برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo

طرز تهيه سوتلاچ تنوري، دسر خوشمزه ترکيه‌اي

منبع
بروزرسانی
طرز تهيه سوتلاچ تنوري، دسر خوشمزه ترکيه‌اي
کتاب کاله/ سوتلاچ که در زبان ترکي به معني شير لهيده يا نرم است، يک دسر پرطرفدار و شناخته‌شده ترکيه‌اي است. هنوز بسياري از روستاييان شير دام‌هايشان را دوشيده و اين دسر خوشمزه‌ را درست مي‌کنند. امروز با دستور تهيه سوتلاچ شما را به يک روستاي آرام ترکيه‌‌اي مي‌بريم. مواد لازم براي تهيه سوتلاچ برنج يک استکان
آب10 استکان
شير کم چرب يک ليتر
شکر سه استکان
عصاره وانيل يک قاشق چاي‌خوري
نشاسته يک قاشق غذاخوري 
شير يک استکان
زرده تخم‌مرغ يک عدد
سر شير 150 گرم
کره پاستوريزه يک عدد طرز تهيه سوتلاچ مرحله اول برنج را داخل قابلمه بريزيد و به همراه 10 استکان آب روي حرارت قرار دهيد تا برنج‌ها کاملا باز شوند. مرحله دوم وقتي آب آن نسبتا کشيده شد، شير را اضافه کنيد و هم بزنيد و سپس سه استکان شکر را اضافه کنيد. مرحله سوم داخل کاسه‌اي ديگر نشاسته و يک استکان شير را با هم مخلوط کنيد. زرده و سفيده تخم‌مرغ را از هم جدا کرده و زرده را داخل آن بريزيد و با چنگال يا همزن هم بزنيد. مرحله چهارم کم کم چند ملاقه از موادي که در قابلمه درست کرديم را به مخلوط نشاسته اضافه کنيد و هم بزنيد تا با هم هم‌دما شوند.( اگر آن را سريع اضافه کنيم ممکن است تخم‌مرغ و نشاسته بريده بريده شود). مرحله پنجم مخلوط داخل کاسه را به بقيه مواد در قابلمه اضافه کنيد و هم بزنيد. (هم زدن را به صورت مرتب ادامه دهيد) مرحله ششم سرشير را به مواد اضافه کنيد و مجددا هم بزنيد تا يکدست شود. مرحله هفتم قابلمه را از روي حرارت برداريد و کره را در قابلمه بيندازيد و هم بزنيد تا آب شود. مرحله هشتم حالا مواد را با استفاده از ملاقه به کاسه‌هاي يکنفره (ظرف سوفله) منتقل کنيد. و در آخر روي هر ظرف يک قاشق غذاخوري شير بريزيد. مرحله نهم کاسه‌ها را داخل فر قرار دهيد؛ براي آنکه دسر شما زياد خشک نشود مقداري آب داخل سيني فر بريزيد (حدود يک فنجان). سپس سيني را به مدت 20 دقيقه در طبقه بالاي فر قرار دهيد ( حالت گريل فر را روشن کنيد). مرحله دهم دسر ترکيه‌اي شما آماده است آن را از فر خارج کرده و بگذاريد خنک شود. اگر مايل بوديد مي‌توانيد بعد از آنکه چند ساعت آن را داخل يخچال گذاشتيد سرو کنيد. نوش جان! نکات در اين دستور به جاي سرشير مي‌توانيد از خامه صبحانه هم استفاده کنيد. اگر کاسه سفالي داريد مي‌توانيد سوتلاچ را در ظرف سفالي ريخته و داخل فر قرار دهيد. مي‌توانيد روي سوتلاچ را با مغز‌هاي رنده‌شده فندق، بادام يا گردو تزيين کنيد. در ترکيه استفاده از استکان‌هاي کمرباريک رواج دارد در اين رسپي هم همين استکان مدنظر است. اگر از طرفداران دسرهاي ترکيه‌اي هستيد، طرز تهيه کنافه و محلبي زعفراني را از دست نديهد. منبع: thespruceeats
#باهم_شکستش_مي‌دهيم ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره
اخبار بیشتر درباره