کرفس پلو غذاي سنتي پر خاصيت
فرهنگ غذا/ کرفس پلو يکي از غذاهاي محلي، خوشمزه و پرخاصيت است، که معمولا بعد از خورش کرفس از محبوبيت زيادي در بين غذاهايي که با کرفس تهيه ميشوند برخوردار است. مواد لازم : (براي ۴ تا ۶ نفر) برنج ۴ پيمانه رب گوجه فرنگي ۳ قاشق غذاخوري پودر ليــمو اماني ۱ قاشق مرباخوري کره ۵۰ گرم زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوري کرفس پاک کرده ۴۰۰ گرم گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم پياز رنده شده ۱ عدد سير له شده ۲ حبه نمک و فلــفل به ميزان لازم دستور پخت : گوشت چرخ کرده با پياز رنده شده که آب آن گرفته شده است به همراه سير له شده کاملا با هم مخلوط کنيد و از آنها کوفته ريزه تهيه کنيد. کوفته ريزهها را درون تابهاي با کره تفت دهيد تا رنگ آنها عوض شود. سپس کوفته ريزه را درآورده و ساقه کرفس خورد شده را نيز کمي تفت دهيد تا نرم شود و رب گوجه فرنگي را به کرفس اضافه کنيد و خوب هم بزنيد. کوفته ريزهها را به ساير مواد بيافزاييد و به همراه يک ليوان آب جوش اجازه بدهيد کاملا بپزند. بعد از پخت آنها و غليظ شدن سس، ادويه ها را بيافزاييد. (پودر ليمو عماني و زعفران را هم در اين مرحله هم در لابلاي برنج ميتوانيد اضافه کنيد.) برنجي که از قبل خيس کردهايد را پخته و آبکش نماييد. حال در ضمن دم کردن برنج از مواد گوشت و کرفس لابلاي برنج ريخته و برنج را دم کنيد. در اين مرحله نيز ميتوانيد کمي زعفران دم کرده روي برنج بريزيد. نوش جان نکات : بجاي تهيه گوشت کوفته ريزه ميتوانيد از گوشت مرغ يا گوساله پخته و ريش شده نيز استفاده کنيد. زيره طعم بسيار دلچسبي به اين غذا ميدهد، مي توانيد در هنگام دم کردن برنج از پودر زيره سبز در لابلاي مواد بريزيد. اين پلو را ميتوانيد به دو صورت دمي و کته تهيه کنيد و البته در تهيه کرفس پلو از برگ خورد شده کرفس نيز گاهي استفاده ميشود.