ميز اردور/ سالاد سيبزميني و گردو، مغذي و خوش طعم
فرارو/ بافت سالاد سيب زميني و گردو مانند سالاد الويه و ماکاروني به گونهاي است که امکان قالب زدن و تزيين دارد و در ميهماني ها، زيبايي سفره را دو چندان ميکند در ادامه با ما همراه باشيد تا با طرز تهيه اين سالاد خوشمزه آشنا شويد. سالادها هميشه جز بهترين انتخابها براي صرف يک وعده غذايي سبک هستند خوشبختانه تنوع گستردهاي از سالادها موجود است که هر ذائقه و سليقهاي را پوشش ميدهد سالادها در کنار خوشمزگي و سبکي سرشار از مواد مغذي هستند. اگر به رستورانهاي بزرگ سري بزنيد خواهيد ديد در منوي آنها سالادهاي بسياري وجود دارد که حتي گاهي اوقات از غذاهاي اصلي گرانتر و متنوعتر هستند. در کل سالاد غذا يا پيش غذايي است که از ترکيب سبزيجات مختلف همراه با چاشنيهايي مانند سرکه، سس، نمک، فلفل، آبليمو، آبغوره و... سرو ميشود. سالادها معمولاً به صورت سرد سرو ميشوند و ممکن است علاوه بر سبزيجات مواد غذايي ديگري مانند تخم مرغ، حبوبات پخته، گوشت، پنير و... نيز به آنها اضافه شوند که در اين صورت ارزش غذايي آن بيشتر ميشود و ميتوان به عنوان غذا نيز آن را ميل کرد. امروز قصد داريم طرز تهيه سالاد سيب زميني و گردو را به شما عزيزان آموزش دهيم به دليل مواد موجود در اين سالاد ميتوانيد مثل سالاد الويه و سالاد ماکاروني از آن به عنوان وعده اصلي غذايي استفاده کنيد. بافت اين سالاد مانند سالاد الويه و ماکاروني به گونهاي است که امکان قالب زدن و تزيين دارد و در ميهماني ها، زيبايي سفره را دو چندان ميکند در ادامه با ما همراه باشيد تا با طرز تهيه اين سالاد خوشمزه آشنا شويد. چي لازم دارم: سيب زميني پخته و نگيني خرد شده ۲ پيمانه سينه مرغ نگيني خرد شده ۱ پيمانه خيارشور نگيني خرد شده ۱/۲ پيمانه پيازچه خرد شده ۱/۲ پيمانه مغز گردو خرد شده ۱/۲ پيمانه سس مايونز ۱/۲ پيمانه پياز ۱ عدد خامه صبحانه ۱ تا ۲ قاشق غذاخوري آبليموي تازه ۱ تا ۲ قاشق غذاخوري فلفل سياه ۱ قاشق چايخوري زردچوبه ۱/۲ قاشق چايخوري نمک به ميزان لازم ۱. نکات مربوط به سيب زميني وقتي سيب زميني را پختيد بايد بگذاريد خنک شود بعد سس را به آن اضافه کنيد، چون اگر سيب زميني داغ باشد سس به خرد آن ميرود و باعث ميشود شما فکر کنيد که سس کم است در نتيجه سس بيشتري اضافه کنيد اضافه کردن بيش از حد سس باعث شل شدن بافت سالاد شما ميشود. ۲. نکات مربوط به مرغ براي اينکه مرغ خوش طعمتر شود به جاي آب آن را با استاک، ساقه کرفس و هويج بپزيد. استاک يا آب گوشت، مرغ، ماهي يا سبزيجات از حرارت دادن استخوانها به همراه سبزيجات ساقهاي و تعداد محدودي ادويه تهيه ميشوند. استاکها در انواع سوپ ها، انواع سسها و البته بسياري از غذاهاي ديگر مورد استفاده قرار گرفته و تاثير بسياري در طعم و مزه غذاها دارند ميتوانيد استاک را خودتان در منزل تهيه کنيد يا اينکه به صورت