نماد آخرین خبر

غذاي اصلي/ شامي هويج؛ خوشمزه‌اي از اصفهان

منبع
غذالند
بروزرسانی
غذاي اصلي/ شامي هويج؛ خوشمزه‌اي از اصفهان
غذالند/ شامي هويج يکي از غذا‌هاي محلي و خوشمزه شهر اصفهان مي‌باشد. طرز طبخ خاص اين غذاي محلي به همراه سس خوشمزه و معطر آن مي‌باشد که طعم آن را کاملا متفاوت و خاص خواهد کرد. اين غذاي سبک و خوشمزه براي تمام مناسبت‌ها و فصل‌هاي خاص و به خصوص ماه رمضان بسيار عالي مي‌باشد. اين غذاي لذيذ و پرطرفدار اصفهاني، با طعم گوشتي و کمي چرب خود معمولاً با نان و يا همراه برنج نيز سرو مي‌شود. مي‌توان از غذاي شامي هويج به عنوان يک غذاي آماده ساندويچي و در حين سفر نيز استفاده کرد و از طعم و مزه خاص آن لذت برد. البته اکثر افراد بين شامي هويج و کتلت تفاوتي قائل نمي‌شوند. اما بايد بگوييم که اين تصور کاملاً غلط است. چرا که شامي هويج با گوشت و سيب زميني تهيه مي‌شود، اما کتلت صرفا با سيب زميني آماده مي‌شود. البته ديگر مواد تشکيل دهنده شامي هويج نيز باعث اين تفاوت شده اند، مثل هويج، سرکه، نعناع و رب گوجه فرنگي. از اين رو همان طور که اصفهان جزو جذاب‌ترين و معروف‌ترين شهر‌هاي ايراني است، علاوه بر جاذبه‌هاي گردشگري و تاريخ و قدمت آن، غذا‌هاي سنتي و خوش طعم و عطر آن نيز بسياري از گردشگران و افراد مختلف را به اين شهر جذب مي‌کند. يکي از همين غذا‌هاي خاص و عالي اصفهان، شامي هويج آن مي‌باشد. هر غذاي بومي و اصالتي کشور ايران طبخ ويژه و منحصر به فرد خاص شهر خود را دارد. به همين دليل مطمئنا اين غذاي محلي استان اصفهان که با نکته‌ها و ترفند‌هاي غذايي بانوان اصفهاني طبخ شود، عطر و طعم خاص و اصالت ويژه خود را خواهد داشت. چي لازم دارم: گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم هويج متوسط: ۳ عدد سيب زميني متوسط: ۲ عدد پياز متوسط: ۲ عدد آرد نخودچي: ۱۲۰ گرم تخم مرغ: ۲ عدد رب گوجه فرنگي: ۴ قاشق سوپخوري آب: ۲ ليوان سرکه: ۳ قاشق غذاخوري شکر: ۱ قاشق غذاخوري نعناع: ۱ قاشق غذاخوري ادويه جات نمک، فلفل قرمز، دارچين و زردچوبه: به مقدار لازم چطور بپزم: ۱. سيب زميني ها، هويج و پياز را پوست کرده و با رنده ريز آماده کنيد. ۲. سپس گوشت، تخم مرغ و آرد نخودچي را نيز به درون مواد ريخته و کاملا مخلوط کنيد. ۳. ادويه جات را نيز به مواد گوشت اضافه کنيد و مواد را با دست به خوبي ورز دهيد. ۴. در يک ماهي تابه کمي روغن مايع بريزيد و بگذاريد داغ شود. ۵. سپس از مايع شامي به اندازه کف دست برداريد و فرم دهيد و درون ماهيتابه دو طرفه آن را نيز سرخ کنيد. ۶. بعد از اتمام سرخ کردن شامي ها، در يک ظرف ديگر يک عدد پياز را نگيني خرد کنيد و در روغن تفت دهيد. ۷. بعد از طلايي شدن پيازها، رب گوجه فرنگي و آب را به آن اضافه کنيد و سس شامي هويج را آماده کنيد ۸. بعد از به جوش آمدن سس، شکر، نعناع و سرکه را داخل ظرف بريزيد و مخلوط کنيد. ۹. حالا شامي‌هاي سرخ شده را داخل ظرف سس بريزيد و بگذاريد به مدت ۱۵ دقيقه با حرارت ملايم بجوشد.
ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره