طرز تهيه شيريني بهشتي به ۲ روش
ستاره/ شيريني بهشتي که به شيريني کرکي، شيريني آردي يا پشمکي نيز معروف است، گزينهاي مناسب براي پذيرايي از ميهمانها در مراسمهاي خاصي مانند عيد نوروز محسوب ميشود. اين شيريني بسيار ترد و لطيف بوده و در رنگهاي مختلفي تهيه ميشود. براي تهيه شيريني آردي بايد صبر و حوصله زيادي به خرج داد، زيرا کمترين تغيير در مواد اوليه و زمان پخت ميتواند در کيفيت اين شيريني موثر خواهد بود. مواد لازم براي تهيه شيريني بهشتي روغن صاف قنادي 120 گرم پودر قند 100 گرم آرد 200 الي 300 گرم روغن مايع 2 الي 3 قاشق غذاخوري وانيل يک دوم قاشق چايخوري پودر هل يک قاشق چايخوري پودر کاکائو (اختياري) يک قاشق غذاخوري زعفران دم کرده غليظ (اختياري) يک قاشق غذاخوري پودر پسته و پودر نارگيل براي تزيين به ميزان لازم چند نکته: براي تهيه اين شيريني بهتر است از روغن صاف قنادي شماره ۵۰ استفاده کنيد که با استفاده از آن در تهيه همه شيرينيهاي خشک و سنتي نتيجه بهتري حاصل ميشود. اين روغن را ميتوانيد از فروشگاههاي لوازم قنادي خريداري کنيد. روش ديگر استفده از روغن نيمه جامد است که بايد اجازه دهيد کاملا ذوب شود، سپس آن را در يخچال قرار دهيد تا کاملا ببندد. منظور از پودر قند همان پودر شکر است و نيازي به استفاده از خاکه قند نيست. هرچند استفاده از خاکه قند در تهيه فرآوردههايي همچون خمير فوندانت اهميت زيادي دارد، ولي براي تهيه شيرينيها از همان پودر شکر استفاده ميشود که به راحتي از فروشگاههاي لوازم قنادي قابل تهيه است. براي تهيه اين شيريني بايد از همزن برقي مناسبي استفاده کنيد که بدون داغ کردن حدود ۱۰ دقيقه مواد را بزند و پره مخصوص شيريني زن داشته باشد. دستور تهيه شيريني بهشتي در فر ابتدا پودر قند و آرد را به صورت جدا گانه الک کنيد. فر را روشن کرده و روي حرارت ۱۷۰ درجه سانتيگراد تنظيم کنيد تا گرم شود. کف سيني فر را با کاغذ روغني بپوشانيد. قيف و ماسوره شکوفه (۲D) را براي قالب زدن شيريني آماده کنيد. پودر قند و روغن قنادي را در ظرفي ريخته و با پره مخصوص شيريني زن همزن برقي شروع به هم زدن آنها کنيد تا مانند خامه فرم گرفته شده و کاملا سفيد و نرم شود. وانيل و پودر هل را به آن اضافه کرده و در صورت تمايل مقداري پودر زنجبيل يا دارچين نيز اضافه کنيد. وقتي مخلوط شما کاملا سفيد و پفکي شد، يک قاشق غذاخوري روغن مايع به آن اضافه کرده و به هم زدن ادامه دهيد. همينطور که همزن روشن است، آرد را قاشق قاشق به مواد اضافه کنيدو هم بزنيد تا مايه شيريني به غلظت مناسب برسد. مقدار افزودن آرد بايد به اندازهاي باشد که مايه شيريني نه زياد شل باشد و نه زياد سفت که از قيف خارج نشود. بنابراين آرد را کنار دست خود قرار داده و اگر احساس کرديد خمير شيريني سفت شده يک قاشق غذاخوري روغن مايه به آن اضافه کرديد، ولي اگر خمير، شل بود کمي آرد اضافه کنيد. وقتي مواد کاملا مخلوط شدند و خمير آماده شد، همزن را خاموش کرده و اگر دوست داريد شيريني بهشتي با چند رنگ متفاوت داشته باشيد، خمير را به چند تکه تقسيم کنيد. براي رنگ کردن خمير ميتوانيد از رنگهاي خوراکي استفاده کنيد يا مقداري زعفران دم کرده غليظ يا پودر کاکائوي الک شده به خمير اضافه کنيد و با همزن بزنيد تا کاملا مخلوط شوند. در صورت استفاده از محلول زعفران براي رنگ کردن خمير، دقت کنيد آب آن زياد نباشد، چون شيريني بعد از پخت، خشک ميشود. در صورت استفاده از پودر کاکائو مقدار آن نبايد به حدي باشد که باعث سفت شدن خمير شيريني شود. پس از آماده شدن خمير، آن را در قيف ريخته و با ماسوره شکوفهاي روي کاغذ روغني موجود در سيني فر بريزيد. براي تزيين روي شيرينيها از مقداري پودر پسته يا پودر نارگيل استفاده کرده و سيني را در فري که از قبل گرم کرده بوديد، قرار دهيد. به مدت ۱۵ الي ۲۰ دقيقه صبر کنيد تا شيريني آماده شود. رنگ شيرينيها نبايد در اثر طبخ تغيير کند و مراقب باشيد شيرينيها بيش از حد در فر نمانند که خشک شوند، بنابراين مدت زمان طبخ را بسته به نوع فر خود تنظيم کنيد. پس از آماده شدن شيرينيها فر را خاموش کرده و اجازه دهيد کاملا خنک شوند، سپس آنها را از سيني فر خارج کنيد، زيرا برداشتن شيرينيها به صورت داغ، باعث پودر شدن آنها ميشود. طرز تهيه شيريني بدون فر قابلمه بزرگي که سيني يا قالب حاوي شيرينيها در آن جا شود، انتخاب کنيد، يک پايه فلزي در آن قرار داده و حدود ۲۰ دقيقه روي اجاق گاز با حرارت ملايم بگذاريد تا داغ شود. پس از ۲۰ دقيقه، قالب حاوي شيرينيها را روي پايه فلزي موجود در قابلمه گذاشته و روي در قابلمه دمي قرار دهيد. شعله زير قابلمه را خيلي کم کرده و به مدت ۳۰ دقيقه صبر کنيد تا شيريني بهشتي آماده شود. بعد از ۳۰ دقيقه در قابلمه را برداشته و پخته شدن شيرينيها را بررسي کنيد. اگر اطراف شيرينيها کمي طلايي شده بود، حرارت زير قابلمه را خاموش کرده و صبر کنيد تا شيرينيها خنک شوند، سپس آنها را در ظرف سرو قرار دهيد.