مجله قرمز/ پاي ليمو بسيار خوش عطر و در عين حال خوش رنگ و ظاهر است. در عين حال که با روشي بسيار ساده درست ميشود. اين نوع پاي شبيه آن چه که در پاي سيب کلاسيک به شما گفتيم نيست و دردسر درست کردن خمير و استراحت در يخچال و ... را ندارد. اين پاي شما را مجذوب ميکند چون هر گاز آن به سرعت در دهان آب ميشود. ظاهر آن بخاطر شير تغليظ شده خامهاي و خوشمزه است و با مقداري رنده پوست ليمو طعمي عالي پيدا ميکند.
پاي ليموي ما پاي ليموي اصلي است يکي از سادهترين و جذابترين روشها براي درست کردن يک پاي. اين پاي در واقع مخصوص فصل بهار است و با طعم ليمويي و دل انگيز دست کمي از شربت ليموناد براي حس خنکاي بهار ندارد. اين پاي نيازي به زحمت زياد ندارد. مواد مياني آن خيلي راحت به هم متصل ميشوند، نيازي نيست زماني را براي ساختن خمير پاي و صبر کردن و همه داستانهاي قبلي که در بخش خمير پاي کلاسيک به شما گفتيم ندارد چون ما خيلي راحت از کراکر براي درست کردن آن استفاده ميکنيم.
اين پاي براي اين تعطيلات بهاري و بخصوص پس از نهار خيلي خوب است. البته نه تنها براي بهار بلکه براي هر ۳۶۵ روز سال خوب است البته اگر بتوانيد ليمو در بازار پيدا کنيد که در شهرهاي بزرگ اين امکان پذير است.
مواد لازم:
پاي ليمو
مواد پايه
۱۳۰ گرم بيسکويت کراکر
۲ و ۱/۲ قاشق چايخوري شکر سفيد
۱/۳ پيمانه کره ذوب شده
مواد مياني
۳ عدد زرده تخم مرغ بزرگ
۱ قاشق غذاخوري زنده پوست ليمو
۱/۲ پيمانه آب ليموي تازه گرفته شده
۱ قوطي شير تغليظ شده (شير عسلي)
۱/۴ پيمانه خامه ترش پرچرب
مواد رويه (تزئين خامهاي)
۳/۴ پيمانه خامه غليظ
۱ و ۱/۲ قاشق غذاخوري شکر سفيد
طرز تهيه:
ابتدا فر را با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهايت يا ۱۷۵ درجه سلسيوس گرم کنيد.
براي درست کردن خمير، بيسکويتهاي کراکر را در يک غذاساز بريزيد تا خرد شوند. اگر غذاساز نداريد ميتوانيد آنها را در يک پلاستيک زيپ لاک بريزيد و پس از بستن کامل درب آن، روي پلاستيک را چندين بار وردنه بکشيد تا بيسکويتها کاملا خرد شوند.
در يک کاسه بزرگ بيسکويتها و شکر را ريخته، سپس با استفاده از چاقو آن را با شکر خوب مخلوط کنيد، مخلوط بايد کاملا يکدست باشد.
مخلوط بدست آمده را در يک ظرف پاي ۹ اينچي بريزيد (ظرف گود نباشد) و آن را پهن کنيد و به صورت يکسان دربياوريد روي آن را هم در مرکز و هم در لبهها خوب فشار دهيد تا بصورت يک لايه صاف و يکدست دربيايد. نيازي نيست که کل لبه ظرف پر شود به اندازه ۱/۳ اينچ از لبه ظرف خالي باشد.
خمير را در فر از پيش گرم شده بپزيد تا طلايي قهوهاي شود حدود ۱۱ تا ۱۳ دقيقه. آن را از فر برداريد و بگذاريد به طور کامل خنک شود. اگر خمير حباب زد با يک پيمانه روي آن را صاف کنيد. حرارت فر را تا ۳۲۵ درجه فارنهايت (۱۶۰ درجه سلسيوس) پايين بياوريد.
براي درست کردن مواد مياني پاي در يک کاسه بزرگ زردههاي تخم مرغ و رنده پوست ليمو را مخلوط کنيد.
شير تغليظ شده را در يان ريخته سپس آب ليمو و خامه ترش را هم افزوده و مخلوط کنيد تا زماني که خوب مخلوط و يکدست شود. آن را به مدت ۱۵ دقيقه بگذاري بماند (اين کار باعث ميشود قبل از ريختن آن روي پايه بيسکويتي، غليظ شود).
مواد مخلوط را روي پايه بيسکويتي خنک شده بريزيد و به صورت يکدست صاف کنيد. پاي ليمو را در فر بگذاريد تا زماني که آماده شود يعني حدود ۱۵ تا ۱۶ دقيقه.
آن را از فر در بياوريد و روي توري خنک کننده بگذاريد تا به مدت ۳۰ دقيقه خنک شود پس از اين زمان آن را در يخچال گذاشته بگذاريد ۴ ساعت بماند.
براي درست کردن خامه روي آن در يک کاسه بزرگ با استفاده از يک همزن برقي يا در کاسه همزن ثابت، خامه غليط را با استفاده از قطعه همزن بزنيد تا زماني که بالا بيايد. شکر را افزوده و بزنيد تا حسابي سفت و غليظ شود.
با ماسوره طرحدار روي پاي را دور تا دور خامه بريزيد روي آن را با برشهاي ليمو تزئين کنيد. سپس آن را در يخچال نگهداري کنيد.
چه نوع ليمويي مناسب است
من نميدانم شما اهل کدام شهر هستيد اما اگر به جنوب ايران برويد آنجا منظور از ليموترش، ليموهاي کوچکي هستند که به ليموي شيرازي معروف هستند و ليموي سنگي درشت جثه چندان مورد توجه نيست. براي اين پاي نيز بهتر است از ليموهاي کوچک استفاده کنيد. طعم ليموي سبز با ليموي سنگي قدري متفاوت است ضمن اينکه پوست آن نيز عطر بهتري دارد. اين ليموها در سراسر دنيا به همان نام ليموي ايراني شناخته ميشوند.
ترفندهايي براي بهترين پاي ليمو
از رنده پنير براي رنده کردن پوست ليمو استفاده نکنيد. از يک زستر استفاده کنيد و به هنگام رنده کردن و يا زست کردن به آرامي فشار دهيد چون نبايد پوست سفيد داخلي همراه زست ليمو باشد. اين پوست سفيد مواد پاي را تلخ ميکند.
از آب ليموي تازه استفاده کنيد. موقع انتخاب ليمو نمونههاي بزرگتر را براي آبگيري برداريد آنها بايد مقداري نرم باشند و نه سفت همانند سنگ. به اين صورت گرفتن آب آنها راحتتر خواهد بود.
از آب ليموي شيشهاي يا آب ليمويي که خيلي وقت پيش گرفتهايد استفاده نکنيد. ما نياز به آبليموي تازه با عطر زياد داريم.
بگذاريد پاي کاملا سرد شود به اين ترتيب بهتر يکدست و صاف ميشود ضمن اينکه طعم بهتري داشته و راحت برش ميخورد.
منبع: cookingclassy
بازار