دستپخت/ شامي ها جز غذاهاي بسيار خوشمزه پرطرفدار هستند شامي ها نيز انواع و اقسام گوناگوني دارند ما در اين مطلب قصد داريم براي شما عزيزان طرز تهيه شامي کباب سبزيجات و طرز تهيه شامي ترش گيلکي را آموزش دهيم
مواد اوليه :
گوشت چرخکرده۴۰۰ گرم
سبزي معطر شامل (ترخون، ريحان، مرزه، شويد، گشنيز و جعفري) ۱۰۰ گرم
آرد نخودچي دو قاشق سوپخوري
تخممرغ يک عدد
پياز رنده شده يک عدد
نمک، فلفل سياه و زردچوبه به ميزان لازم
روغن، زيتون، سيخ چوبي و گوجه گيلاسي به ميزان لازم
طرز تهيه شامي کباب سبزيجات
در کاسهاي پياز و تخممرغ را مخلوط ميکنيم، سپس گوشت چرخکرده، سبزي خرد شده، نمک، زردچوبه و فلفل را افزوده و ورز ميدهيم. آرد نخودچي را اضافه کرده و به ورز دادن ادامه ميدهيم.
از مواد آماده شده به اندازه يک پرتقال بزرگ در دست فرم ميدهيم و به سيخ ميکشيم. در تابه روغن ريخته و سيخها را داخل آن قرار ميدهيم تا سرخ شود؛ پس از سرخ شدن، کبابها را روي دستمال قرار ميدهيم تا روغن اضافه آن گرفته شود. کبابها را در ظرف سرو قرار داده و با گوجه، زيتون و هر سبزي که دوست داريم، تزيين مينماييم.
۳۵۰ گرم گوشت چرخ کرده ، يک عدد پياز رنده شده ، يک عدد تخم مرغ ، دوتا قاشق سبزي محلي شمالي (چوچاق) ، گشنيز ريز خورده شده ، نمک و ادويه را با هم مخلوط کرده و ورز مي دهيم.
سپس شامي ها را از همين ترکيب درست کرده و درون يک تابه با حرارت مناسب سرخ مي کنيم.
در يک تابه عميق ديگر يک عدد پياز ريزخرد شده را تفت مي دهيم…
به تابه کمي زرد چوبه، پاپريکا، پودر سير، فلفل و جوز هندي اضافه مي کنيم…
يک قاشق رب گوجه فرنگي به تابه اضافه کرده و سپس تف مي دهيم.
سپس پوره پنج الي شش گوجه را به تابه اضافه کرده و در انتها نمک به ميزان لازم و نصف استکان چاي خوري آبغوره اضافه مي کنيم.
سپس بعد از اين که سس چند دقيقه جوشيد شامي ها را درون تابه اضافه مي کنيم.
بازار