مجله قرمز/ شيره خرما يک شربت قرمز رنگ غليظ و گاهي هم قهوهاي است که مزه ميوهاي دارد و فقط در تهيه آن از خرما ساخته ميشود. تهيه اين شربت نه سخت است و نه گران (بخصوص اگر خرماي زيادي را يکجا خريداري کرده باشيد). اين شربت جايگزين سالم براي ساير نوشيدنيهاي مايع مانند عسل است بخصوص اگر شما وگان باشيد که اين به کار شما ميآيد.
از سوي ديگر شيره خرما مناسب شيريني جات است و همچنين از خرمايي بدست ميآيد که داراي خواص تغذيهاي مناسب است. درست است که برخي از خواص تغذيهاي خرما به هنگام بدست آمدن شيره از ميان ميرود اما در مقايسه با ساير شيرين کنندههاي ديگر هنوز داراي مقداري مواد معدني مغذي از جمله پتاسيم و کلسيم است.
روشن است که شيره خرما هم مثل بسياري از مواد شيرين داراي قند بالايي است و براي افراد ديابتي چندان توصيه نميشود اما اگر شما جزو افرادي هستيد که مشکل ديابت نداريد و ميخواهيد يک شيرين کننده ديگر را به عوض شکر سفيد يا قهوهاي امتحان کنيد اين شربت گزينه خوبي براي شماست. بهر حال اين شربت علاوه بر ظاهري زيبا ميتواند در بسياري از غذاها و شيرينيها کاربرد داشته باشد. علاوه بر اينکه بسيار هم آسان و ارزان است.
مواد لازم
۵۰۰ گرم خرماي هسته گرفته (شما ميتوانيد از هر نوع خرمايي بخصوص خرماهايي با پوست ضخيم استفاده کنيد)
۱ ليتر يا ۴ پيمانه آب
دستور العمل:
خرماها را بصورت قطعاتي درشت خرد کنيد.
خرما را در آب جوش به مدت ۲۰ دقيقه بخيسانيد تا ناخالصيهاي آن جدا شود. آبي که خرما را در آن خيسانديد دور بريزيد.
خرماي خيسانده را در يک قابلمه بزرگ در دار همراه با يک ليتر يا ۴ پيمانه آب بريزيد. آب را به آرامي به نقطه جوش برسانيد، بگذاريد به آرامي و با حرارتي بسيار ملايم به مدت ۱ تا ۲ ساعت بپزد (اگر زمان داشته باشيد ۲ ساعت بهتر است).
بعد از گذشت اين زمان گاز را خاموش کنيد و اجازه دهيد تا مخلوط شما خنک شود.
يک ابکش را روي يک کاسه بگذاريد و روي آن هم يک کيسه پنير يا پارچه تنظيف چند لايه بگذاريد يا از کيسه ماست يا شير آجيلي استفاده کنيد.
کيسه را فشار دهيد تا تمام آب خرماي پخته شده از کيسه بخوبي خارج شود. اگر مواد شما زياد است لازم است که هر بار مقداري از مواد را در کيسه بريزيد تا آب آن کامل خارج شود. شما حدود ۲ پيمانه مايع خواهيد داشت.
آب خرما را درون يک قابلمه بريزيد و بگذاريد به ملايمت و آرامي بجوشد. بگذاريد حدود ۴۵ دقيقه تا يکساعت با درب باز بجوشد تا زماني که آب اضافي تبخير شود و شربت تقريبا به نصف ميزان قبلي برسد. اگر يک قاشق را درون آن فرو کنيد، شربت بايد پشت قاشق را بپوشاند البته شربت پس از سرد شدن غليظتر خواهد شد. اگر اين حالت شيره خرما به نظر شما رقيق است ميتوانيد آن را دوباره روي گاز بگذاريد تا مقدار بيشتري از آب آن خارج شود اما مراقبت باشيد تا زياد هم غليظ و سفت نشود البته شربت خيلي غليظ رنگ تيرهاي خواهد داشت و اين رنگ قرمز زيبا را به شما نخواهد داد.
منبع:lazycatkitchen
بازار