ايران کوک/
چي لازم دارم:
آرد سفيد 100 گرم
آرد جوانه گندم 30 گرم
آب 2 پيمانه
زرده تخم مرغ 3 عدد
کره آب شده 100 گرم
پودر قند 300 گرم
زعفران 1/3 استکان
پودر هل 1/2 قاشق چايخوري
چطور بپزم:
يکي از خوشمزه ترين دسرهاي سنتي ما ايراني ها سوهانه که عطر و بوي خاصش هوش از سر همه مي بره. حتما شما هم از طرفدارهاي اين شيريني خوشمزه هستيد و دوست داريد اون رو تو خونه درست کنيد. امروزه قصد داريم طرز تهيه دسر سوهان رو به شما ياد بديم که از اين به بعد بتونيد در مهموني ها و مراسم مختلف اون رو درست کنيد و از خوردنش لذت ببريد. البته اين رو هم بايد بگيم که دسر سوهان با سوهان قم يا سوهاني که در اصفهان پيدا ميشه فرق داره. دسر سوهان بافت نرم و لطيفي داره و ظاهرش تقريبا شبيه کاچي هستش. درست کردنش هم خيلي آسونه البته اگه درست طبق دستوري که بهتون ميگيم پيش بريد تا شل نشه و بوي خامي نگيره. اين دسر از دسرهاي پر کالريه که بايد يه کم در خوردنش احتياط کنيد. اين دسر بيشتر براي ماه رمضان مناسبه چون با خوردنش مي تونيد در طول روز انرژي کافي داشته باشيد. با ما همراه بشيد تا طرز تهيه اين دسر خوشمزه رو بهتون ياد بديم.
مرحله اول: پختن آرد
ابتدا آرد سفيد و آرد جوانه گندم را با هم در يک کاسه مي ريزيم و با هم مخلوط مي کنيم. بعد آب را به آن ها اضافه کرده، هم مي زنيم و به مدت ۲۰ دقيقه روي حرارت ملايم قرار مي دهيم و مدام هم مي زنيم تا هم غليظ شود و هم رنگ آن تغيير کند.
مرحله دوم: زدن زرده تخم مرغ
در قابلمه اي کوچک زرده هاي تخم مرغ را ريخته و بعد از افزودن شکر به آن ها مواد را هم مي زنيم. (شکر را در چند مرحله آرام آرام به زرده ها اضافه کنيد.) کره آب شده را نيز به مواد افزوده و خوب با همزن دستي هم مي زنيم تا مايعي يکدست حاصل شود.
مرحله سوم: آماده سازي دسر سوهان
همه ي مواد را يا هم ترکيب کرده و روي حرارت ملايم مدام هم مي زنيم. در نهايت زعفران آب کرده و پودر هل را نيز به آن ها مي افزاييم تا رنگ و طعم خوبي به سوهان بدهد. بعد از چند دقيقه که مواد به غلظت مناسب رسيد زير حرارت را خاموش کرده و آن را در ظرف مورد نظر سرو مي کنيم. مي توانيد روي آن را با پودر پسته و پودر بادام به دلخواه تزيين کنيد.
نکات کليدي طرز تهيه دسر سوهان:
– آرد اين دسر نياز به تفت دادن ندارد.
– اگر بعد از ۲۰ دقيقه رنگ آرد تغيير نکرد زمان پخت را بيشتر کنيد تا رنگ آن تيره شود.
– در زمان پخت آرد، مايع زرده تخم مرغ و کره را در يخچال قرار دهيد.
– حتما آرد سفد و آرد جوانه گندم را قبل از مصرف الک کنيد.
– اگر به پودر قند دسترسي نداريد، مي توانيد از شکر آسياب شده استفاده کنيد.
بازار