سوپ سير مخصوص مبتلايان به آنفلوآنزا
خراسان/ چي لازم دارم: عصاره مرغ – به ميزان لازم سير - ۱۰عدد کره - ۲۵گرم پياز – يک عدد روغن – يک قاشق سوپ خوري آرد - ۳قاشق سوپ خوري سرکه سيب - يک قاشق غذاخوري زرده تخم مرغ - ۲عدد نمک - به ميزان لازم فلفل - به ميزان لازم چطور بپزم: ابتدا پياز و نيمي از سير را رنده و بقيه را ريز خرد کنيد. کره و روغن را داخل ظرف مناسبي بريزيد و داغ کنيد و بعد به ترتيب پياز، سير خرد شده و سير رنده شده را در آن تفت دهيد تا نرم شود . پس از تغيير رنگ سير و پياز ، آرد را کم کم اضافه کنيد و ۲ دقيقه تفت دهيد . سپس نمک ، سرکه ، عصاره مرغ و مقداري آب اضافه کنيد و بگذاريد سوپ حدود ۳۰تا۴۰دقيقه با حرارت متوسط بجوشد. پس از آماده شدن سوپ، زرده هاي تخم مرغ را جداگانه با چنگال هم بزنيد و اضافه کنيد تا سوپ يک دست شود، پس از مخلوط کردن زير حرارت را خاموش کنيد تا نجوشد ، سوپ را در کاسه بريزيد و با تکه هاي نان برشته و پودر موسير و سير تزيين کنيد. نکات در صورت تمايل مقداري نعناع داغ هم به سوپ اضافه کنيد. بهتراست داخل سوپ مقداري پودر موسير و پودر سير هم بيفزاييد. در صورت تمايل مقداري مرغ پخته شده وريش شده هم به سوپ اضافه کنيد. مزيت فوقالعاده يک کاسه سوپ سير اين است که ميتواند به تسکين علايم سرماخوردگي و آنفلوآنزا مانند سرفه، حالت تهوع، ضعف، گرفتگي بيني و ... کمک کند. سير حاوي روغنهاي معطر است که به عنوان شاخص هاي ضد باکتري و ضدعفونيکننده در بدن عمل ميکند. نوروويروس، نوعي ويروس است که به دستگاه گوارش حمله و آن را آلوده ميکند و سبب بروز استفراغ، اسهال و دل درد ميشود. نورو ويروس به راحتي با تماس دست، اشيا، مدفوع يا استفراغ يک بيمار، گسترش مييابد. سير حاوي مواد مغذي فوقالعاده از جمله ويتامينها و مواد معدني مورد نياز بدن است. برخي از ويتامينهاي موجود در سير عبارت اند از ويتامين C، B6 و B1 . افزون بر اين، سير داراي منگنز، سلنيوم و فيبر است.