آماده از سوپر مارکتها خريداري کنيد. ۳. نکات مربوط به سس مايونز در مصرف سس مايونز دقت داشته باشيد سس مايونز کالري بسيار بالايي دارد و چاق کننده است بنابراين بايد به ميزان محدود به مصرف برسد لذا سس مايونز را حساب شده و مشخص اضافه کنيد اگر طعم خامه را نميپسنديد ميتوانيد آن را حذف کنيد، چون طعم دهنده اصلي اين سالاد سس مايونز است. هميشه وقتي در تهيه غذا يا سالادي سس مايونز در مواد اوليه وجود دارد عدهاي ميپرسند ميشود به جاي آن از ماست استفاده کرد اين مسئله تا حدودي سليقهاي است اگر منع مصرف داريد يا اينکه به خاطر کالري بالاي سس مايونز تمايلي به استفاده از آن نداريد ميتوانيد ماست چکيده را جايگزين کنيد، اما ماست معمولاً آب مياندازد بنابراين توصيه ميشود براي مهمانيها اين کار را انجام ندهيد. چه جوري درست ميشه: ۱. ابتدا سينه مرغ را با پياز + هويج + کرفس + نمک + زردچوبه + استاک مرغ بپزيد بعد از پخت آن را به صورت نگيني برش دهيد. ۲. سيب زميني را آب پز کنيد بعد از اينکه سرد شد آن را به صورت نگيني برش دهيد. ۳. خيار شور و پيازچه را هم به صورت نگيني خرد کنيد. ۴. گردوها را از چند ساعت قبل در آب خيس کنيد بعد پوست آنها را جدا کنيد اگر گردو را با پوست اضافه کنيد ممکن است سالاد کمي تلخ شود. ۵. مرغ + سيب زميني + خيار شور + گردو + پيازچه را در يک ظرف مناسب با هم مخلوط کنيد. ۷. اگر تمايل داشتيد مقداري از آب مرغ را به مواد اضافه کنيد، اما توجه داشته باشيد آب مرغ را بايد خيلي کم اضافه کنيد تا بافت سالاد شما شل نشود. ۸. سس مايونز + خامه + نمک + فلفل + آبليمو را با هم مخلوط کنيد و به مواد اضافه کنيد. ۹. مواد را در ظرف مورد نظر بريزيد و چند ساعتي در يخچال قرار دهيد. سالاد سيب زميني و گردو قالبي: ۱. در صورتي که ميخواهيد سالاد خود را به صورتي قالبي سرو کنيد اول بايد در نظر داشته باشيد که بايد سالاد کمي سفتتر از حالت معمولي باشد بنابراين مايعات سالاد مثل آب مرغ و سس و ... را کمي کمتر بريزيد. ۲. در مرحله بعدي يک کيسه فريزر را با قيچي برش بزنيد و کاملا باز کنيد سپس داخل قالب مورد نظرتان قرار دهيد به صورتي که مقداري از کيسه فريزر از قالب خارج شود تا هنگام خارج کردن سالاد از قالب دچار مشکل نشويد در واقع کيسه فريزر بايد از قالب بزرگتر باشد. ۳. پس از قرار دادن کيسه فريزر در قالب مواد سالاد را با دقت داخل قالب بريزيد و با پشت قاشق خوب فشار دهيد تا سالاد تمام نقاط قالب را پر کند و مواد منسجم شود سپس آن را حدود ۳ ساعت در يخچال قرار دهيد. ۴. پس از گذشت اين زمان قالب را از يخچال خارج کنيد بعد قالب را روي يک ديس يا بشقاب برگردانيد و به آرامي قالب را برداريد تا سالاد از قالب خارج شود سپس کيسه فريزر را هم به آرامي جدا کنيد در اين مرحله اگر احساس کرديد سس سالاد کم است ميتوانيد کمي سس به آن اضافه کنيد و با پشت قاشق پخش کنيد.