ يا تکه هاي مرغ را که از قبل برش داده ايد، داخل پياز تفت دهيد. مرحله 7 بعد از عوض شدن رنگ گوشت، زنجبيل و زردچوبه و ساير ادويه ها را حدود يک دقيقه با مرغ و پياز حرارت دهيد. مرحله 8 حالا به صورت همزمان حبه هاي عصاره مرغ، گوجه فرنگي رنده شده، ماست، آبليمو و رب گوجه فرنگي را روي مرغ ها بريزيد. مرحله 9 يک چهارم قاشق مرباخوري نمک هم به اين ترکيب اضافه کنيد و اجازه دهيد تمام مواد حدود 10 دقيقه روي حرارت ملايم با يکديگر ترکيب شوند و طعم همديگر را بگيرند. مرحله 10 بعد از 10 دقيقه، شعله را خاموش کنيد و 2 قاشق غذاخوري از زعفران را داخل تابه مرغ بريزيد. مرحله 11 حرارت دادن زياد زعفران باعث از دست رفتن عطر آن مي شود. مرحله 12 به همين دليل هم بايد پس از خاموش کردن شعله، به ساير مواد اضافه شود. مرحله 13 حدود 3 قاشق غذاخوري از برنج دم کشيده را داخل بقيه زعفران دم کرده بريزيد و کمي برنج زعفراني براي تزئين غذاي خود آماده کنيد. مرحله 14 سپس برنج را در ظرفي کشيده و برنجب زعفراني را نيز روي آن و لابه لاي آن نيز بريزيد. مرحله 15 و در نهايت مرغ پخته شده در سس مخصوص را در وسط برنج قرار دهيهد و نوش جان کنيد.