ترفندهاي از بين بردن بوي زهم گوشت قرمز
ستاره/ گوشت يک ماده ضروري در سبد غذايي بوده و مصرف گوشت قرمز، به ويژه براي کودکان و نوجوانان ضروري است. اين ماده غذايي علاوه بر تامين پروتئين مورد نياز روزانه، حاوي مقادير زيادي آهن است که به راحتي جذب بدن ميشود. شما نيز ممکن است از آن دسته افرادي باشيد که بوي نامطبوع گوشت قرمز برايتان قابل تحمل نباشد. آيا ميدانيد براي از بين بردن بوي زهم گوشت قرمز از چه روشهايي بايد استفاده کرد؟ استفاده از ادويهها و سبزيجات معطر و برخي ترفندهاي ديگر، راهکارهايي هستند که براي اين منظور به کار ميروند. براي آشنايي با اين ترفندها در ادامه با ما همراه باشيد ... روشهاي از بين بردن بوي زهم گوشت قرمز يکي از روشهاي موثر در از بين بردن بوي زهم گوشت قرمز اين است که سطح گوشت را با آرد بپوشانيد، يکي دو ساعت صبر کنيد و سپس گوشت را با آب معمولي بشوييد. براي يک کيلوگرم گوشت، حدود يک مشت آرد کافي است. ترفند ديگر اين است که مخلوط سرکه و سير له شده را روي سطح گوشت بماليد، ۳۰ دقيقه صبر کنيد، سپس گوشت را با آب بشوييد و به روش دلخواه طبخ کنيد. براي از بين بردن بوي زهم گوشت قرمز، قبل از فريز کردن به مدت ۴-۳ ساعت آن را در سرکه، برگ بو، زعفران، سير و پياز رنده شده بخوابانيد تا مزهدار شود، سپس آن را فريز کنيد. آب را با مقداري سرکه سيب مخلوط کرده، گوشت را به قطعات کوچک تقسيم کنيد و در مخلوط آب و سرکه بريزيد. ظرف حاوي گوشت را به مدت ۴۸ ساعت در يخچال قرار دهيد تا سرکه در گوشت نفوذ کند و بوي زهم گوشت از بين برود. برگ بو در از بين بردن بوي زهم گوشت قرمز اثر فوق العادهاي دارد، بنابراين هنگام پخت گوشت چند عدد برگ بو به آن اضافه کنيد و پس از پخته شدن گوشت، آنها را خارج کنيد و دور بريزيد. براي مزهدار کردن گوشت قرمز بهتر است به جاي آبليمو از کيوي استفاده شود؛ کيوي باعث ترد شدن گوشت قرمز در عرض يکي دو ساعت ميشود. پياز و فلفل دلمهاي موثرترين سبزيجات در از بين بردن بوي زهم گوشت قرمز هستند. تاثير نحوه پخت بر بوي گوشت يکي از عوامل موثر در طعم و مزه گوشت، نحوه پخت آن است. طبخ گوشت با حرارت خيلي کم و پختن بيش از حد آن ميتواند در طعم و بوي گوشت تاثير منفي بگذارد. در واقع بايد دقت کنيد که تکنيکهاي پخت و پز و شيمي مواد غذايي ميتوانند عوامل مهمي در ايجاد طعم و مزه غذا باشند. بنابراين: براي سرخ کردن گوشت، ابتدا تابه را گرم کنيد، روغن را در تابه ريخته و اجازه دهيد خوب داغ شود، سپس گوشت را به تابه اضافه کنيد. حرارت را نه آنقدر کم کنيد که گوشت در روغن آب بيندازد و نه آنقدر زياد کنيد که سطح بيروني گوشت بسوزد. تکههاي گوشت را آنقدر بچرخانيد که گوشت، مغزپخت شود. براي کباب کردن گوشت، ابتدا آن را به تکههاي کوچک و نازک برش بزنيد. بهتر است تکههاي گوشت را به ضخامت ۲ الي ۳ سانتيمتر و درست در جهت بافت ماهيچهها، به صورت لايههاي نازک برش بزنيد. در نظر داشته باشيد که اگر لايههاي گوشت، ضخيم باشند بافت خارجي گوشت در مدت زمان کوتاهي ميپزد، اما قسمتهاي مياني آن ممکن است خام بمانند و طعم و بوي نامطلوبي داشته باشند. يکي از ترفندهاي طبخ گوشت به روش کبابي اين است که گوشت را قبل از پخت در ترکيبي از روغن زيتون، پياز، فلفل دلمهاي، ليموترش و فلفل سياه بخوابانيد و چند ساعتي در دماي ۶ تا ۸ درجه سانتيگراد قرار دهيد. براي پختن گوشت، پياز را تفت دهيد، گوشت را به آن اضافه کنيد و پس از تفت دادن گوشت، مقداري آب به آن اضافه کنيد. براي گوشت گوسفندي حدود ۳ ساعت و براي گوشت گوساله حدود ۴ ساعت صبر کنيد تا کاملا پخته شوند، سپس ادويههاي مورد نظر را به آن اضافه کنيد و اجازه دهيد کمي بجوشد تا گوشت مزهدار شود و بوي زهم آن از بين برود. از بين بردن بوي زهم گوشت قرمز چرخ کرده بهترين ادويه براي از بين بردن بوي زهم گوشت قرمز چرخ کرده، ادويه کاري است که مخلوطي از چند ادويه معطر مانند دارچين، زنجبيل، ميخک، زردچوبه، تخم گشنيز، هل و ... با نسبت مناسب بوده و طعم و بوي فوق العادهاي به غذا ميبخشد. ادويهاي براي از بين بردن بوي زهم گوشت قرمز ادويه مخلوط يک چاشني فوق العاده براي از بين بردن بوي زهم گوشت گاو و گوساله است. براي تهيه اين ادويه، همه مواد را مخلوط کرده و در ظرف شيشهاي دربسته نگهداري کنيد. افزودن ۳-۲ قاشق غذاخوري از اين ادويه به ۵۰۰ گرم گوشت قرمز، در از بين بردن بوي زهم آن موثر است. مواد لازم پودر پياز ۲ قاشق غذا خوري پودر دانه کرفس ۱ قاشق غذا خوري فلفل قرمز دانه دار ۱/۲ قاشق چاي خوري فلفل قرمز ۲ قاشق غذا خوري فلفل سياه و سفيد ۲ قاشق غذا خوري نمک ۱ قاشق غذا خوري پودر جعفري خشک ۱ قاشق غذا خوري پودر رزماري خشک ۱ قاشق چاي خوري پودر ريحان خشک ۱ قاشق غذا خوري پودر پونه خشک ۲ قاشق چاي خوري آرد ۱ فنجان سخن آخر بوي زهم گوشت قرمز ممکن است ناشي از عوامل مختلفي همچون تغذيه دام، مصرف دارو توسط دام و وجود بيماري در دام باشد که در صورت وجود بوي غير طبيعي در گوشت بايد از مصرف آن خودداري کرد. ولي در حالت طبيعي با استفاده از روشهاي ذکر شده در اين مطلب ميتوانيد تا حدود زيادي بوي نامطبوع گوشت را از بين ببريد و يک غذاي خوشمزه و لذيذ درست کنيد. اميدواريم اين مطلب مورد توجه شما قرار گرفته باشد و با ارسال نظرات خود در اين زمينه، تجربيات خود را با ديگران به اشتراک بگذاريد