کدام گوشت بهتر است؟ شترمرغ، بوقلمون يا بلدرچين؟
برترين ها/ در بين گوشتهاي سفيد، شتر مرغ کلسترول و چربي پايين تري دارد. گوشت به علت آهني که دارد، براي بدن بسيارمهم است. آهن بدن ابتدا توسط گوشت و سپس سبزيجات تامين ميشود. گوشتهاي مختلفي در بازار موجود است از جمله شترمرغ، بوقلمون و بلدرچين که در ادامه به مقايسه ويژگيها و ارزش غذايي اين سه نوع گوشت ميپردازيم. آيا ميتوان از وعدههاي بيشتر گوشت سفيد استفاده کرد؟ به طورکلي متخصصان تغذيه ميگويند بهتر است که بيشتر از گوشت سفيد به جاي قرمز استفاده کنيد، البته اين به معناي استفاده بيشتر از اين نوع گوشت نيست و نبايد مصرف آن بيشتر از دو تا سه بار در هفته باشد. اما نکته جالب توجه اين است که با وجود برتريهايي که گوشتهاي سفيد به قرمز دارد، اما از نظرميزان آهن رتبه اول همچنان متعلق به گوشت قرمز است. ويژگي مشترک گوشت سفيد گوشتهاي سفيد شامل مرغ، شترمرغ بلدرچين و بوقلمون است که چربي و اسيداوريک کمتري نسبت به گوشت قرمز دارد. ويژگي گوشت شترمرغ از ميان گوشتهاي سفيد، شترمرغ از بقيه سالمتر است، زيرا اسيداوريک، کالري، کلسترول و چربي پايينتري دارد که باعث ميشود براي مصرف گزينه بهتري باشد. براي جبران کمبود آهن و ويتامين E و امگا ۳ گوشت شتر مرغ ميتواند بهترين گزينه براي تامين آهن و ويتامين باشد. ويژگي گوشت بوقلمون اين گوشت از نظر حجم درپخت وپز خوب است، چون برخلاف گوشتهاي ديگر حجم آن بر اثر طبخ کم نميشود. چربي اين نوع گوشت نيز نسبت به گوشت قرمز پايينتر است و ويتامين «A» آن از گوشت قرمز بالاتراست که باعث تقويت سيستم ايمني بدن ميشود. به همين دليل مصرف اين نوع گوشت به خصوص در فصل سرما براي گروههاي درمعرض خطر بهتر است. فسفر بالاي گوشت بوقلمون وهمچنين مقاومت آن درمقابل بسياري از بيماريهاست که موجب ارگانيک بودن اين گوشتها ميشود. بوقلمون داراي انواع ويتامين B ازجمله B۱، B۳، B۶ و B۱۲ است. گوشت بوقلمون داراي اسيد آمينه پورين است بنابراين مبتلايان به نقرس بايد آن را به ميزان خيلي کم مصرف کنند و به دليل داشتن مقدار کمي اگزالات به بيماران مبتلا به سنگ کليه اگزالاتي، توصيه نميشود. گوشت تيره بوقلمون (ران ها) چربي بيشتري دارد و به افراد داراي چربي خون پيشنهاد ميشود که از گوشت سفيد (سينه) آن استفاده کنند. ويژگي گوشت بلدرچين اين گوشت هم مغذي و هم کم کالري است. گوشت بلدرچين نسبت به گوشت مرغ پروتئين بيشتري دارد. پروتئين گوشت بلدرچين ۶/۱۹ درصد، گوشت مرغ، ۵/۱۸ درصد است. مقدار چربي گوشت بلدرچين نسبت به گوشت مرغ کمترو مقدار ويتامينهاي B۱۲، B۶، B۲، C، A و مواد معدني (کلسيم، آهن، فسفر، پتاسيم، روي و مس) آن بيشتر است. اما مقدار کلسترول آن تقريبا برابر است. گوشت بلدرچين نسبت به مرغ سديم کمتري دارد بنابراين براي بيماران مبتلا به پرفشاري خون و افرادي که به هر دليل محدوديت مصرف نمک دارند، مناسب است.