برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo

غذاي اصلي/ بادمجان شکم‌پر؛ اصيل و خوشمزه

منبع
ديجي کالا
بروزرسانی
ديجي کالا/ در اين مطلب طرز تهيه بادمجان شکم پر را به شما آموزش مي‌دهيم. بادمجان شکم پر يک غذاي خوشمزه است که در بسياري از شهر‌هاي ايران و حتي کشور‌هاي ديگر آن را با تفاوت‌هايي مي‌پزند. مثلا نام ترکي استانبولي اين غذا کارنياريک است و ترک‌هاي ايران به آن قارني ياريخ يا بادمجان شکم پاره مي‌گويند. شمالي‌ها هم اين غذا را با سبزي‌هاي محلي گيلاني مانند چوچاق و خالواش و رب انار درست مي‌کنند. دستور پخت بادمجان شکم پر با کمي تغيير مثل اضافه کردن پنير پيتزا يا گريل کردن، در کشور‌هاي ديگر هم وجود دارد. در کل بادمجان شکم پر يا شکم پاره يک غذاي خوشمزه و اصيل است که هم با برنج و هم به صورت خوراک با نان سرو مي‌شود. چي لازم دارم: بادمجان: ۴ عدد گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم پياز: ۱ عدد سير: ۲ حبه گوجه فرنگي: ۴ عدد رب گوجه فرنگي: ۳ قاشق غذاخوري رب انار: ۱ قاشق غذاخوري زردچوبه، ادويه کاري، فلفل سياه و نمک به ميزان لازم چطور بپزم: ۱. براي شروع بادمجان‌ها را پوست بگيريد، اما کلاهک أن‌ها را جدا نکنيد. مي‌توانيد پوست بادمجان‌ها را مانند تصوير کامل نگيريد. روي هر بادمجان يک شکاف سطحي به صورت طولي ايجاد کنيد. بادمجان‌ها را داخل يک آبکش بريزيد و يک بشقاب زير آن‌ها قرار دهيد. روي بادمجان‌ها به ميزان زيادي نمک بريزيد و يک ساعت زمان دهيد تا نمک تلخي بادمجان‌ها را بگيرد. ۲. در اين مدت مي‌توانيد مواد داخل بادمجان شکم پر را تهيه کنيد. پياز‌ها را به صورت نگيني خرد کنيد و با کمي روغن در تابه تفت دهيد تا به رنگ طلائي دربيايند. سپس سير‌ها را له و به پياز‌ها اضافه کنيد. چند دقيقه بعد وقتي عطر سير بلند شد، گوشت چرخ کرده را اضافه کنيد و تفت دهيد تا رنگ گوشت تغيير کند. ۳. وقتي رنگ گوشت تغيير کرد، ادويه‌ها و نمک را به آن اضافه کنيد و کمي ديگر تفت دهيد. يک قاشق از رب گوجه فرنگي را دراين مرحله به گوشت اضافه کنيد و به تفت دادن ادامه دهيد تا رب به گوشت رنگ دهد. در صورت تمايل مي‌توانيد در اين مرحله کمي جعفري تازه‌ي خرد شده هم به گوشت اضافه کنيد. ۴. بادمجان‌ها را بعد از يک ساعت بشوييد تا نمک اضافي از روي آن‌ها شسته شود. سپس آن‌ها را خشک و در يک تابه با کمي روغن سرخ کنيد. بادمجان‌ها را بچرخانيد تا همه طرف آن‌ها طلائي شود ۵. بعد از سرخ کردن، بادمجان‌ها را از تابه خارج کنيد و روغن اضافي باقي مانده را دور بريزيد. سپس رب انار و مابقي رب گوجه فرنگي را در همان تابه کمي تفت دهيد. ۶. بعد از تفت دادن ترکيب رب‌ها، ۲ الي ۳ ليوان آب به تابه اضافه و نمک آن را تنظيم کنيد. حرارت را زياد کنيد و اجازه دهيد جوش بيايد. ۷. بعد از به جوش آمدن سس غذا، به آرامي شکم بادمجان‌هاي سرخ شده را باز کنيد و آن‌ها را مانند تصوير در تابه بچينيد. ۸. مايه‌ي گوشت چرخ کرده که از قبل آماده کرده بوديد را داخل شکم بادمجان‌ها بريزيد. گوجه فرنگي‌ها را هم در کنار بادمجان‌ها قرار دهيد. در تابه را بگذاريد و اجازه دهيد اين خورش براي ۴۵ دقيقه با حرارت پايين بپزد و خوب جا بيفتد.
#باهم_شکستش_مي‌دهيم ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره
اخبار بیشتر درباره