آش بلغور شير غذاي سنتي خراسان
مامي سايت/ آش بلغور شير از غذا هاي سنتي استان خراسان محسوب ميشود. مواد لازم براي تهيه ترخينه آش ( بلغور شير خشک ): بلغور گندم دانه ريز شير زرد چوبه زيره(اختياري) روش تهيه بلغور شير خشک: ابتدا بلغور شسته شده را با شير مخلوط مي کنيم. به اندازه اي شير اضافه مي کنيم که مخلوط غليظ باشد و شير اضافي نداشته باشد. سپس زردچوبه را اضافه کرده و روي حرارت ملايم قرار مي دهيم تا بلغور بپزد و شير کاملاً جذب آن شود. مواد را تکه تکه از هم جدا مي کنيم و در برابر آفتاب يا روي بخاري مي گذاريم تا کاملا خشک شود. سپس با استفاده از خرد کن آنها را کاملاً خرد کرده و روي پارچه پهن مي کنيم تا رطوبتش گرفته شده و کاملاً خشک شوند و در صورت تمايل در اين مرحله ميتوان مقداري زيره نکوبيده به آن اضافه کرد. اين نوع ترخينه ( بلغور شير خشک شده ) را ميتوان تا چند ماه در يخچال ( در ظرف در بسته ) نگهداري کرد. نکته: براي تهيه اين ترخينه حتماً از بلغور دانه ريز استفاده کنيد! مواد لازم براي آش بلغور شير: بلغور شير خشک 2 پيمانه گوشت چرخ شده 100 گرم پياز 1 عدد شلغم 2 عدد ( اختياري ) روش تهيه: پياز را خرد کرده و در روغن تفت مي دهيم. گوشت را اضافه کرده کمي که تفت خورد، آب سرد و بلغور شير را اضافه مي کنيم (نياز ي به ادويه ندارد) در صورت تمايل ميتوانيد در اين مرحله کمي شير را نيز همراه آب، به آش اضافه کنيد. در صورت تمايل شلغم ها را شسته و پوست گرفته و به تکه هاي درشت تقسيم کرده و به آش اضافه مي کنيم.