سس سيب، دسري مغذي و خوش عطر
ايران کوک/ مواد لازم براي سس سيب خوشمزه سيب متوسط 6 عدد آب 1/2 پيمانه شکر 1/4 پيمانه دارچين 1/2 قاشق چايخوري نمک 1/4 قاشق چايخوري نميدونم تا حالا اسم سس سيب رو شنيديد يا نه. ممکنه در دستور بعضي کيک ها و شيريني ها در مواد اوليه به اين سس بر بخوريد. همون طور که از اسمش پيداست در واقع اين سس نوعي پوره سيب پخته شده است. اگه پاي سيب خوشمزه رو امتحان کرده باشيد، طعم اين سس رو ميشناسيد. چون خيلي شبيه به فيلينگ اين پاي هست. اما تنها کاربرد اين سس در پخت کيک و شيريني نيست. بلکه اون رو ميتونيد به عنوان دسر هم سرو کنيد. بله يک دسر ساده و خوشمزه که هم سالمه و هم در زماني حدود نيم ساعت آماده ميشه. از کاربردهاي ديگرش ميشه به اين موارد اشاره کرد: – به جاي شربت روي پنکيک و وافل – در تهيه اوتميل يخچالي با طعم سيب – همراه بستني وانيلي به عنوان دسر در بعضي از فرهنگ ها سس سيب رو روي غذاهاي گوشتي و همچنين پنکيک سيب زميني (که شبيه به کوکوي سيب زميني هست) هم سرو ميکنند. شما هم ميتونيد اين ترکيب رو امتحان کنيد. و اما جالبترين نکته در مورد سس سيب: شايد باورتون نشه ولي در تهيه خيلي از انواع کيک و مافين ميتونيد به جاي روغن مايع از اين سس استفاده کنيد. البته در اين صورت بهتره سس رو بدون شکر تهيه کنيد. سس سيب بدون شکر کالري خييييلي کمي داره و در ضمن کمي ويتامين و فيبر هم به کيک شما اضافه ميکنه. بيايد در يک نگاه اين سس رو با روغن مقايسه کنيم: – نصف پيمانه سس سيب: 50 کالري، 0 چربي، کلي ويتامين C و 1 گرم فيبر. – نصف پيمانه روغن: 964 کالري، 109 گرم چربي، هيچ ويتامين و هيچ فيبري ندارد. پس اين يه انتخاب عاليه. اگه طعم سيب رو دوست داريد حتماً امتحانش کنيد. به اين نرنيب ميتونيد يه کيک خيس و خوشمزه با کالري کم داشته باشيد. که بهترين ميان وعده است براي همه از بچه ها گرفته تا بزرگترها. طرز تهيه سس سيب 1- پيش از هر چيز سيب ها را پوست بگيريد. چهارقاچ کنيد و هسته هايشان را خارج کنيد. سپس آنها را به قطعات کوچکتر تقسيم کنيد و داخل قابلمه بزرگي بريزيد. آب، آبليمو، شکر، دارچين و نمک را اضافه کنيد. خوب مواد را هم بزنيد و با هم مخلوط کنيد. بگذاريد مخلوط سيب و مواد ديگر به جوش بيايد. سپس شعله را کم کنيد و درب قابلمه سس سيب را ببنديد. بگذاريد حدود 30 دقيقه روي حرارت ملايم بماند تا زماني که سيب ها پخته و نرم شوند. 2- وقتي سيب ها کاملاً پخته شدند آنها را از روي حرارت برداريد. بگذاريد کمي خنک شود. در اين مرحله بسته به سليقه خود بايد کار تهيه سس سيب را ادامه دهيد. اگر دوست داريد قطعات سيب را زير دندان احساس کنيد با استفاده از پوره ساز يا گوشتکوب آن را بکوبيد. اما در صورتي که مايل هستيد سس شما کاملاً نرم و يکدست شود آن را با گوشتکوب برقي يا در ميکسر ميکس کنيد. سس سيب را ميتوانيد به صورت گرم يا سرد (بعد از نگهداري در يخچال) با کمي دارچين سرو کنيد. نکته هاي کليدي – در صورت استفاده از مخلوط کن، مواد را در چند مرحله داخل ظرف مخلوط کن بريزيد و ميکس کنيد. – مقدار شکر را ميتوانيد بسته به سليقه خود و مقدار شيريني سيبي که استفاده ميکنيد تغيير دهيد. – سس تهيه شده با سيب تازه رو ميتونيد تا 10 روز توي يخچال در شيشه در بسته نگهداري کنيد. براي نگهداري طولاني مدت سس رو فريز کنيد. – از هر نوع سيب زرد يا قرمزي ميتونيد در تهيه اين دسر استفاده کنيد. حتي ميتونيد براي رسيدن به طعم دلخواهتون چند نوع سيب رو با هم ترکيب کنيد.