برترين ها/قايرمه يا کنگر سوخاري يکي از غذاهاي محلي استان کردستان است که به پيش غذاهاي فرنگي کم شباهت نيست. البته در اين منطقه اين غذا را با کته يا نان سرو ميکنند تا به شکل يک وعده غذايي کامل در بيايد.
چي لازم دارم:
کنگر: يک کيلو گرم
آرد:يک پيمانه
نمک: يک قاشق سوپ خوري
فلفل سياه: يک قاشق چاي خوري
زيره ساييده: يک قاشق چاي خوري
بکينگ پودر: يک قاشق چاي خوري
تخم مرغ: ۳ عدد
شير: نصف پيمانه
کره: ۳ قاشق سوپ خوري (آب شده)
زعفران:۳ قاشق سوپ خوري (آب کرده)
روغن: ۲ پيمانه
برنج به صورت کته: ۲.۵ پيمانه
ماست چکيده يا خامه اي: يک پيمانه
چطوري درست کنم:
۱. ابتدا تيغ کنگرها را ميگيريم و آنها را ميشوييم و به قطعات مناسب و دلخواه برش ميزنيم.
۲. آرد را در ظرفي ميريزيم و نمک، فلفل، زيره و بکينگ پودر را به آن ميافزاييم و مخلوط ميکنيم.
۳. در ظرفي تخم مرغ، شير، کره و زعفران دم کرده را مخلوط ميکنيم و با هم زن خوب ميزنيم و به آرد ميافزاييم و هم ميزنيم تا مايه به غلظت ماست برسد (اگر مايه کمي شل بود، ميتوانيد کمي آرد به آن اضافه کنيد).
۴. سپس کنگرها را درون مايه ميريزيم و بعد در روغن سرخ و با برنج کته ميل ميکنيم.
نکات:
۱- اگر کنگر دوست نداريد ميتوانيد به جاي آن از ساقه کرفس استفاده کنيد.
۲- اگر از رژيم خاصي پيروي ميکنيد، به جاي کره و ماست خامهاي از روغن و ماست کم چرب استفاده کنيد.
بازار